.
……….inace cuo sam podatak da kada se petrokemija gradila da je tada to bila investicija od milijardu dolara? jel ima tu istine?
Iz arhive Petrokemije:
PRIJE 40 GODINA U KUTINI PROIZVEDENO PRVO GNOJIVO
18. ožujak 2008
Naša tvrtka ove godine obilježava 40. obljetnicu proizvodnje mineralnih gnojiva. Točno na današnji dan 18. ožujka 1968. godine, nakon dobivenog amonijaka proizvedeno je i prvo gnojivo – urea. Riječ je o najkoncentriranijem krutom dušičnom gnojivu šire primjene: od osnovne i startne gnojidbe te prihrane u tlu i putem lista. U listopadu 1983. godine u okviru izgradnje II. faze tvornice gnojiva u rad je pušteno i drugo postrojenje. Do danas oba su proizvela 9,350.000 tona uree. Inače urea je zajedno s bentonitnom glinom iz Petrokemije tržištu ponudila i dodatke stočnoj hrani pod imenom Benural.
Danas postrojenja za proizvodnju uree iz 1968., iza kojega su do konca svibnja te godine startala i ostala postrojenja – više nema. Demontirano je prošle, a s radom prestalo još 1993. godine. No njegova kao i uloga cjelokupne proizvodnje gnojiva iz Kutine za domaći i inozemni agrar neće biti zaboravljena. U lipnju iz tiska izlazi monografija s kronologijom zbivanja u našoj tvrtki, a u izradi je i dokumentarni film."
Ako pronađeš spomenutu monografiju iz 2008 naći ćeš vjerojatno odgovore na mnoga pitanja!
obicno se tako postavljam 4-9% iznad zadnje. na nelikvidnima 9-30%. 83 mi se cinio lijep okrugli broj [proud]
kupio sam po asku jer sam dosao u ured u 10 do 4 a dok je crobi ispod 2000 bodova ne volim biti u kešu. mogao sam bolje al mi nije zao. tehnika mozda nije najbolja al me drzi iznad vode u ovo gadno doba.
inace cuo sam podatak da kada se petrokemija gradila da je tada to bila investicija od milijardu dolara? jel ima tu istine?
milijardu dolara ti sigurno nije kostala
jedino ak su decki znali zavrtit lovu ko ovi danas
pofuk
aaa bili su i oni prije nadareni ko i ovi danas. pretpostavljam da je nemoguce usporedjivati neke cijene prije par desetljeca i danas. sjecate se koliko je nekad kostao crno bijeli televizor? pa danas kupis auto za nekoliko placa. ili oni titovi bunkeri i aerodromi koji su kostali milijarde dolara a danas su dobri samo za uzgajanje gljiva. hm, mozda usporedba s petokemijom nije baš najbolja.. [wink]
to je info koju mi je u raspravi rekao jedan stari inženjer ali ni ja se nisam slozio da je stvarno tako bilo. bitno je da danas vrijedi 400kn po dionici [cool]
al ko sto sam rekao ja je prodajem na 99..
Ono šta je sigurno je da ju za 35 milja eura kolko trenutno vrijedi na tržištu nemože niti Sai baba napraviti. Samo bi zemljište za izgradnju koštalo toliko, a di je sve drugo. Sve zajedno ispod 400 milja eura ne može se napraviti.
