Kako se ovo fino cepa. Skoro 18 000 dionica je prošlo. Kad je CROBEX bio 5000 mi smo se vrtili oko 200 i kusur kuna. Ako CROBEX krene jako gore valjda će i ovo na realnu cijenu.
Ono što je također bitno pojavljuju se novi kupci gnoja (domaći) koji kupuju na desetke tisuće tona đubra.
k/p omjer i dalje priblizno 1 na 1. danas proslo 22.5k komada.
iskusni tehnicari, prvi jaci target tj support i resistance?
izjveštaj yare je najavljen za 20 October, 2009 Third quarter 2009 results, Oslo
gogi meni yarino izvjesce nista neznaci s obzirom da ptkm ima dirigirane cijene gnojnja da je privatizirana onda druga prica
gogi meni yarino izvjesce nista neznaci s obzirom da ptkm ima dirigirane cijene gnojnja da je privatizirana onda druga prica
Ipak jednim djelom izvozi gnojivo i to može utjecati na bilancu…a što se tiće privatizacije po zadnjm tjednima trgovanja, pravilima EU, približavanjem RH u EU i financijskim stanjem u državi mislim i naravno nadam se da nije daleko [pray]…posjedujem dionice PTKM [wink]
Znači prijatelju puno,
1. pdv je skočio za 1% i isto se ne može prebaciti na krajnjeg kupca a na promet od 2 milijarde kune je to značajno
2. koliko će domaći poljoprivrednici kupovati dogodine ovisi i u cijeni gnojiva i o cijeni žitarica na svjetskim tržištima za slijedeću godinu a sve to se tradicionalno nalazi u izvještajima yare
3. koliko je yara proizvela i prodala znači da je tolika potražnja za gnojivom na stranim tržištima i samim time pravi se projekcija budućih prihoda koje će petrokemija ostvariti izvozom a on čini i preko 60%
4. svakako treba napomenuti da je nafta ispod 75$ što izravno utječe na proizvodnju bio dizela a samim time i potražnu za umjetnim gnojivima
5. Po meni prodajne količine yare i dobit bi trebala biti na nivou 2007 a ako bude bolja to je dobro a ako bude lošija to svakako nije dobro za petrokemijski sektor.
Naravno ja govorim o poslovanju petrokemije koje kratkoročno (1-12 mj) ne mora imati nikakve veze sa kretanjem cijene dionice, jer ionako par velikih određuje gdje će cijena na 50kn ili yy50kn bez obztira na fundamente, rezultate poslovanja i projekciju budućnosti.
Ali dugoročno perspektiva sektora je jako bitna i govori nam da li petrokemija može na one visine koje mnogi spominju na ovom forumu ili ne.
Eto zato ja smatram yarino izvješće bitnim.
Evo kakve priče kruže po Balkanu. Ne uzimajte to previše ozbiljno!
"Jedan od najvećih svjetskih fondova, američki “Blekston” pripremio je investcije i preuzimanja na Balkanu, uglavnom u Hrvatskoj i Srbiji. Ovaj fond težak je sto milijardi dolara. Za sada se nagađa da bi Blekston mogao u Srbiji pokupovati “Petrohemiju”, “Jat tehniku”. …
… Rudarsko-topioničarski basen “Bor” te Deltu.
Beogradski mediji su javili da su predstavnici ovog fonda već bili u posjeti Zagrebu i da su se sastali sa Ivicom Todorićem. (!?)
Špekuliše se da su na meti američkog fonda ključne velike kompanije u regionu, posebice u Hrvatskoj i Srbiji, koje se čine pogodne za preuzimanje nakon što su uzdrmane krizom.
Najavljeni su i razgovori predstavnika ovog američkog fonda sa nekim vladama u regionu."
http://www.biznis.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=86512&Itemid=2
Znači prijatelju puno,
1. pdv je skočio za 1% i isto se ne može prebaciti na krajnjeg kupca a na promet od 2 milijarde kune je to značajno
2. koliko će domaći poljoprivrednici kupovati dogodine ovisi i u cijeni gnojiva i o cijeni žitarica na svjetskim tržištima za slijedeću godinu a sve to se tradicionalno nalazi u izvještajima yare
3. koliko je yara proizvela i prodala znači da je tolika potražnja za gnojivom na stranim tržištima i samim time pravi se projekcija budućih prihoda koje će petrokemija ostvariti izvozom a on čini i preko 60%
4. svakako treba napomenuti da je nafta ispod 75$ što izravno utječe na proizvodnju bio dizela a samim time i potražnu za umjetnim gnojivima
5. Po meni prodajne količine yare i dobit bi trebala biti na nivou 2007 a ako bude bolja to je dobro a ako bude lošija to svakako nije dobro za petrokemijski sektor.
Naravno ja govorim o poslovanju petrokemije koje kratkoročno (1-12 mj) ne mora imati nikakve veze sa kretanjem cijene dionice, jer ionako par velikih određuje gdje će cijena na 50kn ili yy50kn bez obztira na fundamente, rezultate poslovanja i projekciju budućnosti.
Ali dugoročno perspektiva sektora je jako bitna i govori nam da li petrokemija može na one visine koje mnogi spominju na ovom forumu ili ne.
Eto zato ja smatram yarino izvješće bitnim.
[/quote]
Sležem se kolega u potpunosti, no zanima me iskreno kako će se riješiti sistem socijalne prodaje gnojiva seljacima, pogotovo kada RH uđe u EU, onda mi tek moogli vidjeti prave rezultate na djelu.
Nadam se da će ovakav rast i dalje biti prisutan na tržištu, te bi bilo zaista lijepo da nas pozitivno iznenadi izvješće, makar sam skeptik po tom pitanju.
Ima li tko kakvu ideju ili predođžbu o mogućim reultatima?
BLEKSTON je pobrkao Petrohemiju sa našom Petricom…zato raste?……
Deltu…da bi kupili…..pa nisu ludi!…oni su još gori od naših….
Blekstone, u Srbiji ono što imalo vredi..već je ,brate prodano..neće da čekaju inostrani fondovi
tipa Rajfajzen..koji ima portfelj velik ko crna rupa…..
Nemoj ni da dolaziš ovde….od jada i bede na burzi… mogo bi da se predomisliš….kupuj po
sve po redu….. može celu ZG BERZU?…… šALJEMO TI UGOVORE BRZOM POŠTOM….cena..
ma, dogovorit ćemo se……..nije tako strašno…!
Evo kakve priče kruže po Balkanu. Ne uzimajte to previše ozbiljno!
"Jedan od najvećih svjetskih fondova, američki “Blekston” pripremio je investcije i preuzimanja na Balkanu, uglavnom u Hrvatskoj i Srbiji. Ovaj fond težak je sto milijardi dolara. Za sada se nagađa da bi Blekston mogao u Srbiji pokupovati “Petrohemiju”, “Jat tehniku”. …
… Rudarsko-topioničarski basen “Bor” te Deltu.
Beogradski mediji su javili da su predstavnici ovog fonda već bili u posjeti Zagrebu i da su se sastali sa Ivicom Todorićem. (!?)
Špekuliše se da su na meti američkog fonda ključne velike kompanije u regionu, posebice u Hrvatskoj i Srbiji, koje se čine pogodne za preuzimanje nakon što su uzdrmane krizom.
Najavljeni su i razgovori predstavnika ovog američkog fonda sa nekim vladama u regionu."
http://www.biznis.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=86512&Itemid=2
Ovo prenosi više njihovih portala, osim toga zar nisu oni i Todorić htjeli uletjeti u Tursku kupnjom njihovog lanca Migrosa? Znači da su dečki već surađivali…hmm