PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I dalje mi nije jasno za koga rade brokeri ?
U ovom "poslu" postoje neke zakonitosti, ali ovo nema veze s vezom !
Tko tu kome što omogučuje ?

...moj je traktor najjjveči i najjjljepši u selu...

Kaj se desilo? Taman kupim po 105,xx kad ono ode na 110.

Nije bolest sve što boli

Bloomberg) — Yara International ASA, the world’s largest fertilizer maker, is interested in buying companies or assets in countries with access to cheap natural gas, a major component in its products.

“We would very much like to take up assets in low-cost gas countries,” Chief Executive Officer Joergen Ole Haslestad said in an interview at the company’s Oslo headquarters yesterday. “Africa, Middle East, Saudi, Iraq, Iran, Uzbekistan, some of the eastern European places. Those are the areas where you will be able to find cheap gas.”
Ukoliko ne znate engleski "cheap gas" znači jeftini plin što mi nemamo(U Rusiji je jeftiniji 3 puta!)

Bloomberg) — Yara International ASA, the world’s largest fertilizer maker, is interested in buying companies or assets in countries with access to cheap natural gas, a major component in its products.

“We would very much like to take up assets in low-cost gas countries,” Chief Executive Officer Joergen Ole Haslestad said in an interview at the company’s Oslo headquarters yesterday. “Africa, Middle East, Saudi, Iraq, Iran, Uzbekistan, some of the eastern European places. Those are the areas where you will be able to find cheap gas.”
Ukoliko ne znate engleski "cheap gas" znači jeftini plin što mi nemamo(U Rusiji je jeftiniji 3 puta!)

imamo cheap shares, a što je najbitnije YARA ima poslovnu suradnju s PTKM…….. to je najbitnije

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

imamo cheap shares, a što je najbitnije YARA ima poslovnu suradnju s PTKM…….. to je najbitnije
[/quote]

imamo i cheap gas samo kaj ga jos ne eksploatiramo kak spada. Prodaja PTKM bi uzrokovala nagli rast dionice a poslje toga tko zna. To kaj bi bil strani gazda ne znaci da mi nebi i tad dionicu doveli na sadasnje cijene (primjera u RH kolko oces). Gazdi je bitno da proizvodnja ide, po mogucnosti sto jeftinije, a nije ga briga za cijenu dionice kad je firma vec njegova jer je i tak ne misli prodavat vec eksploatirati.

Nije bolest sve što boli

Cheap gas je Kazahstan i okolne zemlje gdje je radnik placen $50 mjesecno, a strane kompanije kupuju živote i smrti. U našim krajevima Rumunjska i Ukrajna koje ga proizvode 20x više od nas. To sigurno nismo mi gdje ima 3x više radnika nego što je potrebno i zacementiranu klauzulu da nitko ne može dobit otkaz makar nastavio dolazit pijan na posao. A plin se neće prodavat nizašto iako dolazi i iz domacih izvora, ako ga građani placaju cca. 2kn, od sljedece godine i 20% vise jer drzavi treba para, sigurno u ovim vremenima Petrokemiji nece smanjit cijenu. Yara ne posluje s petrokemijom.

pozdrav svima koji imate ovu dionicu.želim vam prenijeti neke info u vezi PTKM.
da odmah kažem,ovo što ču vam reči nije nagovaranje ni na prodaju ni na kupnju.
svatko nek prosudi za sebe šta če napraviti.
ja sam ovu dionicu imao do nedavno,pa prodao.mislio sam slijedećih dana ponovu ući,ali nakon što sam čuo od ljudi koji tamo rade,mislim da ću malo pričekati.
naime,kao što ste vidjeli od dividende ništa,a i ono što su ostavili u zadržanu dobit ne znam koliko će im to pomoći.
kao što vjerojatno neki znaju,prodaja glavnog artikla je gotovo na nuli.
radi se o NPK.zato što je seljacima preskup,dok prodaja UREA i KAN ide,ali če zato biti i manji urodi.
što je sve opet lančano povezano sa našom ekonomijom.
dalje,radnici koji su radili na pogonima NPK(koji su ugašeni),prebačeni su na pogone UREA i KAN,da bi radnici sa urea i kana iskoristili godišnje(prije njih su godišnje iskoristili ovi sa NPK).
e sad,šta če biti sa ovima sa NPK kada se ovi vrate sa godišnjih na svoja radna mjesta.
s obzirom da znate šta se očekuje na jesen,situacija nije nimalo ružičasta.
navodno če biti otkaza ili na čekanje.tko nezna, u PTKM je veliki broj radnika na ugovore.tako da je pitanje kolikima če se produžiti.
PTKM če nastaviti sigurno raditi,ali vjerojatno sa manjim brojem radnika.stalne če prebaciti sa NPK na UREA i KAN,a ove na ugovor sa UREA i KAN ,u najboljem slučaju na čekanje(vjerojatno ne sve).ako kojim slučajem na jesen još podignu cijene,e onda šta če biti sa jesenskom sjetvom samo nebo zna.
a onda i sa petricom.

