PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1.fondovi ovo da im nije frka sa vremenom bi mogli skupljati polako na 130-140…
2.ne rade to jer ime je možda netko dojavio za privatizaciju – to je posao za uskok/hanfu.
3.pojavio se drugi igrač koji očigledno ima određenu informaciju koju mi ostali nemamo…
4.jučer oko 6% u plusu preko 3 milje prometa, danas crobex u minusu a PTKM u debelom plusu preko 3 milje prometa opet…

ovo nisu slučajnosti….

Ptkm dobiva konkurenciju
http://www.poslovni.hr/129215.aspx

The difficulty lies not so much in developing new ideas as in escaping from old ones

Tko može naka stavi k/p, ako mu je pri ruci.

Kupnja
173,01 190
173,00 16
172,34 120
172,06 108
172,00 250
171,10 50
170,04 200
170,03 200
170,02 600
170,00 250

Prodaja
174,98 28
175,00 629
175,98 500
176,90 250
177,00 300
177,42 50
178,88 70
178,89 6
178,98 40
179,95 60

halfte trinken, halfte Šarcu geben

vjerujem da će Ptkm-r-a biti na 200 kn.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

4.jučer oko 6% u plusu preko 3 milje prometa, danas crobex u minusu a PTKM u debelom plusu preko 3 milje prometa opet…

ovo nisu slučajnosti….

ma kolega da se netko trpa Petricom bilo je jasno još od 120 kuna. meni barem. samo sam mislio ak znamo tko.

I'LL BE BACK

Ptkm dobiva konkurenciju

Stara vijest…

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

1.fondovi ovo da im nije frka sa vremenom bi mogli skupljati polako na 130-140…
2.ne rade to jer ime je možda netko dojavio za privatizaciju – to je posao za uskok/hanfu.
3.pojavio se drugi igrač koji očigledno ima određenu informaciju koju mi ostali nemamo…

ovo nisu slučajnosti….

sorry, malo si nejasan… ne kužim što želiš reći osim da ne znaš što se događa sa PTKM… [yawn]

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

Ptkm dobiva konkurenciju

Ovo samo pokazuje kako je smijesno potcijenjena PTKM. Ako Talijani investiraju 17 miliona eura samo da naprave pakirnicu, koliko onda vrijedi PTKM?? Pri tome ako se Talijanima isplati dovoziti gnojivo ovamo i samo ga pakirati, koliko to onda mora biti isplativo za PTKM kad jednog dana skroz prestanu politicki pristici, za koje vidimo da vec prestaju?

Odlicna vijest, potvrda vrijednosti, za imaoce dionice PTKM.

ovo nisu slučajnosti….

ma kolega da se netko trpa Petricom bilo je jasno još od 120 kuna. meni barem. samo sam mislio ak znamo tko.

[/quote]
Kolega mali ispravak PTKM se kupuje od objave rezultata za drugi kvartal. Nakon objave gubitka od 46 mil kn realno je bilo očekivati pad cijene dionice(to je bilo oko 110 kn) međutim dogodio se rast i taj rast uz blage korekcije još uvijek traje. Ako uzmemo u obzir da je cijena 09.03 bila 57 kn i da je dionica sada tu di je, onda bi rekao čovjek da je to balončić, međutim ako znamo da je knjigovodstvena vrijednost firme 330 kn onda smo svjesni da je ptkm tek jučer prešla pola knjigovodstvene vrijednosti onda je jasno da fundamentalno postoji još puno prostora za rast. Jedva čekam izvješće za 3 kvartal, jer očekujem puno bolji rezultat i nekako mi miriše da je namjerno prikazan rezultat za 2kvartal takav kakav je bio, kako bi radnici u bezcjenje prodali svoje dionice, a netko to skupljao.

ovo nisu slučajnosti….

[/quote]
Kolega mali ispravak PTKM se kupuje od objave rezultata za drugi kvartal. Nakon objave gubitka od 46 mil kn realno je bilo očekivati pad cijene dionice(to je bilo oko 110 kn) međutim dogodio se rast i taj rast uz blage korekcije još uvijek traje. Ako uzmemo u obzir da je cijena 09.03 bila 57 kn i da je dionica sada tu di je, onda bi rekao čovjek da je to balončić, međutim ako znamo da je knjigovodstvena vrijednost firme 330 kn onda smo svjesni da je ptkm tek jučer prešla pola knjigovodstvene vrijednosti onda je jasno da fundamentalno postoji još puno prostora za rast. Jedva čekam izvješće za 3 kvartal, jer očekujem puno bolji rezultat i nekako mi miriše da je namjerno prikazan rezultat za 2kvartal takav kakav je bio, kako bi radnici u bezcjenje prodali svoje dionice, a netko to skupljao.
[/quote]

nemate šta jedva čekati izvješće za 3.kvartal kad je predsjednik uprave već najavio gubitke i to je već više ili manje baked into price. Ovo sa fundamentima kolega ja jako dobro znam. To što je PTKM narasla X 3 od dna ne znači da je PTKM sada balon. To samo znači da je ovo naše tržište suludo i debilno kada je vrednovalo PTKM po 60 kuna, JNAF po 1000 kuna, Ledo po 2500 luna, KOEI po180 kuna, IGH po 1400 kn, ADPL po 40 kuna,itd itd… takav debilizam teško da će se ikad više ponoviti,mada bi mnogi to željeli jer nisu imali dovoljno znanja i hrabrosti tada kupiti ili barem držati i ne iz ruku ispustiti i sada svaki dan prije spavanja boga mole (zapravo vraga, jer samo vraga možeš moliti za takav pad i takvo zlo). E pa ne može. Nema toga više gospodo.zaboravite na te cijene, pa makar i Amerika propadne.

I'LL BE BACK

U prvih 10 nema promjena. Mora da je gužva od 11-20 mjesta.

ovo nisu slučajnosti….

[/quote]
[/quote]

nemate šta jedva čekati izvješće za 3.kvartal kad je predsjednik uprave već najavio gubitke i to je već više ili manje baked into price. Ovo sa fundamentima kolega ja jako dobro znam. To što je PTKM narasla X 3 od dna ne znači da je PTKM sada balon. To samo znači da je ovo naše tržište suludo i debilno kada je vrednovalo PTKM po 60 kuna, JNAF po 1000 kuna, Ledo po 2500 luna, KOEI po180 kuna, IGH po 1400 kn, ADPL po 40 kuna,itd itd… takav debilizam teško da će se ikad više ponoviti,mada bi mnogi to željeli jer nisu imali dovoljno znanja i hrabrosti tada kupiti ili barem držati i ne iz ruku ispustiti i sada svaki dan prije spavanja boga mole (zapravo vraga, jer samo vraga možeš moliti za takav pad i takvo zlo). E pa ne može. Nema toga više gospodo.zaboravite na te cijene, pa makar i Amerika propadne.
[/quote]

Potpuno se slažem sa Governerom.

Kolega slaxo vjerujem da će te biti vrlo iznenađeni sa prihodima prikazanim za 3Q, jer dobit i gubitak uopće nisu bitni i oni su uvijek su podložni razno raznim željama, propisima i utjecajima.
Međutim prihodi, a s druge strane zalihe i iskoristivost proizvodnih kapaciteta govore o potražnji za proizvodima i uslugama određenog sektora.
Uskoro izlazi i izvješće Yare koje će dati opis svjetskog tržišta umjetnih gnojiva kao i projekcije daljnjeg kretanja.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close