PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neće Petrokemiju iz Kutine kupiti nitko izvana. Njeno vlasništvo čvrsto je zacementirano u rukama države RH i to se neće promijeniti u sljedećih barem dvije, tri godine.
Moje je mišljenje da cijena ide gore zbog skorog izdvjanja plinskog biznisa iz INE, dakle tvrtke Prirodni plin d.o.o. http://www.ina.hr/default.aspx?id=1936.
Petrokemija će uz RH, HEP, Plinacro i moguće Zagrebačku plinaru postati suvlasnikom te tvrtke koja će imati monopol na kupnju i prodaju plina u dragoj i lijepoj nam Republici.
http://www.seebiz.eu/hr/analize/vlasnici-plinskog-biznisa-drzava%2c-plinacro%2c-hep%2c-petrokemija-i-zagrebacka-plinara,36180.html

"Polančec je kazao da se intenzivno razgovora s Inom o otkupu trading kompanije koja se bavi uvozom i opskrbom hrvatskog tržišta prirodnim plinom. U sljedećih 10-ak dana objavit ćemo imena svih kompanija koje će u tome sudjelovati, kazao je Polančec odgovarajući na pitanje novinara da li su točne špekulacije da je Gradska plinara Zagreb odustala od sudjelovanja u toj kompaniji. Prema ranijim najavama, u kompaniji koja bi od Ine preuzela uvoz i opskrbu plinom trebali bi biti država, HEP, Plinacro, Petrokemija Kutina i Gradska plinara Zagreb." http://www.poslovni.hr/116049.aspx

Ako konačno još kapne i LNG u Hrvata značaj ravnopravnog sudjelovanja PTKM u kompaniji koja će vedriti i oblačiti trgovinom plina u hrvatskoj državi opravdava dosadašnji i budući rast cijene ove dionice osjetno iznad razine 200 hrka bez spominjanja privatizacije.
To znači da Petrokemija kao tvornica umjetnih gnojiva nadrasta svoj okvir čađare i đubretare te otvara sasvim novo poglavlje u svojoj povijesti i budućnosti. Blistavo i nadam se dugotrajno.

p.s. Moram priznati da se ovom momentu u budućem razvoju Petrokemije kao samo tvornice gnoja nisam nadao.

Samo ću kazati misao Lorda Stocktona – Selling Petrokemija at this prices is like selling the family silver to pay the butcher’s bill.

inače oni su pokazali interes za Petrohemiju (Srbijansku kompaniju) koja je nešto slično kao i Dioki,

Ako mislis na Blackstone – teško da će oni ulaziti bez dozvole politike i s politikom unutar kompanije.
Sve je moguće, no mišljenja sam kako se njima jedino isplati ulazak u slučaju preuzimanja kompanije, a onda bi moglo doći do čistke…
[/quote]

zna se na koji nacin blackstone ulazi,da su sanader i zuzul jos uvijek u vladi smatrao bi ovo kao jednu od opcija,ali posto sam misljenje da se ipak vise nece moci raditi na taj nacin,nema kruha u rh
eventualno u srbiji,vidili kako su rusi dobro prosli,pa gledaju ima li sta i za njih dok popust traje

Ima li netko realnu teoriju o tome što se dešava? Ovo nije špekulativno dizanje cijene.

Ovo je samo moje mišljenje.
PTKM se skuplja zbog budućnosti (privatizacija, EU, …) Jucerasnji pad je samo kapitalizacija dobiti trejdera koji reagiraju na svaku pojavu crvenila. Promjena u topu 10 nema jer se skuplja na vise racuna tako da se to ne vidi u topu 10.Sve sto je jucer otislo kad je cjena pocela padati kupio je netko ko zna zasto kupuje, a kupio je od trejdera i drhtavih ili onih koji su prodali PTKM nakon dobrog rasta i lovu ulozili u dionice gdje ocekuju sljedeci veliki rast.

Nije bolest sve što boli

zna se na koji nacin blackstone ulazi,da su sanader i zuzul jos uvijek u vladi smatrao bi ovo kao jednu od opcija,ali posto sam misljenje da se ipak vise nece moci raditi na taj nacin,nema kruha u rh
eventualno u srbiji,vidili kako su rusi dobro prosli,pa gledaju ima li sta i za njih dok popust traje

evo nas ponovno na 187….ma neću slati prijavu (možda je zbog toga pala..?) [lol]
meni osobno odgovara tamo nekih 400-450 kuna od blackstone, ili whitestone-a, nije važno….

što se tiče nestanka Sanadera i Žužula, to nema veze sa njima, političari su uvijek političari a nisu samo Amerikanci zaintersirani….Rusi, da, to su sve igre…mi vam provučemo cijev (Juzni tok) kroz Hrvatsku a vi nama nešto za uzvrat….to tako ide…to je politika…
a oni koji kupuju znaju što rade i kako vidimo raspolažu sa novcima [wink]

usput…prema TA se dobro držimo…u usporedbi sa prijašnjim vrhom od nekih 178 (kada je promet nakon toga počeo padati…) vidimo da se pri ovome proboju iznad 178 promet povećava…

178 je glavna potpora…a prvi otpor na 263, kao što sam jučer i rekao…

Ove 106-ice su neumorne. Dokle god ima 106-ica pretpostavka je da će ptkm ici gore. Tako je bar do sada bilo jer najezda 106-ica je primjecena tek oko 10x – 11x,xx kn [smiley]

Nije bolest sve što boli

Da nije možda upravu uhvatio sindrom D MARINCA pa brane petricu od neprijateljskog preuzimanja [lol]

ubiše ove 106-ice, da mi je vidjeti face šljakera za koji mjesec dok pripremaju sačekušu za svog brokera. Treba ovo danas lijepo arhivirat.

Odlicna prilika za kupnju… [thumbsup]

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

NEKOME,NEKOME ZA PRODAJU. [cry]

Studenti bez diplome,Žene bez ljepote,Neženje bez stana,Putnici bez para.....

Zanimljivo.

Vaš link [smiley]

Nije bolest sve što boli

Istina, barem je meni bila.
Pojegao većim djelom iz dlkv i ingr ovdje.
Osječam se sigurnije tu

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close