ponavljam još jednom.rekao sam vam trenutno činjenično stanje u Petrokemiji.s tim ljudima sam svakodnevno,tako da mi je poznata situacija.
da vam kažem da sam i ja iz srca Moslavine,otkuda je i PTKM.mnogi susjedi mi tamo rade.

da vam usput kažem(nevezano za PTKM)da je i u HT-u slično.obustavili gotovo sve veče građevinske radove tj.razvlačenje kablova za internet,optika ….
e sad šta če biti sa tim dečkima iz izgradnje,opet samo nebo zna.

sve u svemu nimalo ružičasto.tko ne vjeruje u ovo sve,nek se raspita.

NAPOKON
Nabucco: Potpis ugovora 13.7. u Ankari
Autor/izvor: SEEbiz
BUKUREŠT – Međuvladin sporazum o izgradnji plinovoda Nabucco bit će potpisan u turskoj prijestolnici Ankari 13. srpnja, izjavio je rumunjski ministar privrede Adrian Videanu.

Ugovor će potpisati dužnosnici pet zemalja kroz koje će plinovod prolaziti – Turske, Bugarske, Rumunjske, Mađarske i Austrije. Njemačka je šesti član konzorcija Nabucco, ali nema ulogu u tranzitu. Očekuje se da će taj plinovod, čija je svrha da smanji ovisnost Evrope od ruskog plina, početi dopremati taj energent iz regije Kaspijskog mora i s Bliskog istoka već 2014. godine, ali je realizacija projekta već nekoliko puta odlagana zbog manjka zaliha i neslaganja među dioničarima.

Turska, koja ima malo vlastitih nalazišta nafte i plina, odlagala je potpisivanje ugovora o tranzitu zahtijevajući 15 posto Nabuccovog kapaciteta od 31 milijarde kubnih metara za domaću potrošnju ili re-export. Videanu je naveo da je problem "turskih 15 posto" sada riješen, što bi moglo dovesti do bržeg napredovanja realizacije projekta Nabuko u odnosu na rivalski ruski projekt Južni tok, koji prolazi preko Srbije.

U planu je da se 11 milijardi dolara vrijednim plinovodom Nabucco taj energent transportira iz Iraka, Egipta, Azerbejdžana i moguće Rusije i Turkmenistana do Europe.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/nabucco-potpis-ugovora-13.7.-u-ankari,50077.html

pozdrav svima koji imate ovu dionicu.želim vam prenijeti neke info u vezi PTKM.
da odmah kažem,ovo što ču vam reči nije nagovaranje ni na prodaju ni na kupnju.
svatko nek prosudi za sebe šta če napraviti.
ja sam ovu dionicu imao do nedavno,pa prodao.mislio sam slijedećih dana ponovu ući,ali nakon što sam čuo od ljudi koji tamo rade,mislim da ću malo pričekati.
naime,kao što ste vidjeli od dividende ništa,a i ono što su ostavili u zadržanu dobit ne znam koliko će im to pomoći.
kao što vjerojatno neki znaju,prodaja glavnog artikla je gotovo na nuli.
radi se o NPK.zato što je seljacima preskup,dok prodaja UREA i KAN ide,ali če zato biti i manji urodi.
što je sve opet lančano povezano sa našom ekonomijom.
dalje,radnici koji su radili na pogonima NPK(koji su ugašeni),prebačeni su na pogone UREA i KAN,da bi radnici sa urea i kana iskoristili godišnje(prije njih su godišnje iskoristili ovi sa NPK).
e sad,šta če biti sa ovima sa NPK kada se ovi vrate sa godišnjih na svoja radna mjesta.
s obzirom da znate šta se očekuje na jesen,situacija nije nimalo ružičasta.
navodno če biti otkaza ili na čekanje.tko nezna, u PTKM je veliki broj radnika na ugovore.tako da je pitanje kolikima če se produžiti.
PTKM če nastaviti sigurno raditi,ali vjerojatno sa manjim brojem radnika.stalne če prebaciti sa NPK na UREA i KAN,a ove na ugovor sa UREA i KAN ,u najboljem slučaju na čekanje(vjerojatno ne sve).ako kojim slučajem na jesen još podignu cijene,e onda šta če biti sa jesenskom sjetvom samo nebo zna.
a onda i sa petricom.

