Trend je predvidljiv veliki nalozi na kupnji spuštaju cijenu na nižu razinu, kako bi moglo doći neke akumulacije, sada treba znati kada kupiti…….
Trend je predvidljiv veliki nalozi na kupnji spuštaju cijenu na nižu razinu, kako bi moglo doći neke akumulacije, sada treba znati kada kupiti…….
pa dajte mi molim Vas ako nije tesko meni koji dokazano lose predvidjam stvari pojasnite kakav je trend
unaprijed hvala
pofuk
Mesarić: Očekujemo veći interes za dionicom Petrokemije
http://www.poslovni.hr/127904.aspx
pa dajte mi molim Vas ako nije tesko meni koji dokazano lose predvidjam stvari pojasnite kakav je trend
unaprijed hvala
pofuk
[/quote]
Nemojte pojašnjavat trendove, lijepo bi vas zamolio, uvijek kad sam ulagao na pojašnjenja "velikih" znalaca izgubio sam pare….
Trend je isti već par godina.Samo što nije eksplodiralo i cijena u nebesa.A i Rusi čuće iza ugla s parama i čekaju.
Ali,to več sigurno znate i sami.
Dionice Petrokemije u najvišoj kotaciji ZSE
Dionicama kutinske tvornice gnojiva Petrokemije od utorka, 29. rujna, trgovat će se u najvišoj kotaciji Zagrebačke burze, Službenom tržištu, a Ugovor o uvrštenju potpisali su danas u Kutini predsjednik Uprave te tvrtke Boris Mesarić i predsjednik Uprave Zagrebačke burze Roberto Motušić.
Vezane vijestiZSE uživo: Gubici se smanjuju
Prema Mesarićevim riječima, ulazak u najvišu kotaciju trebao bi dodano učvrstiti povjerenje i ugled koje je Petrokemija i do sada uživala kod poslovnih partnera i investitora.
U Petrokemiji ističu i da je, s obzirom na uređenost društva i visoku razinu transparentnosti, uvrštenje u Službeno tržište bio logičan korak, a Motušić je istaknuo da su u Petrokemiji o najvišoj kotaciji razmišljali još prilikom uvrštenja u kotaciju javnih dioničkih društava.
Naime, dionice kutinskog proizvođača gnojiva izlistane su na Zagrebačkoj burzi od 2003., kada su uvrštene u tadašnju JDD kotaciju, a do prelaska u Službeno tržište njima se trgovalo u Redovitom tržištu. Od 2006. dionice Petrokemije uključene su i u izračun vrijednosti indeksa Crobex, koji iskazuje kretanje cijena 30-tak najlikvidnijih dionica hrvatskog tržišta kapitala.
Ukupni promet dionicama Petrokemije od početka ove godine do kraja prošlog tjedna iznosio je više od 90 milijuna kuna, a njihova je cijena u tom razdoblju porasla za čak 40 posto.
Više od polovice dionica Petrokemije u vlasništvu je raznih državna tijela, poput Hrvatskog fonda za privatizaciju, Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i dr. Uz Petrokemiju, u Službeno su tržište od ukupno 16 tvrtki uvrštene još samo dionice jedne tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, i to povlaštene i redovne dionice Croatia osiguranja.
Prema posljednjim dostupnim podacima o poslovanju, onima za prvih šest mjeseci ove godine, Petrokemija je, uz pad ukupnih prihoda prema prvoj polovici prošle godine za više od 18 posto, poslovala s gubitkom od 46,8 milijuna kuna, uslijed globalne financijske krize, koja je odrazila i na pad potražnje za mineralnim gnojivima.[/b]
Trend je isti već par godina.Samo što nije eksplodiralo i cijena u nebesa.A i Rusi čuće iza ugla s parama i čekaju.
Nažalost, vidi se da niste upućeni dragi kolega.
Skandinavci su sa vikinških lađa zaskočili neoprezne i trome Ruse i preuzeli vodstvo.
u ova vremena treba biti budan, brz i koncentriran.
A kavog utjecaja može imati buduća talijanska tvornica mineralnog gnojiva koja se ima izgraditi u okolici Vukovara na poslovanje Petrokemije i cijenu dionice.
"Talijanska tvrtka Adriatica SPA za nekoliko tjedana kreće s gradnjom tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva. Greenfield investicija u Vukovaru vrijedna je oko 25 milijuna eura. Tvornicu vrijednu 7,2 milijuna eura gradit će vinkovački Vibrobeton inženjering."
http://www.poslovni.hr/127859.aspx
http://www.kappaspa.it/cgi-bin/WebObjects/ADRFrontend.woa/wa/goTo?lang=EN&menu=2
polako se šire po balkanu, od 2000ite su u Rumunjskoj. Očito se strateški pozicioniraju uz Dunav kako bi što lakše i jeftinije dopremali sirovine i otpremaIi gotove proizvode.
Bit će zanimljivo…
čuče, da…ali ne s parama nego sa zoljama [bye]
Evo i vijesti sa web stranica PTKM:
UVRŠTENJE PETROKEMIJE D.D. U SLUŽBENO TRŽIŠTE ZAGREBAČKE BURZE
28. rujan 2009
U našoj tvrtki danas je potpisan Ugovor o uvrštenju dionica Petrokemije d.d. u Službeno tržište Zagrebačke burze. «Jako nam je drago što se Petrokemija odlučila na ovaj korak, koji će najviše koristi donijeti upravo njoj samoj. Siguran sam da će investitori to vrlo brzo prepoznati i nagraditi», istaknuo je nakon potpisivanja ugovora Roberto Motušić, predsjednik Uprave Zagrebačke burze. Naša tvrtka se gotovo od samog početka funkcioniranja kotacija javnih dioničkih društava na Zagrebačkoj burzi nalazi na njoj, te je s obzirom na uređenost Društva i visoku razinu transparentnosti ulazak u Službeno tržište Zagrebačke burze bio sljedeći logičan korak. «Dobro smo razmislili o ovome i donijeli pravu odluku koja će dodatno doprinijeti imidžu tvrtke, transparentnosti i odnosima s investitorima. Mi uživamo velik ugled i povjerenje kod naših poslovnih partnera, koje ćemo sada još više učvrstiti», kazao je Boris Mesarić, predsjednik Uprave naše tvrtke. Poslije potpisivanja ugovora čelni ljudi Petrokemije, Zagrebačke burze i investitori obišli su postrojenja za proizvodnju amonijaka i pakirnicu tvornice mineralnih gnojiva.
Danas je povjesni dan za dionicu PTKM-R-A.
Temeljem javno dostupnih informacija mnogi očekuju pozitivnu reakciju tržišta na uvrštenje u službeno tržište.
Tako od danas Ptkm-r-a je u društvu INE, VARTEKSA, MAGME HT, VIRA
http://zse.hr/default.aspx?id=26472
Danas je povjesni dan za dionicu PTKM-R-A.
Temeljem javno dostupnih informacija mnogi očekuju pozitivnu reakciju tržišta na uvrštenje u službeno tržište.
Tako od danas Ptkm-r-a je u društvu INE, VARTEKSA, MAGME HT, VIRA
http://zse.hr/default.aspx?id=26472
Povjesni dan neće biti sigurno.
Mogla bi danas čak i dolje.