@ dijonicar
Otkud ti na plaži? Drago nam je da si nas posjetil na ovoj temi i donesel nam važna upozorenja. Žal mi je da ti je Dom holdin (KORF) danas malo stagniral ali ja mislim da će i on dugoročno ići….hm. Ili gore ili bi moglo doći do korekcije. U stvari najbolje da citiram tvoje riječi iz gornjeg posta:
"Samo čuvajte se kad bude padalo ..onda i pada brzo i bez razloga.
Ne treba lovatorima razlog ni za rast ni za pad …jednostavno odluče dići dionicu i onda Vam je na brzinu uvale po visokoj cjeni,prvo ste sretni što ste ju kupili,pa onda posliije plačete i čudite se zašto sad pada tako dobra dionica."
Zato, budi oprezan.
Btw. kaj se tiče Petrokemije još uspiješ utrčati, ali nemoj dugo čekati! Budi i ti lovator, riskiraj, diži i spuštaj cijene.
I ne brini za zdravlje oko 6.000 dioničara Petrokemije, naročito onih koji su to već godinama. Mi ćemo se već snači.
Pročitaj to još jedanput pa vidi sutra kud će ti KORF i ostale dionice iz tvojeg portfelja [rolleyes]. Možda bude rasprodaje samo da bi se kupile dionice Petrokemije. Bumo vidli.
No hard feelings!
Ma hajte ljudi ,kakvi poslovi ,standardi i ostale gluposti..za sve to se znalo pa nije raslo prije nego baš sada.
Jednostavno špekulanti odlučili ovu dionicu dići i to je to,zašto razbijate mozak i trudite se tu objasniti zašto ovo raste.Samo čuvajte se kad bude padalo ..onda i pada brzo i bez razloga.
Ne treba lovatorima razlog ni za rast ni za pad …jednostavno odluče dići dionicu i onda Vam je na brzinu uvale po visokoj cjeni,prvo ste streni što ste ju kupili,pa onda posliije plačete i čudite se zašto sad pada tako dobra dionica.
kolega dajte mi mao objasnite ovo o lovatorima i dizanju dionice. Znači oni su utkuli milijune kuna kako bi ju "digli" i onda "na brzinu" prodali malima? Pa znate li vi koliko je dionica prošlo unazad par mjeseci? Znači oni su svih ovih mjeseci skupljali ( a ne moram vas podsjećati da su i jučer i danas frcali blokovi od po 1000+ komada po što po bidu što po asku) da bi eto danas nama sve to uvalili? Šta vi mislite da će onda ti lovatori sve te dionice prodati nama malima sada po 160 kuna u par dana "dok još nije palo"? Pa kak će to stić? ko će im to kupit? Ja? Vi? dajte kolega… pa sa čime?
Vi očito ne razumijete da ova dionica ima prokleto ozbiljog kupca jer da ga nema ne bi bila do danas na 160 kuna niti u teoriji. Kupca koji ili nešto zna ( na kratak rok), ili ima viziju na rok od dvije do tri godine i beskrupulozno skuplja količine dokle god ima prodaje. Nemojte ovo uspoređivati sa JNAFom jer tamo nema jakog kupca i dionica diše "tržišno". Štoviše do prije neki dan je imala jakog prodavača.
Na PTKM se nešto događa, i to je svima jasno. Meni je doduše bilo jasnije nešto prije nego nekima, ali šta ja tu mogu. Da dionica vrijedi ove novce, vrijedi…puno puno više. Da firma ima enorman potencijal ima. Da ulaze špekulanti lovatori, da bi prodali nama malima, ne. Jer mi te količine ne možemo otkupiti nazad od njih. Ovo će otkupiti netko treći, a tko, kada, po kojoj cijeni i pod kojim uvjetima, nemam pojma. samo znam da ne kupuju "špekulanti lovatori" nego netko ozbiljniji. Barem se meni tako čini. pozdrav.
