PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plavi: ” Ja mislim da nije u redu da se vrijeđate međusobno ( nikoga sada ne želim braniti ) , mislim da je poanta da svatko može iznijeti svoje mišljenje na temelju određenih činjenica ili argumenata. Što se tiće posta kolege Vorde , teoretski je istina to što je napisao , ali stvari možemo postaviti i obrnuto – ako rashodi budu povećani za još 2 % gubitak će se udvostručiti ( odnosno još nešto malo više ) je li tako? ” sad ćeš i ti krenut pljuvat po PTKM kao on, ali te ipak molim da prije razmisliš o svim činjenicama vezanim uz PTKM prije nego postaneš odvjetnik nekih forumaša. Jer mislim da je jasno da kretanje tržišne cijene ide u prilog naših tvrdnji, a ne njegovih. Sva druga rasprava je nebitna!!!! (DOBIT, GUBITAK, AMORTIZACIJA, FIKSNI, VARIJABILNI, TODORIĆ, SLOVENCI, AUSTRIJANCI, PLIN…….)

Evo kolega prihvatio sam Vaš dobronamjeran savjet i razmislio sam -neću kolega ” pljuvat ” – ne pada mi na pamet.
Zašto ste mislili da ću postati nećiji odvjetnik ??
Pa nisam se sa nikim sukobio u mišljenju , već samo složio.

Ne morate se brinuti , zbog mene neće morati stražariti na temi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Točno. Isto kao što je točno da kada bi Končar povećao rashode za 2% iz dobitnika bi se pretvorio u gubitnika. Teoretski naravno.

Ne znam kakve veze ima Koncar s temom o Petrokemiji (osim ako nije u pitanju “ne pisite protiv dionice iz mog portfelja jer cu i ja poceti pisati protiv dionice iz vaseg”), ali koncar nerealno povecava dugorocna rezerviranja kako bi prikazao sto manju dobit.

Petrokemija s druge strane rasprodaje zalihe kako bi prikazala sto manji gubitak.

mika: ” plavi: ” Ja mislim da nije u redu da se vrijeđate međusobno ( nikoga sada ne želim braniti ) , mislim da je poanta da svatko može iznijeti svoje mišljenje na temelju određenih činjenica ili argumenata. Što se tiće posta kolege Vorde , teoretski je istina to što je napisao , ali stvari možemo postaviti i obrnuto – ako rashodi budu povećani za još 2 % gubitak će se udvostručiti ( odnosno još nešto malo više ) je li tako? ” sad ćeš i ti krenut pljuvat po PTKM kao on, ali te ipak molim da prije razmisliš o svim činjenicama vezanim uz PTKM prije nego postaneš odvjetnik nekih forumaša. Jer mislim da je jasno da kretanje tržišne cijene ide u prilog naših tvrdnji, a ne njegovih. Sva druga rasprava je nebitna!!!! (DOBIT, GUBITAK, AMORTIZACIJA, FIKSNI, VARIJABILNI, TODORIĆ, SLOVENCI, AUSTRIJANCI, PLIN…….) ” Evo kolega prihvatio sam Vaš dobronamjeran savjet i razmislio sam -neću kolega ” pljuvat ” – ne pada mi na pamet. Zašto ste mislili da ću postati nećiji odvjetnik ?? Pa nisam se sa nikim sukobio u mišljenju , već samo složio. Ne morate se brinuti , zbog mene neće morati stražariti na temi.

a daj mi objasni kako se možeš složiti s njegovim mišljenjem. Isto kao da sam ja prije i sad pisao da je PBZ loša dionica iako je ova skočila sa 750 na 1150 kuna. Vjerojatno bi mislio da sam malo ograničen jer ponavljam još jednom tržišno kretanje cijene dionice je jedino mjerilo da li je firma dobra ili ne s stanovišta burzovnog igrača.

