PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prema najavi na ZSE, danas se održavaju sjednice Uprave i NO Petrokemije. Sutra bi trebalo biti dostupno izvješće Q-III na ZSE. Rezultati najavljeni kao negativni.
A vaučeri i prodaja do kraja godine, to je druga priča……..

marcello

ekipa sta mislite koliki minus bumo sutra imali eto ja cijenim oko 150mil.

Minus FI sutra bude potpuno marginalna vijest. Raspravljat će se o ovome dolje. Počinje razdoblje "kontroliranog nereda" i stvaranja utiska da jedino privatizacijom Petrokemija može osigurati dobavu plina (preko novog vlasnika naravno). Kolko god prodali obveznica Šuker i ekipa, love neće biti dovoljno u 2010 g. niti izdaleka a treba postaviti okvire za izbore 2011. No o tome sutra više.

"29.10.09. Starost: 15min HRT – vijesti

Ina obustavila plin Petrokemiji

Tvornica mineralnog gnojiva Petrokemija od sutra obustavlja proizvodnju. Razlog je odluka Ine da ju prestane opskrbljivati s plinom. Zbog toga su sindikati i braniteljske udruge iz Kutine, nakon 10 godina, ponovno osnovali Stožer za obranu Petrokemije; u tvornici namjeravaju provesti noć, a ujutro će javnost izvijestiti o daljnjim koracima.
Ina je navodno prekinula opskrbu plinom zbog neredovitih plaćanja, iako ima ugovor s Petrokemijom do kraja 2010. Iz Stožera poručuju da Ini nisu dužni niti lipe te upozoravaju da je ovakva odluka u vrijeme jesenske sjetve izravan udar na hrvatsku poljoprivredu."

S obzirom da su u INA-i "gazde" mađari treba nači izliku…….i razloge za prodaju djela obiteljuskog srebra a da to ne bude preoštro prihvaćeno u široj javnosti.
Večina zaposlenih u Petrokemiji su i dioničari pa će izboriti nastavak proizvodnje velikim "buntom" kak to navodi Klaus u HRT vijestima večeras na HRT-2. Vidjet ćemo šta se iza svega skriva!

marcello

I ja se slažem što si napisao, piše da PTKM nije dužna niti lipe, a biti će obustave plina. Kakve su to igre, a sreća je da su slobodne dionice preuzeli fondovi, a i pitanje je zašto su
ponovno osnovali Stožer za obranu Petrokemije……???

Ovdje pod hitno treba vlasnik poput Yare…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Danas je zaustavljen rad tvornice, iz razloga šta je INA zatvorila plin, koliki će biti minus ne znam ali njemu dodajte još par milja…..

Potvrđeno je sad na vjestima da se raspravlja o tome….pa gdje mi živimo…

Potvrđeno je sad na vjestima da se raspravlja o tome….pa gdje mi živimo…

svak u svome svijetu
pofuk

evo malo veza:
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=51929&tx_ttnews%5BbackPid%5D=23&cHash=b769849e61

Mislim da je gosn.Polančec malo u zamjenu za rumene obraze odlučio pokazati rumene mišiće.
Tko povezuje privatizaciju INE, energetsku strategiju, izdvajanje plinskog biznisa iz INE i uključenje Petrokemije u izdvojenu plinsku tvrtku?
Malo će se tresti brda al vidjeti ćemo što će se iz svega roditi…

p.s. a možda je samo potrebna nova afera kako bi se prikrio sporazum sa Slovencima

Na kraju mislim da iz svega ništa nebu bilo. Petrica će svojim novim/starim trasiranim tokom u bolju budućnost pod kapom države.

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

No krasno sada imamo igre i ovdje.

Ali bilo kako bilo po meni ovo nije niti loše…neka se petrica proda pa ćemo svi biti sretni…pogotovo dioničari..

Glavno da država stane na svoje noge odmah će biti lakše…a ameri nam uvalili dolare pa će se i likvidnost poboljšat

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Baš danas na izvješće loša vjest, zanimljivo
Oni koji duže prate ovu dionicu znaju da se indentična stvar dogodila 2006 u 3q

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Pročitaj ovo
Nakon 10 godina, ponovno osnovali Stožer za obranu Petrokemije; u tvornici namjeravaju provesti noć, a ujutro će javnost izvijestiti o daljnjim koracima.

Nakon 10 godina, ponovo, tada je taj stožer zaustavio privatizaciju od strane Yare, trebali su pustiti da se privatizira PTKM sada bi tvornica bila duplo veća, Yara će otpustiti višak radnika koji postoji, ali će i povećati plaće onome tko ostane, i onda će biti tržišna utakmica ravnopravna….

Država je uništavala tvornicu jer nije dala ptkm da povećava cijene svojih proizvoda, dala je ini da povećava cijenu plina, i kao takva trpila je milijardske štete, i kao tako najviše gube dioničari ptkm, radnici i stanovnici gdje se tvornica nalazi.

Ovdje pod hitno treba privatizacija

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Nemože stožer ništa zaustaviti više, ali zato mogu praviti veliku buku.
U slučaju bilo čega samo će im pokazati izvadak iz SDA i pokazati koliko je radnika prodali dionice voljene im tvornice i game over
Samo sada nije vrjeme za nemire u državi

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close