Želim čestitati svim imateljima ove dionice, pogotovo dugoročnim koji su preživjeli sve uspone i padove (iznenadni skok na 358 kn) kao i totalni raspad sistema još nedavno na 57kn.
Ako je itko zaslužio zaradu na ovoj dionici to je mika i ja mu ovom prilikom čestitam.
Bravo majstore. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
puno je ovdje momaka i djevojaka koji su zaslužili brutalnu zaradu na ovoj dionici. Puno nas je već godinama unutra i vjerujemo u potencijal ove firme. Ova godina je za poslovanje teška, ali potencijal firme je neupitan što će uskoro popratiti i cijena same dionice. Mirovinski fondovi su unatrag godinu, dvije prepoznali budućnost prehrambenog sektora koji bez ptkm nema perspektive. Ušli su unutra, vjerujem da će od utorka i dalje kupovati i da će čekati konačno rješenje vlasništva u petrokemiji.
Pozdrav svim dobrim ljudima koji pišu na ovoj temi i vjerujte da ako se obistine namjere nekih večih dioničara u ovoj firmi očekuje nas za trenutan nivo nezamisliva cijena dionice.
živjeli.
uostalom… forumaši su danas uglavnom prodavali,a ne kupovali. odite da temu što smo danas tržili pa pogledajte. Ja volim kad forumaši prodaju,a ne kad kupuju. kad kupuju odmah znam da je ditribucija. Kad prodaju znam da je akumulacija.
Bit će belaja.
U prošlosti je cijena rasla isključivo na špekulaciji da upravo kreće privatizacija, a od nje nije bilo do sada niš.
Niti nebu sljedećih godinu, dvije.
Mislim da je u pitanju bikova trka jer netko treba izaći van.
U zadnjih 10 dana prošlo 76.288 dionica u mjesec dana 124.149 dionica, a u zadnja 3 mjeseca dakle od 26.06.2009. pa do danas 272.623 dionica……… To govori da je na ovoj dionici veliki kupac…… sutra ćemo vidjeti gdje će dionica…… Pozdrav
Petrokemija je značajan izvoznik gnojiva u podunavske zemlje. Stoga je upravo Luka Vukovar izbor za riječni prijevoz gnojiva, a razmišljamo i o potencijalnoj dopremi dijela sirovina za proizvodnju preko nje. Tako stoji u priopćenju od PTKM, ali što je PTKM napravila otvaranjem skladišta u Vukovaru?
Već ima udio u luci Šibenik 25 od posto, samom lukom ima pristup svim pomorskim zemljama svijeta, a otvaranjem skladišta u Vukovaru PTKM je dobila pristup centru Europe, Njemačkoj, Austriji, te Slovačkoj, Mađarskoj preko rijeke Dunav s kojom smanjuje cijenu prijevoza, ali i južno prema Crnom moru. Ovaj pothvat se sigurno daleko čuo, jer PTKM je dobila na jedinstvenoj lokaciji u ovom dijelu Europe, niti jedna kompanija za gnojiva nema takav položaj kakav PTKM ima.
Ima željeznicu, cestovni, ima pomorski i riječnu mogućnost plasmana svoje robe, jedino je problem za plin ali uskoro će biti riješen i taj problem, plina će biti tokom cijele godine kada bude izgrađen plinski terminal, ali i skladišta koja su u planu te spajanje Hrvatske na plinovod Mađarske.
Investicije: PTKM svojom modernizacijom ekološki sada zadovoljava EU standarde, kod proizvodnje uveli su BIG BAG vreće……..
Ulaskom u najveću kotaciju natjerati će da postanu aktivniji u svome poslovanju jer investitor traži rezultate, a ne neefikasnost, i dalje što je odlično kod ove dionice jeste što nije provedena privatizacija, a ona će kad tad doći, i onda će biti ponuda ……eto toliko ukratko……
Priča s lukom Šibenik mogla bi poprimiti lijepu odu u budućnosti.
