PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 26,02% 869.396,00 26,02% 869.396,00
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 24,21% 809.038,00 24,21% 809.038,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 5,53% 184.883,00 5,53% 184.883,00
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3,24% 108.396,00 3,24% 108.396,00
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 2,05% 68.581,00 2,05% 68.581,00
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 1,38% 46.111,00 1,37% 45.708,00
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 1,20% 40.000,00 1,20% 40.000,00
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 0,88% 29.540,00 0,88% 29.540,00
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 0,86% 28.652,00 – –
HPB D.D. 0,83% 27.709,00 0,83% 27.709,00
ZAGREBAČKA BANKA D.D. – – 0,81% 27.147,00
66,20% 66,14%
Je li to Viktorija ispala totalno ili su to oni na 10. poziciji?
Za informaciju oni su samo 52% u dionicama ostalo kešovina tako da razlog prodaje ne mora biti isplata malih udjelničara već nešto drugo.

who dares, wins

Generalno gledajući na zse nastupilo je stanje nelikvidnosti koje će u budućnosti sve više biti izraženo.
Nažalost sve ćemo više nalikovati svojim istočnim susjedima počevši od BIH pa dalje .
Vratiti ćemo se na početak tržišta kapitala a svi iskusniji znaju kako se trgovalo na ZSE u tom razdoblju.
U to doba okosnicu burze činila je Pliva i par likvidnih dionica
Mnoge dionice u to doba su bile jako podcjenjene i nelikvidne. gotovo da nitko nije mogao prodati ili kupiti veću količinu.
Ulagači bi se zbijali u dividendne dionice i dionice koje su bile meta preuzima te na njima pokušali nešto ušićariti.
Evo ATPL-R-A je pokazala da je najviše rasla zbog predujma dividende, veliki su digli 50kn i sad sve ide svojim tokom bez obzira na BDI index.
Vjerojatno će i HT istim smijerom do isplate dividende.
Što se tiče nas u PTKM-R-A mi:
– sve je manja likidnost
– dionicu napuštaju OIF što je vidljivo iz Top 10 (razlog je svima poznat jer ovi iz PTKM-R-A prodavaju i KOEI-R-A)
– bivši i sadašni radnici ne prodavaju jer na 100 dionica kupljenih po cca 50-80kn nemaju nikakvu zaradu a mnogima nije niti istekao lock up period
– prodavju i mali nestrpljivi ulagači koju su kupovali izmeđui 110-150kn i neki koji us kupovali davno prije od strha od novog gubitika, ali i takvih je malo
— dionicu kupuju mali ulagači u manjim količinama i poneki veliki ulagač koji se krije iza skrbničkog

Ja sam tu i ostat ću tu sve dok se klupko privatizacije konačno ne rasplete.
Neki kažu da je to riješena stvar i da je privatizacija završena , mnogi kažu da nije.
Vidjet ćemo.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

bravo Gorane8 [thumbsup]

Evo seljaci bi malo gnoja na đemdo:http://www.poslovni.hr/107569.aspx

who dares, wins

Evo seljaci bi malo gnoja na đemdo:http://www.poslovni.hr/107569.aspx

i tata bi sine !

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Zamalo sam zaboravio maknuti "minu" na 89kn, spustam je na 49kn.

Kad je cijena bila 330kn, napisao sam da stavljam minu na 220kn. Svi su se smijali. Kad je cijena bila 240kn, napisao sam da stavljam minu na 180kn. Opet su se svi smijali. Kad je cijena bila 180kn, napisao sam da stavljam minu na 89kn. I tad su se smijali tvrdeci da je to glupost i provokacija. Smijte se i danas, ako vam je jos do smijeha.

Neki kažu da je to riješena stvar i da je privatizacija završena , mnogi kažu da nije.
Vidjet ćemo.

Vlak koji čekaš je već otišao.

http://www.poslovni.hr/106007.aspx

Dovršena privatizacija kutinske Petrokemije

Dionice su prodane radnicima i umirovljenicima Petrokemije po cijeni od 270 kuna

Na Glavnoj skupštini kutinske Petrokemije, održanoj u srijedu, završen je proces privatizacije te kompanije. Sadašnjim i bivšim radnicima te umirovljenicima ponuđeno je više od 416.000 dionica, od čega su oni kupili 414.000, dok je neprodanih 2020 dionica kompanija odlučila sama otkupiti i staviti u trezor.

