cekaj dok radnici skuze da je ovo max cijena koju ce eventualno dobiti pa pocnu prodavati…
vidjet ces onda rupe ne na desetom nalogu vec na prvom..
Nadam se da ta rupa neće biti veća od one koja je tamo gdje bi tebi trebao biti mozak. [lol]
Izbori su sve bliže…
[/quote]
ovo je vec nivo 4b osnovne…
imao je cartman pravo za ekipu na ovom topicu…
a vecim dijelom i za ovu firmu…
zavod za zaposljavanje kutina d.o.o
cekaj dok radnici skuze da je ovo max cijena koju ce eventualno dobiti pa pocnu prodavati…
vidjet ces onda rupe ne na desetom nalogu vec na prvom..
Nadam se da ta rupa neće biti veća od one koja je tamo gdje bi tebi trebao biti mozak. [lol]
Izbori su sve bliže…
[/quote]
Vidim da je kolega EZ jedan od onih koji shvaćaju suštinu oko dionica petrice. Politika vedri i oblaći kod ove dionice. Zato treba pažljivo slušati "prognoze"……
[yawn]
imao je cartman pravo za ekipu na ovom topicu…
a vecim dijelom i za ovu firmu…
zavod za zaposljavanje kutina d.o.o
Ujo smatrao sam te malo ozbiljnije, ali s vremenom pokazuješ veliko neznanje.
Što se tiče viška radnika molim te usporedi bilo koju firmu koja se bavi proizvodnjom umjetnog gnojiva i usporedi koliko prema kapacitetu imaju broj zaposlenih. Samo dobro pazi što uspoređuješ.
Inače jako mi je zanimljivo gledati kako ljudi ulažu u dionice pojedinih firmi ako ih do detalja nisu prostudirali, ili se igrate s vrlo malim novcem ili imate para na bacanje pa vam je svejedno, ali za to imate kockarnice, kladionice i sl
PS. kad već spominjete nickove na ovome forumu zanima me što ste vi pridonjeli za kvaliteti ovoga topica ili općenito na forumu
Kako kaže legenda ove teme živio prijatelju
Ujo kad već spominješ Cartmanna, on je jako puno pridonio ovoj temi i forumu općenito. Kad čovjek njegovog kalibra govorio crno o Petrokemiji i o njenoj budućnosti ja sam to ozbiljno shvaćao i prostudirao da zadnjeg detalja o čemu on priča, u većini slučajeva što se tiče same tvornice nije imao pravo, ali Ujo ja sam sam došao do tog podatka i nitko mi ne može uvjeriti u suprotno.
Na njegovu stranicu sam se prijavio punim imenom i prezimenom što je to on kasnije malo zloupotrebio i neke stvari krivo shvatio vjerovatno je imao tada nekih problema, ipak čovjek se negdje treba ispuhati.
Što se tiče same cijene dionice Cartmann je na sebi svojstven način upozoravao da će cijena pasti i tko ga je tada poslušao mogao je kupiti u najmanju ruku tri puta više dionica za te pare.
Na ovoj temi pišu jako puno velikih zanalaca (Cartmann je jedan od njih) i Ujo tko si ti da omalovažavaš dugoročne investitore koji pišu na ovoj temi. Shvati da od svakoga nešto možeš naučit
Ljep pozdrav
Graf na desnoj strani pokazuje uzlet….mali, ali ipak….
[
Što se tiče same cijene dionice Cartmann je na sebi svojstven način upozoravao da će cijena pasti i tko ga je tada poslušao mogao je kupiti u najmanju ruku tri puta više dionica za te pare.
Na ovoj temi pišu jako puno velikih zanalaca (Cartmann je jedan od njih) i Ujo tko si ti da omalovažavaš dugoročne investitore koji pišu na ovoj temi. Shvati da od svakoga nešto možeš naučit
Ljep pozdrav
Evo i ja vas upozoravam da ce cijena pasti i da cete moci kupizi 25% vise dionica za iste novce.
sto se tice ucenja tu se slazem s tobom. od svakog se moze nesto nauciti a od vas je to metoda dogovornog dizanja cijene. ali boze moj, ovo je forum i svatko iznosi svoje misljenje a na svima nama je da to misljenje ne uvazimo ili uvazimo prilikom donosenja investicijskih odluka.
Prijatelju pun si mi nekih bubni pa ostani živ.
Idemo jedno po jedno. Prvo si spomenuo radnike i njihov višak. Dali imaš ikakav argument za to?
Ujo smatrao sam te malo ozbiljnije, ali s vremenom pokazuješ veliko neznanje.
Što se tiče viška radnika molim te usporedi bilo koju firmu koja se bavi proizvodnjom umjetnog gnojiva i usporedi koliko prema kapacitetu imaju broj zaposlenih. Samo dobro pazi što uspoređuješ.
Inače jako mi je zanimljivo gledati kako ljudi ulažu u dionice pojedinih firmi ako ih do detalja nisu prostudirali, ili se igrate s vrlo malim novcem ili imate para na bacanje pa vam je svejedno, ali za to imate kockarnice, kladionice i sl
PS. kad već spominjete nickove na ovome forumu zanima me što ste vi pridonjeli za kvaliteti ovoga topica ili općenito na forumu
Kako kaže legenda ove teme živio prijatelju
što se tice broja zaposlenih:
terra: zaposlenih 938 prihod oko 16 milijardi kuna dobit oko 3 milijarde kuna
yara: zaposlenih 7971 prihod oko 80 milijardi kuna dobit oko 7 milijardi kuna
ptkm: zaposlenih 2656 prihod oko 2,8 milijardi kuna dobit oko 0,056 milijardi kuna
prihod po zaposlenom cca: terra 17Mkn, yara 10Mkn, ptkm 1Mkn
dale bi se tu svakakve kombinacije ispisivati ali necu spamati forum.
da ne pricam da yara u godinu dana smanjuje broj zaposlenih za cca 200 ljudi a nasa ptkm povecava. pa da treba još ljudi. pa da izbori su brzo.
onaj ko ovo presucuje nije dobronamjeran.
ja sam rekao prije par stranica da sam tu samo spekulativno zbog izbora. prodao sam, zaradio sam i opet cu kupit kad bude povoljno. a bit ce! i prije nego se misli…
[
Ljep pozdrav
Evo i ja vas upozoravam da ce cijena pasti i da cete moci kupizi 25% vise dionica za iste novce.
sto se tice ucenja tu se slazem s tobom. od svakog se moze nesto nauciti a od vas je to metoda dogovornog dizanja cijene. ali boze moj, ovo je forum i svatko iznosi svoje misljenje a na svima nama je da to misljenje ne uvazimo ili uvazimo prilikom donosenja investicijskih odluka.
[/quote]
Samo ti čekaj ovo to može u pet dana otići i više od 100%.
trenutno na zse 50% dionica moze to isto. zato nisam u kešu vec u dionicama preko 90%
ptkm: zaposlenih 2656 prihod oko 2,8 milijardi kuna dobit oko 0,056 milijardi kuna
Svaka čast na trudu, ali sam znao da ne razumiješ što treba gledati.
Svaka čast na trudu, ali sam znao da ne razumiješ što treba gledati.
[/quote]
[thumbsup]