Naime, koliko sam uspio pratiti g. Nenad Bakić polagano dokupljuje i polako se približava najvećim dioničarima ( što dosta govori i o samoj prespektivi kompanije, jer poznavajući dotičnog gospodina, siguran sam kako se unutra ne ide tek-tako).
Budućnost će pokazati svoje lice, ali prije svega i vlada RH koja može znatno utjecati na formiranje konačne cijene dionica.
Da sam siguran u svoju dionicu,sigurno nebi u 24:50,visio na kompu nego bi mirno spavao.Htio sam biti dobronamjeran ,shvaćam da me neki nisu razumjeli sretno.
A za KORF,trenutno stagnacija ali kad krene od to jako,jako gore..
Pozdrav starim i novim dioničarima naše petrice, znajte da nisam prodao niti jedne dionice petrice već ponešto i dokupio i sada imam lijepu svotu.
Nemojte samo da vas euforija diže u odlasku cijene dionice u nebo jer ta euforija može biti i kobna.
Šta se krije iza svega toga, neznam, samo sam slične stvari već vidio na petrici pa treba biti jako oprezan.
Petrica je dionica za ljude konjskih živaca, mi koji smo u njoj već i po dvije godine to znamo.
Moje mišljenje je da se dionica prvo mora očistiti onih investitora, a to mislim na male, koji su ju kupovali po 60-80-100- i dalje kuna, jer će oni biti zadovoljni sa 100% zarade, a kada se to ostvari dionica bi mogla ići gore, a da ne govorim o famoznoj privatizaciji tvrtke o kojoj se govori unazad već dvije godine.
Privatizacija će možda biti ali kada vidjeti ćemo stoga pozdrav do nekog drugog javljanja
Evo podataka za 24.09.2009. pa da idućih dana možemo pratiti što se zbiva:
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 782.346 23,42 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 184.883 5,53 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 108.396 3,24 Skrb. račun
5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D./KAPITALNI FOND D.D. 95.273 2,85 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 60.200 1,80 Skrb. račun
7. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 28.453 0,85 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 27.990 0,84 Skrb. račun
Bit će belaja.
U prošlosti je cijena rasla isključivo na špekulaciji da upravo kreće privatizacija, a od nje nije bilo do sada niš.
Niti nebu sljedećih godinu, dvije.
Mislim da je u pitanju bikova trka jer netko treba izaći van.
jao kolega, pa naravno da ne bu u sljedećih godinu dvije, pa zato krupni kapital već ulazi 6 mjeseci u ovu dionicu i bude još sljedećih 18. kaj vi mislite da bu oni to gledali sa strane ovo godinama i onda dan prije privatizacije kupili pol petrokemije od malih dioničara i onda frknuli Yari ili nekom trećem slkedeći dan? Kak? Stvarno smiješno… pa za duboko pozicioniranje treba najmanje dvije godine. pa zato se i kupuje sada. kolega, ljudi sa nekoliko desetaka milijuna kuna imovine u PTKM niti ne gledaju na rok kraći od dvije godina i sada su u fazi akumulacije. pa zar vam se baš sve mora crtati…
http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-petrokemija-uvjerljivi-dobitnik-tjedna,56970.html
Glavna zvijezda Zagrebačke burze ovoga je tjedna kutinska Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) čije će dionice od utorka biti uvrštene na Službeno tržište ZSE. Znak je to investitorima da će kompanija biti sve transparentnija, a ako se nema što skrivati, onda će valjda stvari biti lijepe, logično razmišljaju investitori. Sasvim sigurno, radi se o dugoročnom razmišljanju jer ovogodišnji rezultati kutinske kompanije sigurno ne daju povoda za recentni interes investitora. A on je u samo tri dana tržišnu kapitalizaciju podigao 12,2 posto uz komibinirani promet od 4,3 milijuna kuna. Od početka rujna tržišna kapitalizacija uzletjela je 23,1 posto.