PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

GNOJIDBENI POKUSI ZA UPOZNAVANJE S PETROKEMIJINIM GNOJIVIMA
Monday, June 29, 2009

Na polju Zdenka Zečića, dugogodišnjeg kupca Petrokemijinih proizvoda i vlasnika poljoprivredne organizacije «Biljne proizvodnje i usluge Zečić» u Lazama kod Nove Gradiške, obavljen je pregled postavljanja demonstracijskog pokusa na pšenici i uljanoj repici. Gnojidbeni pokus izveden je u četiri varijante gnojidbe, a korišteno je gnojivo NPK 7 – 14 – 21, NPK 7 – 20 – 30, NPK 10 – 30 – 20, NPK 15 – 15 – 15, KAN i Urea. Cilj je ovakvih pokusa da se ljudi upoznaju s primjenom različitih vrsta naših gnojiva, a pregledom polja vidjela se razlika u visini i gustoći sklopa biljaka između gnojenih i negnojenih parcela. «Koristim vaša gnojiva otkad radim ovaj posao i tvrdim da su ona sigurno broj jedan što se tiče kvalitete», istaknuo je Zdenko Zečić, vlasnik poljoprivredne organizacije «Biljne proizvodnje i usluge Zečić». On je posebno pohvalio Petrokemijina pakiranja gnojiva u vreće od 25 kilograma s kojima je lakše rukovati. Naša tvrtka ove godine sudjeluje u dvadeset i pet demonstracijskih pokusa, uz još nekoliko pokusa koji se nastavljaju od prošle godine.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
30 121,01
115 121,00
69 120,30
67 120,27
100 120,00
50 118,70
113 117,00
99 116,25
117 116,20
200 115,01
Cijena Prodaja
125,00 1174
126,98 175
127,00 200
128,00 106
128,49 124
128,50 420
128,99 100
129,00 250
129,48 50
129,50 200

Sad je malo jasnije.. POTOP!!!! [bye] [bye]

Jel se to meni cini ili je neko lupio po asku s 1000 komada

Nije bolest sve što boli

i odmah jedan 106 da slucajno cijena ne ode gore

Nije bolest sve što boli

i odmah jedan 106 da slucajno cijena ne ode gore

Sve je moguće! U emisiji "Otvoreno" večeras, razmatrane su razne varijante i mogućnosti (i nemogućnosti) pronalaska rješenja za sve jaču krizu u Hrvatskoj. Polančec je prije nekoliko minuta pri kraju emisije izjavio da "ne treba odbaciti mogućnost prodaje (državne) imovine u tu svrhu" Na Togonalovo pitanje da li misli na auto-ceste koje smo gradili radi povezivanja……..Polančec odgovara da se ne radi o cestama!
Da mi je znati šta je ostalo još u državnom vlasništvu, da je vrijedno a da već nije prodano?
Croatia osiguranje, HŽ, HEP, HRT, Hrvatske pošte, Vjesnik, ACI ili možda…….Petrokemiju
[rolleyes]
TAkodjer je govoreći o dogovoru i kalkulacijama za garantiranu cijenu pšenice izjavio da su “troškovi gnojiva nešto niži u Hrvatskoj nego u zemljama u okruženju”!

marcello

I ja čim sam čuo odmah mi je zvučalo na PTKM, a što će biti vidjeti ćemo.

PTKM sada u recesiji vrijedi negdje oko 2 milijarde Kn, a 51 posto je državni udio ili oko milijardu Kn u državni proračun……..

a Yara je nedavno uzela veliki kredit….
a što će biti vidjeti ćemo………..

I ja čim sam čuo odmah mi je zvučalo na PTKM, a što će biti vidjeti ćemo.

PTKM sada u recesiji vrijedi negdje oko 2 milijarde Kn, a 51 posto je državni udio ili oko milijardu Kn u državni proračun……..

a Yara je nedavno uzela veliki kredit….
a što će biti vidjeti ćemo………..
[/quote]
Mislio sam sutra malo shortat, al povlačim, nešto će se prodavat, a ja u ruci imam srećku koja glasi na PTKM [kiss]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Croatia osiguranje, moglo bi biti to ili PTKM

HŽ komplicirano

HEP, HRT, Hrvatske pošte, isto kao i HŽ previše komplicirano

Vjesnik, teško u vrijeme krize može se dobiti prava cijena

ACI mogao bi biti ACI ali nije

Petrokemija ili CO a možda oboje……..

Polančec pak tvrdi da država novaca za ovu mjeru, kao ni za nove otkaze, a na pitanje otkud novac odgovorio je da neće biti nikakvih poticaja bez rebalansa proračuna, a nagovijestio je i mogućnost pribavljanja sredstava prodajom državne imovine.

Ovo je dio članka sa Seebiza, dakle zaista bi nešto moglo na bubanj.

"Povratak u budućnost":
Prodaje: Količina Cijena
106 126,05
200 126,06
100 127,37
37 127,49
85 127,89
69 128,95
124 128,98
100 128,99
188 129,00

marcello

Mislite da našu državu može spasiti 1 milijarda od Petrokemije ?! Deficit proračuna će biti oko 15 milijardi ,tako da ta milijarda ništa ne znači. Sve u svemu ako nemate ništa pametnije zabavljajte se i dalje ovim nagađanjima o privatizaciji Petrokemije.

Mislite da našu državu može spasiti 1 milijarda od Petrokemije ?! Deficit proračuna će biti oko 15 milijardi ,tako da ta milijarda ništa ne znači. Sve u svemu ako nemate ništa pametnije zabavljajte se i dalje ovim nagađanjima o privatizaciji Petrokemije.

Nitko nije rekao da bi se mogućom prodajom PTKM sve rješilo, ali u ovo vrijeme IPO recimo HEP-a bi doživio debakl, a rečeno je da je prodaja državne imovina moguća. Milijarda tu, milijarda tamo malo zaduženja na domaćem, malo na stranom TK i to je to.U svakom slučaju manja je šteta privatizacija PTKM nego HEP-a.

New Report

Close