zadnja dva tjeddna nas je lijepo (i danas) poklapalo na bidu da li se možda tome bliži kraj… [proud]
sa 270 kn, povisujem target na minimum 500 kn
Dopusti li Kosor Putinu kupnju MOL-ovih dionica INA-e, Moskva će nam dati svoj plin i naftu
http://www.jutarnji.hr/dopusti-li-kosor-putinu-kupnju-mol-ovih-dionica-ina-e–moskva-ce-nam-dati-svoj-plin-i-naftu/349638/
ovo je povjesna prilika za ptkm. Valjda kod Hrvata ima još toliko pameti pa da se to odradi do kraja.
S ruskim plinom i našom kvalitetom gnojiva nastala bi ubitačna kombinacija od koje bi se treslo pola evrope. MOL očito gubi kompas i povlači poteze očajnika sa ucjenom petrokemije. Teško će to proći, a očito je da nije slučajno što su Rusi svojevremeno obilazili Kutinu. Po ovome ispada da je dr.Ivo bio veliki uteg i za ptkm iako je najavljivao privatizaciju. Možda je riktao ptkm za nekog drugog i nije stigao odraditi stvar do kraja. Budemo videli jako brzo.
NAJAVE
Stožer Petrokemije: 1. prosinca prosvjed u Kutini
Autor/izvor: SEEbiz
KUTINA – Predsjednici hrvatskih sindikalnih središnjica iz SSSH, NHS-a, MHS-a, HUS-a i URSH-a zatražili su od predsjednice Vlade Jadranke Kosor da najkasnije do srijede, 18. studenoga 2009. godine, organizira razgovor s predstavnicima kutinske Petrokemije kako bi se pronašlo rješenje o nastavku nesmetane proizvodnje i otklonili razlozi organiziranja prosvjeda što ga najavljuje Stožer za obranu Petrokemije.
Stožer za obranu Petrokemije još od kraja listopada bez uspjeha pokušava dogovoriti sastanak s premijerkom i nadležnim ministrima, a vezano uz problem jednostrana i neopravdana raskida ugovora o opskrbi plinom Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A).
Stožer za obranu Petrokemije najavio je održavanje javnog prosvjeda 1. prosinca u središtu Kutine zbog nezadovoljstva stanjem u toj tvornici i neisvjesnosti oko isporuke plina. Stožer je zatražio potrebna odobrenja za provedbu prosvjeda. S obzirom na to da je Republika Hrvatska drugi najveći dioničar u Ini (ZSE:INA-R-A), kao i većinski vlasnik Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A), Vlada treba preuzeti odgovornost za situaciju nastalu jednostranim raskidom ugovora, upozorili su sindikati.
Prekine li se isporuka plina Petrokemiji, u pitanju je 2500 radnih mjesta. U subotu 14. studenoga 2009. godine predstavnici stožera upoznali su predstavnike hrvatskih sindikalnih središnjica s nastalom situacijom te poduzetim mjerama kako bi se situacija riješila, a predstavnici središnjica obećali su pomoći u rješavanju problema, kako bi se proizvodnja u Petrokemiji nastavila bez ucjena i opstrukcija.
Bilo bi dobro, u slucaju prodaje INA-e Rusima, da se u paketu rijesi i problem plina i PTKM-e. Al’, nazalost, nismo danas pratili INA-u.
http://www.jutarnji.hr/do…svoj-plin-i-naftu/349638/
Pa putin zove Jadranku u goste.
Kako novinari znaju zakaj?
Možda želi i ptkm?
Zakaj ne. Inu i ptkm u kolpletu, jer bi im se to jako isplatilo, a onda bi ovdje nastao kaos.
Ekipa, nitko sretniji od mene ako bi se PTKM privatizirala jer sam se dobro nakrcao dionicama, samo se bojim da od toga neće biti ništa, a što se tiče Rusa – mislim da je Rusima Petrokemija zadnja rupa na svirali. Njih zanima distribucija nafte i plina.
Danas sam uspio dokupiti PTKM-R-A ispod 152 kn čemu se zaista nisam nadao, a kako stvari stoje može to još i niže.
Brine me to što čim se nešto zakuha oko Petrokemije na noge skoči "Stožer za obranu". U ovom je slučaju njegova uloga pozitivna, ali ne znam kako bi Stožer reagirao da Vlada zaista odluči prodati svoj udio u Pertrokemiji, odnosno da li bi bili suglasni ili bi opet skočili na noge?
Suspendira se trgovanje zapisima PetrokemijeIzdano: 16:37 16. studenog 2009
Redakcija Business.hr
Uprava Zagrebačke burze odlučila je suspendirati trgovanje komercijalnim zapisima Petrokemije.
pokaži ostale vijesti: Burza
članak
Snimio Hrvoje Dominić
Vezane vijestiRadnici Petrokemije siti Ininih ucjena Analitičari: Brodari bi mogli pokrenuti burzu Crobex tone već četvrti tjedan Stožer Petrokemije poriče pregovore s Inom i najavljuje prosvjede Analitičari: Uskoro moguć preokret trenda ZSE: Oba Crobexa završila u plusu HUP Zagreb zbog dioničara s kreditima i investitora ostaje na burzi Euforija zaobišla HT Trgovanje komercijalnim zapisima Petrokemije, koji su uvršteni u služebno tržište Zagrebačke burze pod oznakom PTKM-M-947A, bit će suspendirano sutra, 17. studenog.
Njihovo uvrštenje bit će ukinuto samo tri dana kasnije, odnosno 20. studenog, i to zato što zapisi tada dospijevaju.
Ovom trenutku nemiri nikako ne idu u prilog vladajućima,zato će se sve oko petrokemije događati poslije izbora
Kad?? – vidjet ćemo,ali uskoro neće i nesmije.
Vjerujem da će se sve oko stožera uskoro smiriti i nastaviti po starome.
Ina će dati plin, a radnici će se vratiti u tvornicu.
To je moje mišljenje
Bilo bi dobro, u slucaju prodaje INA-e Rusima, da se u paketu rijesi i problem plina i PTKM-e. Al’, nazalost, nismo danas pratili INA-u.
Ne kužim zašto bi cijena PTKM trebala pratiti cijenu INA-e ? Radi se o ponudi za kupnju INA-e, a ne Petrokemije. Osim toga su te dvije tvrtke trenutno u ne baš prijateljskim poslovnim odnosima.
Ovom trenutku nemiri nikako ne idu u prilog vladajućima,zato će se sve oko petrokemije događati poslije izbora
Kad?? – vidjet ćemo,ali uskoro neće i nesmije.
Vjerujem da će se sve oko stožera uskoro smiriti i nastaviti po starome.
Ina će dati plin, a radnici će se vratiti u tvornicu.
To je moje mišljenje
To je i moje mišljenje štovani kolega.
Ne smije se talasati sa Petrokemijom da ne bi bilo prosvjeda u Moslavini u sred predizborne kampanje Andrije Hebranga.