PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Basne ti idu od ruke…….samo za ovu nećeš pronači nakladnika. Izmišljaš konstrukcije a i zaboravljaš da su krajem iduće godine izbori [smiley1]

marcello

vorda:

Znači li to da Petrokemija može poslovati pozitivno ako se stabilizira isporuka plina.

Moze, ali ne znaci i da hoce.

Ne znam kome je u cilju da PTKM posluje pozitivno, posebno u vrijeme kad se spominje privatizacija. Cisto sumnjam da je tako nesto u cilju vladi (Sanaderu), jer je nedvojbeno da mu je bolje napraviti klasicnu igru u kojoj ce treca osoba (u ovom slucaju bi to najvjerojatnije bila INA) ili tehnicki nedostatak (tj. nedostatak plina zbog lose infrastrukture) uzrokovali zastoj i gasenje proizvodnje te odlazak radnika kucama. Nakon par mjeseci bi dosao spasitelj tj. prvo bi radnicima koji nisu primili place nekoliko mjeseci bile ponudene simbolicne otpremine koje bi oni objerucke prihvatili jer ne bi bili sigurni hoce li se svejedno ikad vratiti na posao i na taj nacin se novi vlasnik rijesio viska radnika, vecinom starijih tj. manje produktivnih. Tad bi dosao spasitelj br 1 – Sanader i doveo spasitelja br. 1 (bilo Todoric ili neko 3ci) koji bi otkupio PTKM i pokrenuo proizvodnju na veselje svih zaposlenih. To je pattern nase privatizacije, a moram priznati da ne znam zasto se to jos nije dogodilo, ne vjerujem da spasitelj br. 1 ne moze pronaci spasitelja br. 2.

Bogami ovo je prvi realni scenarij o PTKM koji sam do sada vidio. Izgleda najrealnije od svega sto sam do sada procitao.

[color=blue][i]NA STRANI ISTINE !!![/i][/color]

Basne ti idu od ruke…….samo za ovu nećeš pronači nakladnika. Izmišljaš konstrukcije a i zaboravljaš da su krajem iduće godine izbori [smiley1]

Ako ti je ovo basna ne znam sto bi tek rekao da ti kazem kako je premijer otisao na tajni sastanak s predstavnicima Barr-a u Veronu da se dogovore oko preuzimanja Plive.

Jesi li ti, bljedoliki Cartmanne, siguran da poglavica svih sijuksa slusa razvlačenje konjskog repa po nategnutoj žici??
Ako jesi trebao si tu vijest pustiti na temi Kutak za glazbeni trenutak( Pliva ). Howgh[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Ovo je promašena straterija i malo vjerojatna. Petra je ipak od strateškog značaja za Hrvatsku i ne može se na nju gledati kao da će je privatizirati neki Gucić ili Kutle.
Vlada taktizira sa njom i gleda kako da je najbolje iskoristi u predizbornoj godini. Ako im bude falilo para, a bude…

Najbolje je mogao iskoristiti na nacin koji sam opisao, jer mu je bolje dati za 350 milijuna kuna + 100 milijuna u privatne djepove i kao donacije hdz-u, nego je javno prodati za 450 milijuna.

Zasto to nije napravio, ne znam, sve ukazuje na to da nema onog tko bi zelio dati tih 450 milijuna.

Privremeno povlačenje stranih investitora i smanjen obim trgovanja (smanjena potražnja) teško će u kraćem periodu dignuti cijenu sa sadašnje razine. Bit će teško i održati cijenu da ne padne na neki niži nivo.
Pišem vrlo oprezno da me ne razapnu “dušebrižnici”, a mogao sam to reći i na “teži” način.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

A meni se čini da ovdje a i šire ima onih koji priželjkuju da cijena padne još malo dolje. Po svojoj prilicu dobro ispod 200 pa da ponovno budu sigurni u ulazak.
Sve ostalo su špekulacije i prepucavanja.
Svi znamo da će prije ili kasnije potegnuti opet gore samo je pitanje vremena.
Pozdrav Čađara Bojsima![smiley2]

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

Meni se čini da su vragolani zauzeli pozicije, zato POZOR!!!!

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Privremeno povlačenje stranih investitora i smanjen obim trgovanja (smanjena potražnja) teško će u kraćem periodu dignuti cijenu sa sadašnje razine. Bit će teško i održati cijenu da ne padne na neki niži nivo.
Pišem vrlo oprezno da me ne razapnu “dušebrižnici”, a mogao sam to reći i na “teži” način.
Pozdrav

Ti isti dušebrižnici napadaju i po PM-u.
Usprkos svemu, balon se ispuhuje do nekih novih “vijesti”.
I ja ću morati opreznije pisati jer izazivam paranoju kod “nekih” forumaša.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Bogami ovo je prvi realni scenarij o PTKM koji sam do sada vidio. Izgleda najrealnije od svega sto sam do sada procitao.

Dozvolite da se priključim, znači na samo realni, nego nešto najbolje što sam zaista u životu pročitao. Vrtio sam Internet, tražio po knjigama, ali ovakav realan scenarij nisam nigdje pročitao. Svaka čast! Najbolji scenarij! Da ne znam da ste odvojeni, rekao bih da sami sebe hvalite!

KupatiloMan, tebe je ulovila sizofrenija, hi,hi,hi [smiley2]
Da oni ne znaju da si to ti, mislili bi da si ti Deny?

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Ispričavam se, ali moram u Kupatilo, a lijepo sam vas molio da ne postate više Timice/Nathane, jer uvijek me tjerate da pravim nuždu.

New Report

Close