Ja sam imao neke informacije s kraja prošle godine da je kila prasetine žive vage bila po 16 kuna…pa se mome laičkom oku to učinilo prilično jeftino. [smiley]
A jel ide prodaja suhomesnatih delicija?? Ili se osjeti recesija i kriza pa nemaju ljudi…
A pitanje za mirovince je poprilično zanimljivo…samo ja ne znam odgovor…
Čujem da je ove godine meso u Slavoniji gotovo pa đabe?
Prolazio sam u nedjelju kraj Kutine, vraćao se naime iz Osijeka s kobasicama 🙂 i lijepo se dimilo iz pogona.. znači da se radi punom parom – doslovce
[/quote]
Kolega nikad skuplje. Nije skupo samo meso, nego i paprika, a bome i kulen na svu sreću !
[/quote]
[/quote]
A tko zna ?
Kupio je AZ nekoliko tisuća po 130 i nešto kuna a da nije smio (po ZAKONU). Hanfa se nije još oglasila pa se još uvijek ne zna čijem su rođaku "spašavali " lovu , nekom rodijaku iz Hanfe ili AZ fonda. Biće da je istraga u tijeku… kao na željeznici (HŽ), a znamo da ona uvijek kasni, a zna se desiti da vlak ni ne dođe !
Kulen se još suši, rano je još za kulen.Kulen nije za recesiju, kulen je umjetnost pa je prije za secesiju !
Kupio je AZ nekoliko tisuća po 130 i nešto kuna a da nije smio (po ZAKONU). Hanfa se nije još oglasila pa se još uvijek ne zna čijem su rođaku "spašavali " lovu , nekom rodijaku iz Hanfe ili AZ fonda. Biće da je istraga u tijeku… kao na željeznici (HŽ), a znamo da ona uvijek kasni, a zna se desiti da vlak ni ne dođe !
Kad se već spominje mir. fond, računao sam da će se zakon promjeniti i smanjiti kriterije prije no što drž. odvjetništvo pokrene ispitivanje kupnje od strane mir. fonda. Zakon se promjenio, došao je novi pravilnik, ali ni taj novi ne dopušta kupnju.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=ddd3450f-e96b-4d79-b153-edbf514dad87&open=sec
nema drzava love, mogla bi se krajem godine dogodit i kakva ne planirana privatizacija , pogotovo ako turisticka sezona podbaci
Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
224 89,01
10 87,11
30 86,01
236 86,00
129 85,99
36 85,40
15 85,39
131 85,01
100 83,35
300 82,02
Cijena Prodaja
95,00 210
95,97 65
96,00 225
96,44 40
96,50 4
97,45 100
98,00 125
99,98 5
100,00 162
104,00 30
Gore od očekivanja…
šta ti stalno plačeš ne kužim te … pa kupuj sad dok možeš na ovim razinama i budi sretan da ti se pružila ovakva prilika [thumbsup]
ja ulazim od kad je bila 200 po malo i smanjujem si ulaz ….
zaključak: bolje radit nego kukat [cool]
Agrium expects strong fertilizer demand in 2009
Date: 11/02/2009 21:27 Source: ICIS news Relevance:
Agrium expects strong fertilizer demand in 2009. -North American sales of fertilizer are expected to be strong in the first two quarters of 2009, CEO Mike
US CF sees stronger spring fertilizer demand
Date: 11/02/2009 17:15 Source: ICIS news Relevance:
US CF sees stronger spring fertilizer demand. -The demand in North America this spring for fertilizer products such as ammonia and urea should reach somewhat
šta ti stalno plačeš ne kužim te … pa kupuj sad dok možeš na ovim razinama i budi sretan da ti se pružila ovakva prilika [thumbsup]
To je najbrži put u bankrot. Znam ljude koji su kupovali IGH po 16.000kn, a dokupljivali na 13.000kn presretni sto su uspjeli smanjiti ulaz. Onda su na 7000 digli kredit i rekli "zajebo sam, ali cu kupit sad kad je na dnu i sve vratit kad se vrati na 20". Pokušao sam ih upozorit da je njihovo ponašanje obrazac onog što sam čitao o propalim investitorima 1929., ali me nisu htjeli slušat već su slijepo vjerovali da je dionica koja se trgovala po 16.000kn, na 7000 izvaredna kupnja.
PTKM kao sto je pala s 360kn na 88kn isto tako moze s 88kn na 22kn. Ne kazem da hoce, vec da moze, a to smo svi vidjeli. Kupuj jedino ako si spreman podnjeti gubitak.
To je najbrži put u bankrot. Znam ljude koji su kupovali IGH po 16.000kn, a dokupljivali na 13.000kn presretni sto su uspjeli smanjiti ulaz. Onda su na 7000 digli kredit i rekli "zajebo sam, ali cu kupit sad kad je na dnu i sve vratit kad se vrati na 20". Pokušao sam ih upozorit da je njihovo ponašanje obrazac onog što sam čitao o propalim investitorima 1929., ali me nisu htjeli slušat već su slijepo vjerovali da je dionica koja se trgovala po 16.000kn, na 7000 izvaredna kupnja.
PTKM kao sto je pala s 360kn na 88kn isto tako moze s 88kn na 22kn. Ne kazem da hoce, vec da moze, a to smo svi vidjeli. Kupuj jedino ako si spreman podnjeti gubitak.
[/quote]
dizanje kredita za kupnju dionica, kao i trošenje novaca koji ti trebaju za život u svrhu kupnje dionica od uvijek smatram velikom gluposti … naravno da trošim novac koji mi nije neophodan za život [thumbsup]
[/quote]
Nemoj kupit, ostavi kolegi da on kupuje !
Po trenutnim pokazateljima mogao bi kupovati ako padne ispod 40kn, ali to ovisi o trenutnom stanju.
Sad sam mnogo oprezniji nego prije jer ako kupis po 40kn, a onda padne na 20kn izgubio si mnogo vise nego ako kupis po 320kn, a ona padne na 220kn. Kad je bila 360kn pisao sam da cu je kupovati ako padne na 220kn. Neki su se tad smijali i pitali jel mislim na 2200kn, zato sto na 220kn više sigurno neće, a na 2200kn bi mogla vrlo brzo, do kraja 2008. Sreća pa sam kupljeno po 220kn uspio prodati po 220kn (hvala omf!) inace bi sad lupao glavom u zid. Treba biti oprezan jer kupnja u ovakvim trenucima je igranje vatrom, a stara narodna poslovica kaže tko se igra vatrom taj se opeče.
Za razliku od IGH, ATPL, DLKV i mnogih drugih super firmi i "tako – tako dionica " mi u PTKM-R-A još uvijek imamo okidač koji bi mogao podignuti cijenu oko nominale.
Država je na potezu, para se nema, situacija za nastavak privatizacije nije najbolja, ali to će se ipak dogoditi prije ili poslije.
Bolje je da sami povučemo poteze nego da nam MMF objasni kako se to radi.
Kao što rekoh Država je na potezu.
Naravno kao što naš kolega cartmann govori na zse jest sve jeftino ali može i jeftinije.