Jebga, ne zamaram se time koliko tko ima nickova, ionako ne sudim clanove po nicku vec po komentaru.
oduvijek sam želio biti edo ,ali edo je veoma brutalna osoba koja to jednostavno nije mogla izaći na prijestolje ovog divnog trena kad je paradajz bio 5 kn po kvadratnom metru ali to je najnoviji sistem pošumljananja mjesečevih mijena koristeći ketschup i izoliranost grada u periferiji centra ,kad ustade rmpalija”čija majka crnu vunu prede?”
cartmann: ” … – prvom polugodištu 2005. Petrokemija je ostvarila dobit u iznosu od 21,517 milijuna kuna, s 48,398 milijuna kuna amortizacije. – prvom polugodištu 2006. Petrokemija je ostvarila gubitak u iznosu od 23,012 milijuna kuna, s 49,066 milijuna kuna amortizacije. “Ostvareni gubitak uzrokovan je zastojem zbog nedostatka plina kao i povećanjem cijena osnovnih sirovina (plin, lož ulje, kalijev klorid, ulje za čađu).” . ” Znači li to da Petrokemija može poslovati pozitivno ako se stabilizira isporuka plina. Pozdrav
Prema nekim procijenama – ne naime bitnu ulogu imaju troškovi sirovina koji su porasli unazad dosta vremena a također i zastarijela tehnologija proizvodnog procesa.
Tko je bio u Petrokemiji mogao se uvjeriti iz prve ruke.
Da je najbitnija uloga u rentabilnosti Petrokemije isporuka plina tada ne bi vlada izašla sa procijenom da se tek od 2010 planira pozitivno poslovanje ovog poduzeća posebno ako uzmemo u obzir obečanja oko plinovoda koji će omogučiti redovnu isporuku plina.
[smiley2]
Da je najbitnija uloga u rentabilnosti Petrokemije isporuka plina tada ne bi vlada izašla sa procijenom da se tek od 2010 planira pozitivno poslovanje ovog poduzeća posebno ako uzmemo u obzir obečanja oko plinovoda koji će omogučiti redovnu isporuku plina. [smiley2]
Vidiš kako iznosiš neistinu, jedino mi je lakše jer sad svaki tvoj post s guštom ću ignorirati. Vlada planira već 2007. godine pozitivno poslovanje, iako ne veliku dobit, a 2010. godine enormnu dobit (za Petrokemiju).
Uz usporavanje troškova poslovanja, u Petrokemiji smatraju realnim da nakon gubitka koji se u 2006. godini planira ostvariti na razini većoj od 49 milijuna kuna u 2007. godini posluju s dobiti od 1,83 milijuna kuna.
Na kraju članka se može pročitati financijski plan za Petrokemiju.
Misli da sam negdje pročitao 2010 kao godinu koja bi bila prva sa konkretnijim poslovanjem u pozitivnoj bilanci.
Ovo u Poslovnom Dnevniku govori drugačije.
Nije mi bila namjera širiti dezinformacije niti imam razloga za to samo sam mišljenja da ovom poduzeću predstoji puno posla kako bi postalo rentabilno.
Približavanje EU i regulatornim pravilima koji tamo postoje sigurno ne idu na ruku Petrokemiji .
Možda sam ja i u krivu vrijeme će pokazati – a dioničarima ovog poduzeća bih samo preporučio da posjete samo poduzeće i na licu mjesta se uvjere u stanje stvari.
Za Petrokemiju je i tih 1,83mil kuna – enormna dobit ( ako uopće ostvare dobit ? ).
Btw: je li ta tvornica ikad u svojoj povijesti ostvarila dobit? zna li tko?
Nitko nije rekao da je Petrokemija izvrsna firma, niti uspoređivao sa Nikolom Teslom Eric, ni s Plivom, ali da je 11. u RH po veličina prihoda je, da proizvoda iznimno bitna gnojiva istina itd.
Koliko mogu primijetiti cijela priča, barem po meni, se krojila na temelju očekivanja o otpisu duga kroz dokapitalizaciju. Samo neuk čovjek to nije mogao ili znao prepoznati. Ono što se dogodilo kada je Sanader rekao da će otpisati dug bio je test jer je tada cijena skočila skroz do 175,00 kuna, a kako je samo rekao, ali ne i napravio, tako se brzo cijena vratila na 120,00 kuna. Ako nekome to tada nije bilo jasno, onda rađe neka se ne bavi investiranjem, nego uzgaja prepelice i novce stavi u fondove. Da će Todorić preuzeti Petrokemjiju su čiste glasine i to lažne, namjerno gurane kako bi se cijena još više podigla. To se zove pohlepa, ako je cijena otišla od 120,00 kuna do 235,00 kuna i ako je nakon toga potrebno još izmišljati onda se dešava to što se desilo da se cijena vrati na 190,00 jer nisu postojali argumenti. Smeta kada netko namjerno širi neistinu bilo u korist ili suprotno od toga kao što je radio đak, Doma-goj i slični.