Evo kakva je situacija bila sa Petrokemijom prije točno godinu dana:
25. travanj 2008.| Igor Vukić
Polančec: Ne prodajte dionice Petrokemije
Cijena dionica bit će 114 kuna uz popust od 20% i jedan posto za godinu staža
Zakon o osobnom identifikacijskom broju potvrđen je u četvrtak na sjednici Vlade i upućen u saborsku proceduru. Vlada je donijela i odluku, dogovorenu sa sindikatima, o prodaji dionica Petrokemije radnicima i umirovljenicima tog poduzeća. "Uvođenjem osobnog broja više neće biti moguće da neki poduzetnik, dužan državi i dobavljačima, otvori novu tvrtku i nastavi poslovati kao da ga se dugovi ne tiču", rekao je ministar financija Ivan Šuker. Osobni broj dobit će hrvatski državljani i pravne osobe te strane tvrtke i državljani koji obavljaju neki posao u Hrvatskoj. "Stranci neće moći napraviti nijednu transakciju u Hrvatskoj dok ne dobiju osobni broj", istaknuo je Šuker, dodajući da će to omogućiti suzbijanje nelegalnog iznajmljivanja jadranskih apartmana. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec poručio je radnicima Petrokemije da dionice ne prodaju odmah čim istekne rok zabrane prodaje. "Cijene dionica će rasti nakon što se stabilizira tržište", rekao je Polančec. Radnicima i umirovljenicima Petrokemije prodaje se 12,5 posto temeljnog kapitala tog poduzeća. Poziv za upis dionica bit će objavljen u roku od 15 dana nakon što Vladina odluka stupi na snagu. Cijena dionica bit će 114 kuna uz osnovni popust od 20 posto i jedan posto za svaku godinu radnog staža. Zabrana prodaje iznosi od mjesec dana za radnike sa 40 godina staža do 12 mjeseci za one s manje od 10 godina. Radnici sa stažem manjim od godinu dana moći će kupiti najviše 30 dionica, a ostali će ih dobiti u razmjeru prema ukupnom broju prijava."
Evo kakva je situacija bila sa Petrokemijom prije točno godinu dana:
25. travanj 2008.| Igor Vukić
Polančec: Ne prodajte dionice Petrokemije
Cijena dionica bit će 114 kuna uz popust od 20% i jedan posto za godinu staža
Zakon o osobnom identifikacijskom broju potvrđen je u četvrtak na sjednici Vlade i upućen u saborsku proceduru. Vlada je donijela i odluku, dogovorenu sa sindikatima, o prodaji dionica Petrokemije radnicima i umirovljenicima tog poduzeća. "Uvođenjem osobnog broja više neće biti moguće da neki poduzetnik, dužan državi i dobavljačima, otvori novu tvrtku i nastavi poslovati kao da ga se dugovi ne tiču", rekao je ministar financija Ivan Šuker. Osobni broj dobit će hrvatski državljani i pravne osobe te strane tvrtke i državljani koji obavljaju neki posao u Hrvatskoj. "Stranci neće moći napraviti nijednu transakciju u Hrvatskoj dok ne dobiju osobni broj", istaknuo je Šuker, dodajući da će to omogućiti suzbijanje nelegalnog iznajmljivanja jadranskih apartmana. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec poručio je radnicima Petrokemije da dionice ne prodaju odmah čim istekne rok zabrane prodaje. "Cijene dionica će rasti nakon što se stabilizira tržište", rekao je Polančec. Radnicima i umirovljenicima Petrokemije prodaje se 12,5 posto temeljnog kapitala tog poduzeća. Poziv za upis dionica bit će objavljen u roku od 15 dana nakon što Vladina odluka stupi na snagu. Cijena dionica bit će 114 kuna uz osnovni popust od 20 posto i jedan posto za svaku godinu radnog staža. Zabrana prodaje iznosi od mjesec dana za radnike sa 40 godina staža do 12 mjeseci za one s manje od 10 godina. Radnici sa stažem manjim od godinu dana moći će kupiti najviše 30 dionica, a ostali će ih dobiti u razmjeru prema ukupnom broju prijava."
pa ja tu ne vidim nista cudno
nista rumenige nije lagao jedino je precuteo da ce prvo da padne dionica
pofuk
Ono šta je sigurno je da ju za 35 milja eura kolko trenutno vrijedi na tržištu nemože niti Sai baba napraviti. Samo bi zemljište za izgradnju koštalo toliko, a di je sve drugo. Sve zajedno ispod 400 milja eura ne može se napraviti.
Odnosno cca 850kn po dionici da se izgradi tvornica kakva je Petrokemija.
To je sve naravno bez uhodanog posla, brenda i ostalih prednosti koje je Petrokemija stekla za dugi niz godina postojanja
Jutros oblačno ali sad se razvedrava…..
Prodaje: Količina Cijena
20 79,29
290 79,30
156 79,34
200 79,40
270 79,45
200 79,50
135 79,51
81 79,98
750 80,00
30 81,00