za 20-25 dana bi se trebao osjetiti nedostatak proizvodnje u Evropi + od 01.02 Kina uvodi porez na izvoz URE-e(prosle godine sredinom travnja)
nekuzim ovo sa depozitom
I ja sam blenuo. S tim da je i ovaj Locusta isto neki/a depozit, obveznica. Izgleda da su većinu imovine koju su mogli pretvorili u lovu i čekaju da ulete u nešto. Ako je istina da i mirovinci imaju jakooo puno gotovine moguć je neki scenarij sa naglim rastom koji bi iznenadio sve nespremne. Prem da to ne mora biti u svakom slučaju je čudno zašto bi netko na silu prodavao Ptkm po nižoj cijeni ne go što su ju plaćali. Udjelničare su mogli isplatiti sa lovom koju su imali. Ni sam pametan.
I ja sam blenuo. S tim da je i ovaj Locusta isto neki/a depozit, obveznica. Izgleda da su većinu imovine koju su mogli pretvorili u lovu i čekaju da ulete u nešto. Ako je istina da i mirovinci imaju jakooo puno gotovine moguć je neki scenarij sa naglim rastom koji bi iznenadio sve nespremne. Prem da to ne mora biti u svakom slučaju je čudno zašto bi netko na silu prodavao Ptkm po nižoj cijeni ne go što su ju plaćali. Udjelničare su mogli isplatiti sa lovom koju su imali. Ni sam pametan.
[/quote]
čudne neke manevre imaju,na najnižim cjenama ulaze u keš poziciju.i drugi fondovi također.i koei su prodavali koliko vidim.ostavili keš i nelikvidne dionice.mislim da je vjerovatnije da kes čuvaju za eventualni jači pad ako bi se desio da ga zaustave kao što je bilo nedavno na 1450 bodova.vidjeti čemo uskoro.mislim da zele stabilizaciju a tek u drugoj fazi nešto više iako bih i ja volio da tresnu po asku.
Prodali HT koliko vidim i sad Varga na biznis portalu tvrdi da se nada vanrednoj dividendi !!! [undecid]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/putin-i-timosenko-ipak-postigli-okvirni-dogovor,35216.html
cijena plina od 450$ za evropu je iz 2008?
Od 1. siječnja 2010. Ukrajina će plaćati punu tržišnu cijenu, a Rusija će zauzvrat s istim datumom Kijevu početi plaćati tržišnu vrijednost tranzitnih pristojba za korištenje ukrajinskih plinovoda.
Od 01.01.2010. će za cijelu EU biti skuplji plin zbog pristojba za korištenje ukrajinskih plinovoda. Tada će cijene umjetnih gnojiva biti puno veće a samim time će se povećati i prihodi tih tvornica. Kako je Boris Mesarić izjavio u novinama ovakve firme imaju neto dobit od 5% do 10% prihoda svi znamo što to znači za Petrokemiju.
Kakva će cijena biti za domaće tržište trebat ćemo pričekati početak travnja jer su iz Petrokemije najavili da u prvom kvartalu sigurno neće biti poskupljenja a za dalje ćemo vidjeti
Verdi, ako prenosiš neke navode onda bi bilo dobro da staviš i link na članak!
NI sam mogao naći juče:http://business.hr/Default2.aspx?ref=topread&ArticleID=33caf810-3f6c-4583-b248-0f523f3c9ddd
Od 1. siječnja 2010. Ukrajina će plaćati punu tržišnu cijenu, a Rusija će zauzvrat s istim datumom Kijevu početi plaćati tržišnu vrijednost tranzitnih pristojba za korištenje ukrajinskih plinovoda.
Od 01.01.2010. će za cijelu EU biti skuplji plin zbog pristojba za korištenje ukrajinskih plinovoda. Tada će cijene umjetnih gnojiva biti puno veće a samim time će se povećati i prihodi tih tvornica. Kako je Boris Mesarić izjavio u novinama ovakve firme imaju neto dobit od 5% do 10% prihoda svi znamo što to znači za Petrokemiju.
Kakva će cijena biti za domaće tržište trebat ćemo pričekati početak travnja jer su iz Petrokemije najavili da u prvom kvartalu sigurno neće biti poskupljenja a za dalje ćemo vidjeti
[/quote]
" Rusija će zauzvrat s istim datumom Kijevu početi plaćati tržišnu vrijednost tranzitnih pristojba za korištenje ukrajinskih plinovoda"
meni ovo sve mirise da cemo 01.01.2010 imat slicnu krizu!!!