ponavljam još jednom.rekao sam vam trenutno činjenično stanje u Petrokemiji.s tim ljudima sam svakodnevno,tako da mi je poznata situacija.
da vam kažem da sam i ja iz srca Moslavine,otkuda je i PTKM.mnogi susjedi mi tamo rade.

da vam usput kažem(nevezano za PTKM)da je i u HT-u slično.obustavili gotovo sve veče građevinske radove tj.razvlačenje kablova za internet,optika ….
e sad šta če biti sa tim dečkima iz izgradnje,opet samo nebo zna.

sve u svemu nimalo ružičasto.tko ne vjeruje u ovo sve,nek se raspita.

sumnjam da ćeš dobiti ispod 100 jer priče već kruže…a i iz trgovanja je očito…

I'LL BE BACK

July 2 (Bloomberg) — Yara International ASA, the world’s largest fertilizer maker, is interested in buying companies or assets in countries with access to cheap natural gas, a major component in its products.

Svatko je slobodan protumačiti ovo kak mu paše [lol]

pa mislim da je ovo dovoljno [thumbsup]
[/quote]

Pa već sam napisao da je Yara uzela kredit i da ona planira kupnju tvornicu gnojiva,

a ovo je na bloombergu napisana informacija samo nisu povezali 2+2, još treba dodati
da je prije 3 dana sam Polančec najavio prodaju državne imovine, i kada se povežu
informacije dobije se PTKM………….

jer Yara je 1998. nudila državi da otkupi PTKM, tada nisu uspjeli, prošle godine su počeli ponovo aktivno surađivati s PTKM i to bi bilo …….. [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]

kolko su para nudili i koliko je to PS, ak znaš možda?

I'LL BE BACK

July 2 (Bloomberg) — Yara International ASA, the world’s largest fertilizer maker, is interested in buying companies or assets in countries with access to cheap natural gas, a major component in its products.

Svatko je slobodan protumačiti ovo kak mu paše [lol]

pa mislim da je ovo dovoljno [thumbsup]
[/quote]

Pa već sam napisao da je Yara uzela kredit i da ona planira kupnju tvornicu gnojiva,

a ovo je na bloombergu napisana informacija samo nisu povezali 2+2, još treba dodati
da je prije 3 dana sam Polančec najavio prodaju državne imovine, i kada se povežu
informacije dobije se PTKM………….

jer Yara je 1998. nudila državi da otkupi PTKM, tada nisu uspjeli, prošle godine su počeli ponovo aktivno surađivati s PTKM i to bi bilo …….. [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]

ovo je doista gnjusno!
kako mozez tako drukat!
imas li ikakvog konkretnog dokaza o ovome što pišeš??
Znaci svaki brodar koji u svijetu uzme kredit to je ucinio da bi kupio atpl????

ovo je zaista vec materijal za hanfu!

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

governer,

Pa neboj se prijatelju, kupio si jučer pa sad te malo strah da slučajno ne bi pala.
Sumnjam da će ispod 100kn ali ako se i to dogodi neće biti plača. Lani je pala sa 200kn na 100 kn u 15 dana i to je trebalo preživjeti. Kasnije je stagnirala jedno vrijeme i opet pala na 57kn.
Danas je 108 kn.
Sve ovisi o crobeksu ako bude padao i ona će, a ako bude rastao i PTKM-R-A će rasti.

A što se tiče privatizacije, doći će i ptkm na red, po meni danas je najgore moguće vrijeme
1. cijena po kojoj bi prodali ovaj dragulj bi bila mizerna
a) cijena petrokemijskih dionica su u zadnjih 20-tak dana pale jako
b) cijena nafte je nisko a sve ispod 75 dolara znači da nema isplativosti proizvodnje bio dizela
c) cijena plina pada, a kako cijena plina pada, pada i cijena umjetnih gnojiva na svjetskom tržištu
d.) uskoro očekujemo yarino izvješće pa ćemo vidjeti kakva je bila situacija na svjetskom tržištu umjetnih gnojiva

2. baš me zanima kako bi sada budući vlasnik rješio problem radnika i svega onoga što sada nije baš popularno a sumljem da bi davali i seljacima odgodu plaćanja od nekoliko mjeseci.

3. država nema ni za poticaje a kamoli za nešto drugo a seljaci bi sada tek "zapjenili"

4. moguće je da će sada u privatizaciju a to će se vidjeti prilikom rebalansa proračuna 15.07, a ako se to dogodi mislim da je Država totalno izgubila kompas jer je ovaj dragulj mogla prodati lani ili preklani pred izbore i uzeti dobre pare

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close