pozdrav prijatelju

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

plavi: ” mika: ” plavi: ” Ja mislim da nije u redu da se vrijeđate međusobno ( nikoga sada ne želim braniti ) , mislim da je poanta da svatko može iznijeti svoje mišljenje na temelju određenih činjenica ili argumenata. Što se tiće posta kolege Vorde , teoretski je istina to što je napisao , ali stvari možemo postaviti i obrnuto – ako rashodi budu povećani za još 2 % gubitak će se udvostručiti ( odnosno još nešto malo više ) je li tako? ” sad ćeš i ti krenut pljuvat po PTKM kao on, ali te ipak molim da prije razmisliš o svim činjenicama vezanim uz PTKM prije nego postaneš odvjetnik nekih forumaša. Jer mislim da je jasno da kretanje tržišne cijene ide u prilog naših tvrdnji, a ne njegovih. Sva druga rasprava je nebitna!!!! (DOBIT, GUBITAK, AMORTIZACIJA, FIKSNI, VARIJABILNI, TODORIĆ, SLOVENCI, AUSTRIJANCI, PLIN…….) ” Evo kolega prihvatio sam Vaš dobronamjeran savjet i razmislio sam -neću kolega ” pljuvat ” – ne pada mi na pamet. Zašto ste mislili da ću postati nećiji odvjetnik ?? Pa nisam se sa nikim sukobio u mišljenju , već samo složio. Ne morate se brinuti , zbog mene neće morati stražariti na temi. ” a daj mi objasni kako se možeš složiti s njegovim mišljenjem. Isto kao da sam ja prije i sad pisao da je PBZ loša dionica iako je ova skočila sa 750 na 1150 kuna. Vjerojatno bi mislio da sam malo ograničen jer ponavljam još jednom tržišno kretanje cijene dionice je jedino mjerilo da li je firma dobra ili ne s stanovišta burzovnog igrača. pozdrav prijatelju

Ja sam se složio sa mišljenjem kolege Vorde oko rashoda i prihoda + postotak na gubitak.., nisam vidio da je on pisao o tome što vi pišete…

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

tržišno kretanje cijene dionice je jedino mjerilo da li je firma dobra ili ne s stanovišta burzovnog igrača.

pozdrav prijatelju

Djelomično točno. Temelji vrijednosti su ipak negdje drugdje.
Ako tvrtka ne kotira, znači da ne vrijedi?
[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Dok vi raspravljate, netko se lijepo istresa na PTKM. 206 zadnja.[smiley2]

Dobra situacija za dokup prije slijedećeg zamaha.[smiley2]

…Petrokemija s druge strane rasprodaje zalihe kako bi prikazala sto manji gubitak.

Moram priznati da mi ovo nije jasno. Možeš li biti malo opširniji i precizniji.

Meni ovo, ovako na prvi pogled, izgleda kao da si rekao da proizvodno poduzeće prodaje proizvod u cilju ostvarivanja profita.

Pozdrav

Ma to je kristalno jasno. Lažiraju podatke da bi prikazali veću realizaciju od stvarne.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Ma to je kristalno jasno. Lažiraju podatke da bi prikazali veću realizaciju od stvarne.

E sad mi fakat ništa nije jasno.

Jedan tvrdi da državi nije u interesu da Petrokemija posluje profitabilno, a drugi da lažiraju podatke kako bi prikazali veću Realizaciju (valjda i bolje poslovanje).

Pozdrav

nightrider:

E sad mi fakat ništa nije jasno.

Jedan tvrdi da državi nije u interesu da Petrokemija posluje profitabilno, a drugi da lažiraju podatke kako bi prikazali veću Realizaciju (valjda i bolje poslovanje).

Pozdrav

Zato i jesi dioničar Petrokemije.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

cartmann:

…Petrokemija s druge strane rasprodaje zalihe kako bi prikazala sto manji gubitak.

Koliko ja znam, zalihe nisu gubitak.

cartmann:

Moram priznati da mi ovo nije jasno. Možeš li biti malo opširniji i precizniji.

Meni ovo, ovako na prvi pogled, izgleda kao da si rekao da proizvodno poduzeće prodaje proizvod u cilju ostvarivanja profita.

Napisao sam taj clanak kako ne bih morao svaki tjedan biti opsirniji i precizniji ponavljajuci ono sto sam vec 30x napisao. [smiley2]

New Report

Close