PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tvrtko, niste primjetili – nema obustave plina !

Ja sam znao da će se cijenjene kolege i veleuvaženi članovi ovog foruma ( najveći investitori koji su ikad hodali ZSEeom ) iskrcati i da će pobjeći glavom bez obzira.
Vas su ostavili da vjerujete u veličajnu perspektivu jednog notornog gubitaša.
Ipak je tu bilo danas 50 postova o kojih 90% nije zaslužilo prolazak kriterija, ali to je normalno kod tog jata.
Žao mi jedino kolege Flyera, on izgleda nije stigao pobjeći i još vjeruje u odlične rezultate.

ali to je bit burze netko zaradi a netko izgubi, vjerovatno kolega nije čitao Na Drini Ćuprija ( a možda je pretjerao u čitanju tehniče analize )
Ipak kolega nije tako veliki investitor kao što sam imao utisak do sada.

Kako bi rekao jedan moj prijatelj: znaš šta mora da se radi na burzi?……..mora da se pazi

ispričavam se zbog gramatike ali baš tako je rekao [bye]

http://www.kucilooro.webs.com/

stigo plin

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/ina-ipak-pustila-plin-petrokemiji,59870.html

[

Ovdje su se neki busali u prsa kako će to opako ići gore (cijena je bila negdje na 180 kuna) i "da ćemo vidjeti što će se dogoditi" te da "bolje da požurimo dok nije kasno".

Ja još uvijek čekam ali nikako da dokučim o kakvim se to dobrim vijestima i perspektivama radi pa ako ima netko da mi pojasni unaprijed se zahvaljujem uvaženim kolegama.

Kolega,
Ptkm-r-a ima jednu od najboljih struktura vlasništva i kad kupite CD vidjet ćete o čemu govorim.
Rezultati poslovanja nikada nisu bili presudni u određivanju njezine tržišne cijene.
Tržište je najčešće nepravedno vrednovalo ovu dionicu, a prava vrijednost će biti poznata onda kada Vlada odluči prodati 25% ili 50% vlasništva.
Sve do tada smo osuđeni na gospodare kapitala i njihovu želju da skupljaju ili prodavaju ovu dionicu.
Gubitak je velik, a razlog nisu radnici, poljoprivrednici, Država već globalna ekonomska kriza.
Jedina prava sigurnost jest Država koja je majka i maćeha ove tvornice, i do sada je nikad nije ostavila na cjedilu.
Za samo 4-5 godina će ova dionica isplaćivati dividendu koja će možda biti na razini današnje burzovne cijene.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Pogledajte kako danas nema 106 -tica. ili su rijetke. Radnici ne prodaju dionice, ali bome i ne kupuju ove količine, po ovoj cijeni u ovome trenutku.

I, kažeš da danas nema tih 106-ica? [lol]
Trebalo bi već jednom naučiti osnove o ljudskoj psihi kad se već bavite trgovanjem koje je isključivo vezano uz psihološke doživljaje (percipciju) određenih izvanjskih podataka…

Žao mi jedino kolege Flyera, on izgleda nije stigao pobjeći i još vjeruje u odlične rezultate.

Kolega je izgleda POW na više dionica. Nije niti meni drago jer imam osjećaj da je častan i pošten čovjek.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Vidim da neki likuju što dionica pada, pa valjda na ovom forumu ima ljudi koji ne drukaju, koji vjeruju u neku dionicu pa možda i pogriješe. Uostalom netko je i danas kupio za 4mio kuna ima valjda i taj nekakvu računicu

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

tvrtko, niste primjetili – nema obustave plina !

… a nema ni Polančeca.Gdje je onaj naš vrli kolega što se "družio" sa visokim političarima i imao informacije iz prve ruke. Neki koji su se ružili sa visokim političarima danas imaju besplatan puni pansion, ali im malo ne odgovara "ime hotela".
Ništa nije slučajno pa ni ova informacija o zatvaranju plina Petrokemiji. Možda je ovo samo uvod i povod da se može pokrenuti privatizacija ove tvrtka. Ako se provede krajnje transparentno sa svim zaštitama radnika i postigne se dobra cijena, bio bi to jako dobar potez naše premijerke da može reći gospodo evo ovako se to radi. Nešto takvo ovoj Vladi treba ko malo vode u pustinji jer bi se vidjelo i u praksi kako se trebalo raditi i kako se prije radilo. Ja vjerujem u gospođu Kosor, samo nije to tako jednostavno u okruženju i okolini u kojoj mora funkcionirati. Sretno joj bilo !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Pogledajte kako danas nema 106 -tica. ili su rijetke. Radnici ne prodaju dionice, ali bome i ne kupuju ove količine, po ovoj cijeni u ovome trenutku.

Trebalo bi već jednom naučiti osnove o ljudskoj psihi kad se već bavite trgovanjem koje je isključivo vezano uz psihološke doživljaje (percipciju) određenih izvanjskih podataka…
[/quote]
Kolega stavite sve transakcije i prebrojte ih pa ćete vidjeti. Gore piše i"li su rijetke" !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Rezultati poslovanja nikada nisu bili presudni u određivanju njezine tržišne cijene.

Uvaženi kolega Goran8 veliko hvala na volji i trudu za iscrpni odgovor. Sve je to divno i krasno ali se sa ovom tvrdnjom ne mogu složiti. To je nešto što će možda kolegu Reall Bulla navesti (ili je već navelo) na kupnju ove dionice.

Sama ova tvrdnja gore također isključuje i mogućnost isplate velike dividende. Po meni, ovi prvo moraju preživjeti.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

[/quote]
Kolega stavite sve transakcije i prebrojte ih pa ćete vidjeti. Gore piše i"li su rijetke" !
[/quote]

Nije to bila poanta, nego jednostavna logika i očekivana reakcija publike s obzirom na oscilacije, izvještaj i promet… a te 106-tice dođu, ne brini, čim im bude vrijeme. Logika je prejednostavna, samo otvorite oči…

mala tehnička interpretacija:

koliko se meni čini, ono brutano iskrcavanje na otvaranju nisu bile "slabe ručice"… bio je neko ko je vidio koliko je bid debeo i koliko bid može apsorbirati… dakle, imao je uvid u više od prvih 10 ponuda na bidu… a i istovarena količina u par sekundi nije karakteristična za male igrače… slijedom logike, nije "drhtava ručica"…

faza II… uleću velki špekulanti koji su se polakomili za jeftinom petricom… budimo iskreni, tehnički gledano petrica pokazuje odličan rast u zadnjih par mjeseci…

enivej, nije ih bilo dovoljno… nešto se apsorbiralo, ali petrica ostaje relativno nisko, i to okida sljedeći krug iskrcavanja, ovog puta "drhtavih ručica", ili sitnih špekulanata…

pošto sam i sam kratkoročno do srednjeročni špekulant, važem koliko mi se isplati ostat ili da se i ja iskrcam… prag tolerancije/boli mi je negdje na 150kn… jer uletao sam negdje na ispod 140, i želim zadržati barem nešto… a sa druge strane, ne želim prodat na lokalnom dnu, jer ovo možda poleti na gore relativno brzo…

pitanje je što je uzrok početnog brutalnog istovarivanja… ako je samo ova vijest sa inom, onda je to ništa bitno… tipično, dionice koje to dožive, nadoknade nedostatak za dan-dva i sve ide dalje kao da se ništa nije ni dogodilo… međutim, ako tu postoje neki dublji problemi o kojima javnost još ništa ne zna, onda… banana… ovo sa podravkom baca duboku sjenu na sve firme u državnom vlasništvu…

Pametan, ako to želiš.

New Report

Close