PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A prije privatizacije ide pretvaranje duga i uredna opskrba plina zimi!!!

A prije privatizacije ide pretvaranje duga i uredna opskrba plina zimi!!!

Tako je hakela!

Treba naglasiti neke detalje koji odmah nisu vidljivi:
1. Todorić akcenat u naslovnoj rečenici stavlja na ….”proizvodnuju uljarica za regiju” iz čega se može isčitati o opsegu cijele akcije.
2. Kad bi Petrokenija Kutina udružila proizvodnju za te namjene sa cijelom petrokemijskom proizvodnjom gnojva Srbije, (Crne Gore, Kosova i Metohije te Albanije[smiley2] ), nebi bilo dovoljno gnojiva za ono šta Todorić smatra “regijom”.
3. On izričito ne spominje bio-dizel ali svakom diletantu je jasno da će poanta pasti upravo na to. Naime situacija sa jestivim uljima u regiji je zadovoljavajuća, konzumnog ulja uvijek ima ako ne dovoljno onda i viška za izvoz/uvoz, sa više strana.
4. Država i lokalni organi već provode akcije okrupnjavanja poljoprivrednih površina u više regija a to če zasigurno najbrže iči tamo gdje su već sada posjedi relativno veliki i gdje će na razne načine država davati koncesije na korištenje dosad neobrađenog poljoprivrednog zemljišta. Da će največi dio tih površina biti korišten za proizvodnu upravo uljarica, ne treba posebno naglašavati.

marcello

Jedini potencijalni kupac Petrokemije koji se ikad pojavio je Agrokor (2004te godine) koji je ponudio $20 ili 116kn po dionici, i to PIF-ovima jer je drzava ogranicena ugovorima s sindikatom. Vlada ce doci do novca od prodaje Plive, zatim prodaje Ine i preostalog dijela telekoma, nakon sto je nedavno donesena odluka o vlasnistu dtk mreze, sto ih je sprijecavalo da prodaju telekom.

Pretvaranjem duga u vlasnicki udio ce broj dionica petrokemije porasti za 577.520 dionica, odnosno s 2.471.721 na 3.049.241.

Po tom izracunu BV koji danas iznosi 304kn po dionici ce pasti na 247kn. Istina, neke stvari ce se promjeniti u bilanci pa je to samo okvirna racunica.

kada će konkretna odluka ??? hmmm kada su izbori ??? ili kada nastupi neka afera pa da se malo neutralizira situacija …. [smiley1]

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Molim moderatora da sankcionira korisnike koji namjerno iznose lazi i vrijedaju druge clanove foruma.

Također molim moderatora, da ako ima elemenata po kojima me dotični korisnik foruma cartman optužuje,
Da me se sankcionira, ukoliko nema ,molio bih moderatora da upozori korisnika za neosnovane optužbe jer ja sam jako senzibilna osoba koja sad trpi duševne boli poradi neosnovanih optužbi na moje ime!!
POZDARAV !!!!

– gospodo hakela i cartmane, oboje se ponašate kao da ste u vrtiću i tužite se teti i jedam i drugi.
– zar možebitni problem (probleme), ne možete riješiti na pravi muški način oči u oči (uljudni razgovor).
– ima li na ovom forumu koji djelatnik PTKM da kaže dvije riječi.

– gospodo hakela i cartmane, oboje se ponašate kao da ste u vrtiću i tužite se teti i jedam i drugi. – zar možebitni problem (probleme), ne možete riješiti na pravi muški način oči u oči (uljudni razgovor). – ima li na ovom forumu koji djelatnik PTKM da kaže dvije riječi.

Ja sam mu u dva navrata nudio da se čujemo dok smo bili u tkz. dobrim odnosima što je on odbio,kad se dijete voli kriti iza nicka!!
Što se tiče djelatnika PTKM ,pa kud ćeš većeg djelatnika od mene ,radim za PTKM ko crnac ,nekad i u tri smjene dnevno!!!!![smiley2][smiley2][smiley2]
” IVANA”

ima ivana7 evo ja u PTKM radim na porti, tako da sve znam, ko ulazi, ko izlazi, s kim tko kad ide, kako, na koji način, sve ja znam… a ako vam treba mogu Vam na kratko posuditi i knjigu, poslovnu tajnu, tko je kad ušao, kako itd… mislim da bi vam to jako mnogo moglo koristiti….

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

kada će konkretna odluka ??? hmmm kada su izbori ??? ili kada nastupi neka afera pa da se malo neutralizira situacija …. [smiley1]

Po mojoj procjeni se to trebalo vec dogoditi. Premijer je obznanio da namjerava dati prijedlog o zamjeni duga za udio 8. veljace 2006, 13. srpnja 2006 agencija za zastitu trzisnog natjecanja je dala suglasnost za taj prijedlog i od tad se ceka odluka vlade.

Ja sam te jučer pokušao ispraviti, ali ti si to, namjerno ili slučajno, ignorirao. Radi se o slijedećem:

Cini mi se da Vorda govoris o AOP008 – zalihama proizvoda koji porasli s 261,935,000kn na 303,665,000kn.

Ja nisam pisao o tome, vec o rashodima koji su ove godine trebali biti 888,301,000 kn+19461,000 = 907,762,000kn, ali su smanjeni promjenama u zalihama (AOP039) koji iznose -48,668,000kn, pa ukupni rashodi iznose 859,049,00kn. Sveukupno prihodi minus rashodi daje gubitak -23,012,000kn (23 milijuna kuna). Prosle godine rashodi nisu smanjeni na temelju promjena zaliha, vec su povecani za 4,029,000kn, da su i ove godine tj. ovog polugodista povecani na nivou proslogodisnjih, sveukupni rashodi bi iznosili 907,762,000kn+4,029,000kn= 911,791,000kn, sto bi sveukupno prihodi minus rashodi iskazalo gubitak od 75,709,000kn (75 milijuna i 709 tisuca kuna).

Znam da zalihe ne mogu rasti vjecno i da dodje i trenutak prodaje, ali mi se cini da su u Petrokemiji te trenutke odredili onako kako im najvise pase (da prikazu sto manji gubitak).

Primjer s bloga (s jabukama) sam obrisao jer je bio pogresan, rashodi ulaze u bilancu u trenutku tek kad je prodan gotov proizvod (osim vremenskih troskova (neuskladistivih), ali to sad nije bitno).

Evo za one koji nisu uspijeli kupit Investitor:

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Evo za one koji nisu uspijeli kupit Investitor:

Iako sam vec prokomentirao taj clanak na 212. stranici ove teme i ustvrdio da je izuzetno korektno napisan, odnosno bolje reci “politicki korektan” (pisan tako da se nikom ne zamjeri), to cu jos jednom ponoviti jer sam tad zaboravio naglasiti da je korektnost jos izrazenija ako znamo da je autor “viši analiticar PBZ-a”, a PBZ na drugom i petom mjestu u vlasnickoj strukturi PTKM s 5,71%, odnosno 2,77% dionica. Nije navedeno da se radi o skrbnickim racunima, pa ostaje mogucnost da je i autor teksta odlucivao o kupnji Petrokemije.

New Report

Close