…. U tom the economistu piše da je uzrok trenutnog rasta dionica odnosno zaustavljanja pada BDP-a Kine, US i nekih EU država isključivo intervencija države s tisućama milijardi (dolara) ubačenih na tržište, ali ta "pomoc" odnosno potrošnja države nije održiva. Ljudi ne troše, jedini tko troši i tko se zadužuje jest država.
[/quote]
država troši da zaustavi pad, da on ne bi bio veći, i da vrati poljuljano povjerenje koje je kod potrošača i onih koji se boje gubitka posla…
nitko ne kaže da će nakon krize SAD imati deficit i dalje 12% BDP-a ili tisuće milijardi rupe u proračunu…to je privremena mjera…
stope rasta neće biti tako velike kao prije (3-4%), bit će nešto manje to je svima jasno ali je stvar u tome što ti zagovoraš Veliku depresiju i tome slično i plašiš ljude…ako tako misliš onda kupuj zlato ili njive oko Splita da uzgajaš u svome vrtu, odi otvori novi topic na forumu "Kako se prehraniti u depresiji koja nam slijedi"…
o prvom dijelu nemam šta komentirati…nikad nisam reko da će ova dionica sutra biti 2000 kn
laku noć svima
kad nije komentirao, izgleda da cartmann dugo spava….
[lol] [lol]
Fina: Ujesen oko 1200 otkaza
Uprava Fine će rješavanje viška opravdati i nalogom Vlade da se provede racionalizacija u javnim poduzećima. Procjenjuje se da će se među viškom naći značajan broj šalterskih radnika.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/fina-ujesen-oko-1200-otkaza,53183.html
možda bi i PTKM mogla slijediti stvar…
pretpostavljam da po cartmanovom mišljenju neće niti Fina napraviti otpuštanje jer bi se onda svi radnici digli na noge i pala bi Vlada…svi tako možemo razmišljati, ali ja mislim da dolaze druga vremena….
Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
30 118,37
9 118,36
120 118,35
99 118,31
100 118,30
20 118,27
50 118,25
70 118,20
100 118,02
389 118,00
Cijena Prodaja
123,00 212
123,98 50
123,99 100
124,56 50
124,90 8
124,94 171
124,95 100
125,00 75
125,50 173
125,99 100
Kikiriki od kupnje, kikiriki od prodaje, mislim da ću prijeći na trgovinu voćem i povrćem, ak niš drugo tam se barem para vrti.. [lol] [lol]
@EuropaZdaj
"I normalno, nakon nikakvog prometa prva transakcija padne sa 106 komada po bidu.. [lol] [lol] "
Štoj je tu smiješno kolega???
Cijena dionice ,
likvidnosti dionice,
rasprodaja 106 -tica
perspektiva firme ili nešto drugo?
Cijena amonija-nitratnih gnojiva se povećala za 11,5 posto, a u zadnjih mjesec dana cijena tih gnojiva povećana za 81,25 posto, vidjeti ćemo kako će to utjecati na ostala gnojiva jer Urea je oko 260-300 dolara ovisno gdje se kupuje ali i tu je vidljivo povećanje od 2-5 posto u tjedan dana……..
Drugi dan za redom PTKM se nalazi medju top 5 dionica s najvećim padom. Taj pad nije velik, ali je upitan razlog. Trenutno mi ne pada na pamet ništa osim problema s izdvajanjem plinskog business-a iz Ine. Novi vlasnik INE je rekao da nema ni najmanju namjeru biti caritas i imati gubitke na plinskom businessu, pa je vlada rekla da ce ona preuzeti plinski biznis ( i tako nastaviti s povlastenim cijenama za firme od "drzavnog znacaja"), ali po posljednjim informacijama država je ostala bez novca za tu investiciju i sve bi moglo pasti u vodu. Novi vlasnik Ine (mol) nudi državi kredit s 10% godišnjih kamata za kupnju plina u skladištu okoli, ali to je PREVISOKA kamata, a država jedva tj. ne može servisirati ni stare kredite s višestruko nižom kamatom.
Drugi dan za redom PTKM se nalazi medju top 5 dionica s najvećim padom. Taj pad nije velik, ali je upitan razlog. Trenutno mi ne pada na pamet ništa osim problema s izdvajanjem plinskog business-a iz Ine. Novi vlasnik INE je rekao da nema ni najmanju namjeru biti caritas i imati gubitke na plinskom businessu, pa je vlada rekla da ce ona preuzeti plinski biznis ( i tako nastaviti s povlastenim cijenama za firme od "drzavnog znacaja"), ali po posljednjim informacijama država je ostala bez novca za tu investiciju i sve bi moglo pasti u vodu. Novi vlasnik Ine (mol) nudi državi kredit s 10% godišnjih kamata za kupnju plina u skladištu okoli, ali to je PREVISOKA kamata, a država jedva tj. ne može servisirati ni stare kredite s višestruko nižom kamatom.
Mislim da je nešto drugo u pitanju.