Vidjet ćemo.

Vlak koji čekaš je već otišao.

http://www.poslovni.hr/106007.aspx

Dovršena privatizacija kutinske Petrokemije

Dionice su prodane radnicima i umirovljenicima Petrokemije po cijeni od 270 kuna

Na Glavnoj skupštini kutinske Petrokemije, održanoj u srijedu, završen je proces privatizacije te kompanije. Sadašnjim i bivšim radnicima te umirovljenicima ponuđeno je više od 416.000 dionica, od čega su oni kupili 414.000, dok je neprodanih 2020 dionica kompanija odlučila sama otkupiti i staviti u trezor.

[/quote]
Nemoj zezati, a u pm šta ću sad?

***obrisano***

Čudim se novinarki Antoneli Z. koja ne razlikuje pojmove privatizacije od faza privatizacije! Da je malo potražila po lako dostupnim podacima vidla bi da je još jučer (a i u vrijeme njezine pisanije, za koju je vjerojatno i dobro plaćena) Petrokemija bila u državnom vlasništvu:

Važeći podaci za uredovni dan 02.02.2009 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 809.038 24,21 Osnovni račun
Lako je izračunati da je 414.000 "privatiziranih" dionica samo mali dio od ukupno izdanih 3.361.117 dionica.
Mislim da je ovakvo pisanje gore navedenih (ako nije zlobno) barem……neozbiljno.

marcello

***obrisano***

A kako ga je tek z.ebalo kad je ptkm ošla u remont prije nego što su medo i puta iskopčili gas.
A što se tiče privatizacije svi smo čuli premijera kad je eksplicitno rekao da kreće prva faza privatizacije prodajom dionica vrijednim radnicima u Kutini. Ta faza privatizacije je i završila i tu nema spora. Ono što je bitnije čini mi se da je sada porast cijena osnovnih proizvoda postao selektivan, a ne kao prije kad su rasla i gnojiva i nafta i sve drugo. Sad rastu samo gnojiva. Jesti se ipak mora.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

…i hoće li dijeliti dividendu? kolika je bila zadnja i kada je to bilo…??? hvala na odgovoru…može i na private.

Filija Petrokemija neće, niti može dijeliti dividendu to je već Boris Mesarić objasnio u jednom od zadnjih intervjua. Osobno smatram da je u ovakvoj krizi jako neozbiljno djeliti dividende kad si u situaciji ako imaš keša si kralj.
Npr s 30 mil kn može kupiti 10% vlastitih dionica po ovoj cijeni, ili može se s transadriom dogovoriti o otkupo 50% Luke Šibenik gdje Petrokemija već ima 25% udjela, zatim može uložiti zajedno s Plinacrom u izgradnju još jednog podzemnog skladišta plina o čemu je bilo govora zadnjih dana i time povećati vrijednost same firme. Biti će vremena za dividendu kad stanje bude stabilno a do tada najbolje je povećati vrijednost firme možda i povećanjem kapaciteta za duplo. Jer ovo je jedna od rijetkih firmi u svijetu koja proda do zadnjeg grama gotovog proizvoda, a to nije mala stvar.
[/quote]

…i koja korist od toga što firma puno vrijedi kad joj niko neće dionice ni po 90 kn.?????? može ona ulagati u što hoće kada tržište ne reagira…a kada bude sve raslo i ona će, sa ili bez ulaganja… ma sve je ovo velika manipulativna pljačka , naravno od onih koji znaju i imaju čime, prvenstveno ameri a i pomalo naši lovatori…nek oni nama daju po 20 kn divid, a rast dionice ćemo pričekati strpljivo…Hvala…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Filija,

nastupa doba velike nelikvidnosti kako na burzi tako i u realnom gospodarstvu.
Isplatiti dividentu i žuriti dati predujam bez obzira što neke kompanije znaju da će slijedeća godina biti teška nije uopće mudro, da ne kažem nešto drugo.
Na ZSE jedino HT koji nije odviše pogođen krizom,a čije je novčana pozicija u bilanci pregolema može učiniti takvo nešto.
Ova godina će pokazati koliko je tvornica snažna nositi se sa problemima u realnom gospodarstvu.
A što se tiče dionice kratkoročno ovisi o crobexu i o političkoj odluci o ostalim fazama privatizacije.
Dugoročno (više od 5 godina) smjer dionice je poznat

New Report

Close