akumulira se kao i na tehnici što je jako dobro jer sve što se sada rasproda ovom velikom kupcu kasnije neće smetati na višim razinama. Ovo je na 0,4 booka i ima EBITDA. nije teško zaključiti zašto postoji jak kupac…ne znam kak vas nije strah ovo prodavati sad po ovih smiješnih 125 kuna i čekati 10 kuna niže a izgubiti miran san…
ja se tome čudim već danima ali valjda svatko ima svoju računicu
za mene važi: mir koki koja sjedi i pričekati malo – ev. dokupiti ako se može
[/quote]
Sve to stoji, ali zašto se u top 10 ne vidi tko je taj velki jer ova akumulacija traje dovoljno dugo da bi se to moralo vidjeti. Kad zbrojimo promete iz tjedna u tjedan zadnjih nekoliko tjedana, svaki tjedan ima dovoljno prometa da netko uđe u top 10. Ovu siću što mali kupuju možemo slobodno zanemariti, većina prometa se ostvari na identičan način. Veliki nalozi iskrsnu na bidu i netko ih poklopi, odnosno prodavatelji nisu isti jer osim ZABA skrbničkog nitko drugi iz top 10 ne prodaje, znači marljivo se skupljaju 106-ice i cijede nevozni mali ulagači. Prema tehnici skupljanja pretpostavljam da se radi o isto(i)m kupc(ima)u.
Da sam ja ozbiljan kupac rasporedio bih kupnju na nekoliko računa i ne bih si dopustio da izvirim i blinkam u top 10.
Da sam ja ozbiljan kupac rasporedio bih kupnju na nekoliko računa i ne bih si dopustio da izvirim i blinkam u top 10.
prema nekim informacijama upravo to je na djelu. Određeni krugovi spremaju veće pakete dionica na više računa. Izgleda da je tako spremljeno već par postotaka firme. Također izgleda da im još nije dosta i da akumulacija traje iz dana u dan. Sad još treba vidjeti kakve su im namjere i da li će doći do nekih udruživanja.
živjeli
majstor Mrkonja je opet u akciji. Netko se gadno navalio na našu gnojaru.
Eno ga sa dve tisućice na 126
majstor Mrkonja je opet u akciji. Netko se gadno navalio na našu gnojaru.
Eno ga sa dve tisućice na 126
2000 vidimo jasno ali ima tu mnogo manjih naloga – neka, neka… [thumbsup]
al’ se razmeće, sad je još jedna tisućica stigla – još samo da malo povisi prag…
ovisi o prodaji, kad presuši prodaja na ovoj razini morat će dići letvicu po novu prodaju. bilo bi jako dobro da se sada što više rasproda kad smo na ovih smiješnih 0,4 BV tako da se te dionice sve sklone sa buduće prodaje i zaključaju sa strane do nekih 2 do 3 puta viših razina barem. Samo nek se prodaje. Danas nije puno prošlo i to mi nije drago. Nadam se da će sutra biti srveni fjučersi i da će Ameri u sljedećim tjednima nastaviti sa padom tako da se još više rasproda akumulacionim skladištima i da se te smetajuće slobodne dionice za jedno dulje vrijeme sklone na stranu.I tada nakon akumulacije, hopa na 200 kuna na malom prometu i betoniranje bida kao i jedne stranice povijesti. samo nek se prodaje… [thumbsup]
Germany’s K+S gains on talk of bid from PotashCorp
Potash Corp of Saskatchewan (POT.TO) might be considering bidding 50 euros per share for the German salts and fertilizer.
http://www.reuters.com/article/euPrivateEquityNews/idUSTRE58320B20090904
preuzimanja počinju…samo da znaju kakav je P/B na PTKM…. [proud]
kad se preuzima ako ne sada?
Germany’s K+S gains on talk of bid from PotashCorp
Potash Corp of Saskatchewan (POT.TO) might be considering bidding 50 euros per share for the German salts and fertilizer.
http://www.reuters.com/article/euPrivateEquityNews/idUSTRE58320B20090904
preuzimanja počinju…samo da znaju kakav je P/B na PTKM…. [proud]
kad se preuzima ako ne sada?
Da, samo tamo su vjerojatno sređeni odnosi. Ovdje kod nas je kao i sa zemljišnim knjigama – ništa nije riješeno. Mislim da će preuzimanje pričekati dok se stvari ne raščiste.
Da, samo tamo su vjerojatno sređeni odnosi. Ovdje kod nas je kao i sa zemljišnim knjigama – ništa nije riješeno. Mislim da će preuzimanje pričekati dok se stvari ne raščiste.
riješit će se i kod nas..nužda mijenja zakon, pravila i mentalitet…
[shocked]
riješit će se i kod nas..nužda mijenja zakon, pravila i mentalitet…
[shocked]
To se čeka već godinama i ne vidi se baš neki pomak. Naprotiv, pogledaj malo oko sebe.
Da će se PTKM privatizirati jasno je ko dan. samo je pitanje kada. možda za par godina, a možda sutra [proud]. Ono što je interesantno (fundamenti i špekulacije o preuzimanju na stranu) da PTKM već danima ima ozbiljnog kupca na burzi koji prorjeđuje prodaju, a to je vrlo vrlo poželjno, barem prema Kostolanyju i sugerira rast nakon što se iscrpi prodaja na ovim cjenovnim razinama. Slična je situacije bila na THNK po 1650. Bio sam uvjeren u rast dionice nakon luftanja prodaje na tim cjenovnim razinama što sam i napisao na topicu THNK. Eto je na 2200.
Da će se PTKM privatizirati jasno je ko dan. samo je pitanje kada. možda za par godina, a možda sutra [proud]. Ono što je interesantno (fundamenti i špekulacije o preuzimanju na stranu) da PTKM već danima ima ozbiljnog kupca na burzi koji prorjeđuje prodaju, a to je vrlo vrlo poželjno, barem prema Kostolanyju i sugerira rast nakon što se iscrpi prodaja na ovim cjenovnim razinama. Slična je situacije bila na THNK po 1650. Bio sam uvjeren u rast dionice nakon luftanja prodaje na tim cjenovnim razinama što sam i napisao na topicu THNK. Eto je na 2200.
Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
75 128,01
100 128,00
150 127,30
15 127,00
25 126,77
100 126,76
85 126,74
50 126,71
92 126,56
54 126,00
Cijena Prodaja
130,00 356
131,90 100
131,99 171
132,00 415
132,40 250
133,00 80
133,29 60
133,30 500
133,37 200
133,48 275
Po ovom k/p trebat će još dosta da se prolufta prodaja, promet je već blizu pola milje kuna a kupnja nemre mršavija bit… [bye]