Dakle prodaju radnici?
Ako sam dobro shvatio tvoju poantu…
E sad vidiš nemam pojma. Ne vidim na prodaji niti jedan paket od 106 dionica, a mislim da su toliko svi mogli kupiti.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9f8cda42-e99a-4768-8b74-8ee00c21e3e1&ref=lastadd
"Do kraja ožujka trebali bi potrajati pregovori oko izdvajanja trading kompanije u kojoj bi suvlasnici bili HEP, Plinacro, Plinara Zagreb, Petrokemija i država."
nije lose tada Rusi spustaju cijenu plina za Evropu na cca 300-350E,
do ljeta plin za PTKM ide dolje min 10-15%
ljeti nam ne treba ruski plin!!mozemo vozit na nasem
Kako stvari stoje ptkm će sama sebi prodavati plin. Biće nekog sconta valjda. Sad smo ko Rusi samo što imamo i efikasnu proizvodnju za razliku od njih. Sad treba vidjeti koliki je stvarni potencijal naših nalazišta plina.
A ovo kako izgleda još ćemo zarađivati i na prodaji plina. Možda se krediti uzimaju za ovu novu firmu.
živjeli
A ona hrpa naloga po 55 komada?
E sad vidiš nemam pojma. Ne vidim na prodaji niti jedan paket od 106 dionica, a mislim da su toliko svi mogli kupiti.
[/quote]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9f8cda42-e99a-4768-8b74-8ee00c21e3e1&ref=lastadd
"Do kraja ožujka trebali bi potrajati pregovori oko izdvajanja trading kompanije u kojoj bi suvlasnici bili HEP, Plinacro, Plinara Zagreb, Petrokemija i država."
nije lose tada Rusi spustaju cijenu plina za Evropu na cca 300-350E,
do ljeta plin za PTKM ide dolje min 10-15%
ljeti nam ne treba ruski plin!!mozemo vozit na nasem
Kako stvari stoje ptkm će sama sebi prodavati plin. Biće nekog sconta valjda. Sad smo ko Rusi samo što imamo i efikasnu proizvodnju za razliku od njih. Sad treba vidjeti koliki je stvarni potencijal naših nalazišta plina.
A ovo kako izgleda još ćemo zarađivati i na prodaji plina. Možda se krediti uzimaju za ovu novu firmu.
živjeli
[/quote]
cuj na jesen Ruski plin ide na 220$ za 1000m3(trenutni ptkm cca 300E)
u klincu je da skladiste koje smo izgradili ponovno placamo 🙁 ali u povijesti su se cinile i gore stvari…
ovaj konzorcij+Ina, realno da budu dio LNG terminala
HEP&PTM >1/3 potrosnje HR-a
Jedno je sigurno…sve smo likvidnia dionica.:D
sto je sad ovo bilo?
sto je sad ovo bilo?
rusi dolaze 🙂
@ nklecak
po ovome postajemo i vlasnici plinskih platformi. Sav plin koji se crpi preko ljeta trošiti ćemo samo mi i puniti u skladište kojem smo 20% vlasnici. Ovo je put za regionalnog diva u đubru. Više nam nitko nije konkurencija i sad tko kupi ptkm postaje i vlasnik plinskog poslovanja. Ovo je strašna stvar za ptkm. Ovdje će bit para ko kenje.