PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvješće se može otvoriti; i vidi se u njemu da nije bilo ove stavke u cijeloj prošloj godini
a u ovoj " 1. Smanjenje vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda" i tu se krije financijski rezultat PTKM, ali kako sam ranije već pisao da vani dolazi do oporavka cijena gnojiva doći će i do oporavka vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda, sve ostalo je u redu…..

Jel to fenomenalno izvjesce koje si danima najavljivao ????
Ništa nije u redu, prihodi su se prepolovili!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Otvorilo se ili ne cjena se nebu micala

KUPUJMO I PROIZVODIMO HRVATSKO

Izvješće se može otvoriti; i vidi se u njemu da nije bilo ove stavke u cijeloj prošloj godini
a u ovoj " 1. Smanjenje vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda" i tu se krije financijski rezultat PTKM, ali kako sam ranije već pisao da vani dolazi do oporavka cijena gnojiva doći će i do oporavka vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda, sve ostalo je u redu…..

Odakle ti obraza, morala da ijedan post više napišeš
Uskoro ces po obicaju nestati s foruma, pa se onda opet pojaviti kad kupiš!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Jednostavno gdje ja uđem tu trava ne raste…

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

potpisujem. Te takvo smanjenje zaliha za 69,292 milijuna kuna su knji\eni u RDiG kao rashod naravno…vidimo da u prethodnoj godini toga uopćeni nije niti bilo na rashodovnoj stavci….jer je dolazilo do rasta…
kako se ta stavka bude povećavala, uslijed rasta cijene, iz minusa to će postati plus, pa će se anulirati….

bez ovoga smanjenja vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje firma bi bila u plusu od nekih 20-ak milijuna kuna…

izvješće je katastrofa! gubitak ogroman! ove drukere što su ljude navlačili da kupuju po 120 kn jer će izvješće biti kao odlično treba prijaviti HANFI!!!
ne znam što može PTKM zadržat iznad 100 kn, po meni ne vrijedi više od 80 kn s ovakvim poslovanjem!!!

DPAVLETIC=DKONCAR=DSORC=MAJA4684=SCRAPMAN=....

Odakle ti obraza, morala da ijedan post više napišeš
Uskoro ces po obicaju nestati s foruma, pa se onda opet pojaviti kad kupiš!

[/quote]
kaj ti vredi…doci ce CEBA ili Direktor…i opet ista prica [lol]

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Glavne karakteristike ove godine
• Ostvarena proizvodnja 419 i prodaja 510 tisuća tona gnojiva

Glavne karakteristike prošle godine

• Ostvarena proizvodnja 610,4 i prodaja 559,4 tisuća tona gnojiva

Cijene prošle godine su bile rekordne vani dok se u RH ograničavala cijena, ali ovogodišnji pad cijena
gnojiva je prekinut i sada on ima uzlaznu putanju

i PTKM je u svojim bilješkama navela da će
U uvjetima pada BDP-a na domaćem tržištu i s problemom naplative potražnje, koji će biti izazov u poslovanju i u nastavku 2009. godine, Petrokemija d.d. ocjenjuje da će u preostalom dijelu godine biti nužno maksimalno racionalizirati poslovanje i osigurati minimalnu likvidnost, na čemu Uprava kontinuirano djeluje.
Na buduće kretanje financijskog rezultata Petrokemije d.d. utjecati će brojni čimbenici, uz ocjenu Uprave da većina rizika dolazi iz međunarodnog okruženja, a pretežito kroz:
1. Promjene cijena osnovnih sirovina na svjetskom tržištu,
2. Promjene prodajnih cijena mineralnih gnojiva i čađe,
3. Kretanje cijena energenata – plina i lož ulja,
4. Tečaj USD i EUR-a prema domaćoj valuti.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

potpisujem. Te takvo smanjenje zaliha za 69,292 milijuna kuna su knji\eni u RDiG kao rashod naravno…vidimo da u prethodnoj godini toga uopćeni nije niti bilo na rashodovnoj stavci….jer je dolazilo do rasta…
kako se ta stavka bude povećavala, uslijed rasta cijene, iz minusa to će postati plus, pa će se anulirati….

bez ovoga smanjenja vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje firma bi bila u plusu od nekih 20-ak milijuna kuna…

I ja se slažem, ali tako je uprava odlučila da će umanjivati vrijednosti zaliha, dok vani sam gledao bilance od gnojarskih kompanija i nije bio takav otpis vrijednosti…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

i još bih samo posjetio ekipu da su u prethodnoj godini za stavku POSLOVNI RASHODI, Povećanje vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda TI IZNOSI NEGATIVNI (85,435 i 73,938) , tj, rashodi su se umanjivali, da ne bi doslo do zabune….
znači isto to nas čeka kada se konjuktura bude vraćala prema gore…

Od kako znam za ovu dionicu – uvjek isto natezanje. Kad su prihodi bajni (stagniramo), a kod gubitka tonemo ko da nema sutra. Ako je to ulaganje onda stvarno nemam riječi.

da li mi neko može objasniti tu rashodovnu stavku "Smanjenje/povećanje vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda". Šta im dođe to? Jel to neka svojevrsna revalorizacija zaliha pa onda ovisno o cijenama tih zaliha, razlika po prethodnom stanju se knjiži ko prihod (ako je povećanje) ili rashod (ako je smanjenje). Da li sam dobro to pokopčo il ne? Prihodi su pali za 30-ak %(šta je ovom uzrok? recesija, pad cijena finalnog proizvoda, pad potražnje?). Materijalni troškovi na rashodovnoj strani također za 30-ak% niži, pa ajde… ajmo reć da je barem nešto OK, ak su im već pali prihodi da barem rashodi to prate.

Ako smijem primjetiti, upravo na konto povećanja vrijednosti tih zaliha su prošle godine i ostvarili dobit. e sad… trebalo bi vidjet kolike su (količinski) te zalihe bile prošle godine, i kolike su ove godine pa da vidimo o kojem postotnom padu vrijednosti se zapravo radi.

Po meni izvješće nije nikako dobro (doduše ni cjena dionice nije dobra pa se jedno s drugim krati), ali nije ni neka katastrofa. Kako se čini, cijela ta priča vrlo vrlo jako ovisi o cijenama commoditiesa, pa ako ćemo iskreno ni ono izvješće lani nije baš neka sreća jer je upravo ta stavka povečanja cijena zaliha generirala dobit.

mislim da izvješće neće utjecati bitnije na cijenu… ne vjerujem da se PTKM u ovom trenutku kupuje ili prodaje zbog tog…

I'LL BE BACK

New Report

Close