PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo su možda zadnji dani povoljne kupnje jer kad Dinko i Petar krenu da cepaju od utorka…

dolaze pijane grofice

kolegice Thurion, ne očekujem ispriku. Tako puno dajem, a tako malo uzimam. definicija ljubavi

I'LL BE BACK

Polako ali sigurno postaje nam ljubimica blue chip…Još ćemo se mi na PTKM obogatiti [wink]

Polako ali sigurno postaje nam ljubimica blue chip…Još ćemo se mi na PTKM obogatiti [wink]

PTKM će biti jedan od novih drivera bull marketa. rijetko kada driveri iz prethodnog bull marketa budu driveri novog. To ne kažem ja. to kažu knjige o investiranju.

I'LL BE BACK

Ovo su možda zadnji dani povoljne kupnje jer kad Dinko i Petar krenu da cepaju od utorka…

Ne moraju mirovinci nužno kupovati od utorka, no onima sa širim horizontom sada je jasno da neće biti rasprodaje od strane istih, pa sad planove o jeftinoj kupnji moraju ostvariti na drugi način. [lol] [thumbsup]

PTKM će biti jedan od novih drivera bull marketa. rijetko kada driveri iz prethodnog bull marketa budu driveri novog. To ne kažem ja. to kažu knjige o investiranju.
[/quote]

Tako je bilo čak i u Hrvatskoj poslije pretprošlog sloma…Treba na vrijeme prepoznati nove zvijezde
[thumbsup]

[/quote]

Tako je bilo čak i u Hrvatskoj poslije pretprošlog sloma…Treba na vrijeme prepoznati nove zvijezde
[thumbsup]
[/quote]
dobro kažeš – na vrijeme, nije dobro ni prekasno ni prerano [lol]

Ja sam "novu zvijezdu" valjda prepoznao prerano, zato mi je ulaz unatoč dokupima još uvijek 200 kn – ali bezbrižno čekam razine na kojima ću biti u plusu, lijepom plusu.

[/quote]

[thumbsup]
[/quote]
dobro kažeš – na vrijeme, nije dobro ni prekasno ni prerano [lol]

Ja sam "novu zvijezdu" valjda prepoznao prerano, zato mi je ulaz unatoč dokupima još uvijek 200 kn – ali bezbrižno čekam razine na kojima ću biti u plusu, lijepom plusu.
[/quote]

to ti je zato jer si ju kupio kad su driveri bili građevinari i brodari, a PTKM ko hebe. Sada su stvari drugačije, drugačija struktura kapitala, drugačije se razmišlja, drugačiji rizici, drugačiji sektori su "in". treba prepoznat koji sektor je u kojem vremenu driver, a samim tim i dionica. mislim da će hrana bit dosta jak sektor, a PTKM je usko povezana. A tu su i očekivanja (ne za ovu godinu, to svi znamo da će rezultati biti loši), ali za neku srednju budućnost… pa privatizacija, čuj… 2012 je tu pred nosom. to je sve srednji rok, a maltene kucamo na vrata 2010. tko se strpi 2 godine multiplicirat će ulaganje. Zato neki veliki igrači (ne fondovi, hvala bogu) zauzimaju pozicije i ovako halapljivo kupuju od malih i od radnika koji misle kako su dobro prodali. A tu je i prva kotacija. PTKM na fer cjenovnoj razini postaje large cap, bit će turbo likivdna. Novi driver 100%.

I'LL BE BACK

Bit će i prepečenice da nazdravimo…. [wink]
Web stranice Petrokemije:

PETROKEMIJI PRIZNANJE ZA AFIRMACIJU I RAZVOJ SAJMA ŠLJIVE U GRADAČCU
24. rujan 2009

U Gradačcu je jučer otvoren 36. Sajam šljive, međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije, kojem je jedan osnivača bila i naša tvrtka. Sajam je ove godine okupio 250 izlagača iz sedam zemalja, a po prvi puta ima i zemlju partnera. To je Hrvatska, s kojom susjedna BIH ima najveću trgovinsku razmjenu. «Upućeni smo jedni na druge i vjerujem da će ta zajednička suradnja jednog dana biti ključ oporavka cijele regije», kazao je prilikom otvorenja Srećko Selanec, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH.
36. Sajam šljive u Gradačcu otvorili su Boris Mesarić, predsjednik Uprave Petrokemije, premijer Federacije BIH Mustafa Mujezinović i prof. Dževad Jarebica. Budući da Sajam šljive ove godine slavi 40 godina postojanja tim je povodom njegov izvršni direktor Mehmedalija Mahmutović predsjedniku Uprave naše tvrtke uručio priznanje za dugogodišnji doprinos afirmaciji i razvoju ove manifestacije. «Ovo je za nas poseban sajam i zahvaljujući njemu razvili smo odlične odnose s našim kupcima u BIH, koje želimo i dalje razvijati», istaknuo je Mesarić.

marcello

Želim čestitati svim imateljima ove dionice, pogotovo dugoročnim koji su preživjeli sve uspone i padove (iznenadni skok na 358 kn) kao i totalni raspad sistema još nedavno na 57kn.
Ako je itko zaslužio zaradu na ovoj dionici to je mika i ja mu ovom prilikom čestitam.
Bravo majstore. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Petrokemija je značajan izvoznik gnojiva u podunavske zemlje. Stoga je upravo Luka Vukovar izbor za riječni prijevoz gnojiva, a razmišljamo i o potencijalnoj dopremi dijela sirovina za proizvodnju preko nje. Tako stoji u priopćenju od PTKM, ali što je PTKM napravila otvaranjem skladišta u Vukovaru?

Već ima udio u luci Šibenik 25 od posto, samom lukom ima pristup svim pomorskim zemljama svijeta, a otvaranjem skladišta u Vukovaru PTKM je dobila pristup centru Europe, Njemačkoj, Austriji, te Slovačkoj, Mađarskoj preko rijeke Dunav s kojom smanjuje cijenu prijevoza, ali i južno prema Crnom moru. Ovaj pothvat se sigurno daleko čuo, jer PTKM je dobila na jedinstvenoj lokaciji u ovom dijelu Europe, niti jedna kompanija za gnojiva nema takav položaj kakav PTKM ima.
Ima željeznicu, cestovni, ima pomorski i riječnu mogućnost plasmana svoje robe, jedino je problem za plin ali uskoro će biti riješen i taj problem, plina će biti tokom cijele godine kada bude izgrađen plinski terminal, ali i skladišta koja su u planu te spajanje Hrvatske na plinovod Mađarske.

Investicije: PTKM svojom modernizacijom ekološki sada zadovoljava EU standarde, kod proizvodnje uveli su BIG BAG vreće……..

Ulaskom u najveću kotaciju natjerati će da postanu aktivniji u svome poslovanju jer investitor traži rezultate, a ne neefikasnost, i dalje što je odlično kod ove dionice jeste što nije provedena privatizacija, a ona će kad tad doći, i onda će biti ponuda ……eto toliko ukratko……

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ma hajte ljudi ,kakvi poslovi ,standardi i ostale gluposti..za sve to se znalo pa nije raslo prije nego baš sada.
Jednostavno špekulanti odlučili ovu dionicu dići i to je to,zašto razbijate mozak i trudite se tu objasniti zašto ovo raste.Samo čuvajte se kad bude padalo ..onda i pada brzo i bez razloga.
Ne treba lovatorima razlog ni za rast ni za pad …jednostavno odluče dići dionicu i onda Vam je na brzinu uvale po visokoj cjeni,prvo ste streni što ste ju kupili,pa onda posliije plačete i čudite se zašto sad pada tako dobra dionica.
Pogledajte npr JNAF,otišao u tri dana sa 2300 na 2890..danas ga je bilo i po 2550,što si sad misle oni koji su kupovali po 2800-2900.nije im lako.
Zato oprezno,neki će me sa popljuvati,ali kad bolje ramislite ,vidi ćete da sam Vam rekao istinu..a možda neke i spasio od čerupanja.
Za koji dan bit će ove "zlatne" dionice opet po 145 ..živi bili pa vidjeli.

New Report

Close