Nije ovaj forum utjecao na cijenu dionice PTKM, već članak o otpisu duga koji je odobrila agencija, ali oni koji čitaju i sudjeluju na forumu barem su mogli nešto zaraditi ako nisu slušali krive osobe.
Na kraju, puno je tu onih koji dangube, zlonamjernih likova i prije svega ljubomornih.
Također, i onaj članak u Poslovnom od jučer po meni nije u redu, i zato sam digao svoj glas, isto kao što nije u redu da je Zimezelen nagovarao ljude da kupe Kemoboju, on izišao, a ostali ostali bez gaća. Kad se samo sjetim da je na onom drugom forumu, mojnovac.com, dijelio na private financijska izvješća koja su bila katastrofalna i uvjeravao ljude da su super, dok ga nisu prokužili, bože sačuvaj me takvih likova.
Kolega Davorine,problem je što dosta ljudi na ovom forumu ovo smatra savjetovalištem. Nisam nijedan savjet sa foruma primjenio,jer ovdje netko komentira,netko navlači.Jer vi ste sada spomenuli zimzelena,možda je on već sada pod drugim nickom i opet radi isto. Zato bi trebalo odluke donositi sam,malo pogledati forum i to je to,jer opet,ako 20-30 ljudi govori isto,možda ima i istine….[smiley6]
(…) Na kraju, puno je tu onih koji dangube, zlonamjernih likova i prije svega ljubomornih. Također, i onaj članak u Poslovnom od jučer po meni nije u redu, i zato sam digao svoj glas, isto kao što nije u redu da je Zimezelen nagovarao ljude da kupe Kemoboju, on izišao, a ostali ostali bez gaća. Kad se samo sjetim da je na onom drugom forumu, mojnovac.com, dijelio na private financijska izvješća koja su bila katastrofalna i uvjeravao ljude da su super, dok ga nisu prokužili, bože sačuvaj me takvih likova.
Znači li to da Petrokemija može poslovati pozitivno ako se stabilizira isporuka plina.
Moze, ali ne znaci i da hoce.
Ne znam kome je u cilju da PTKM posluje pozitivno, posebno u vrijeme kad se spominje privatizacija. Cisto sumnjam da je tako nesto u cilju vladi (Sanaderu), jer je nedvojbeno da mu je bolje napraviti klasicnu igru u kojoj ce treca osoba (u ovom slucaju bi to najvjerojatnije bila INA) ili tehnicki nedostatak (tj. nedostatak plina zbog lose infrastrukture) uzrokovali zastoj i gasenje proizvodnje te odlazak radnika kucama. Nakon par mjeseci bi dosao spasitelj tj. prvo bi radnicima koji nisu primili place nekoliko mjeseci bile ponudene simbolicne otpremine koje bi oni objerucke prihvatili jer ne bi bili sigurni hoce li se svejedno ikad vratiti na posao i na taj nacin se novi vlasnik rijesio viska radnika, vecinom starijih tj. manje produktivnih. Tad bi dosao spasitelj br 1 – Sanader i doveo spasitelja br. 1 (bilo Todoric ili neko 3ci) koji bi otkupio PTKM i pokrenuo proizvodnju na veselje svih zaposlenih. To je pattern nase privatizacije, a moram priznati da ne znam zasto se to jos nije dogodilo, ne vjerujem da spasitelj br. 1 ne moze pronaci spasitelja br. 2.
vorda:
”
Znači li to da Petrokemija može poslovati pozitivno ako se stabilizira isporuka plina.
”
Moze, ali ne znaci i da hoce.
Ne znam kome je u cilju da PTKM posluje pozitivno, posebno u vrijeme kad se spominje privatizacija. Cisto sumnjam da je tako nesto u cilju vladi (Sanaderu), jer je nedvojbeno da mu je bolje napraviti klasicnu igru u kojoj ce treca osoba (u ovom slucaju bi to najvjerojatnije bila INA) ili tehnicki nedostatak (tj. nedostatak plina zbog lose infrastrukture) uzrokovali zastoj i gasenje proizvodnje te odlazak radnika kucama. Nakon par mjeseci bi dosao spasitelj tj. prvo bi radnicima koji nisu primili place nekoliko mjeseci bile ponudene simbolicne otpremine koje bi oni objerucke prihvatili jer ne bi bili sigurni hoce li se svejedno ikad vratiti na posao i na taj nacin se novi vlasnik rijesio viska radnika, vecinom starijih tj. manje produktivnih. Tad bi dosao spasitelj br 1 – Sanader i doveo spasitelja br. 1 (bilo Todoric ili neko 3ci) koji bi otkupio PTKM i pokrenuo proizvodnju na veselje svih zaposlenih. To je pattern nase privatizacije, a moram priznati da ne znam zasto se to jos nije dogodilo, ne vjerujem da spasitelj br. 1 ne moze pronaci spasitelja br. 2.
Ovo je promašena straterija i malo vjerojatna. Petra je ipak od strateškog značaja za Hrvatsku i ne može se na nju gledati kao da će je privatizirati neki Gucić ili Kutle.
Vlada taktizira sa njom i gleda kako da je najbolje iskoristi u predizbornoj godini. Ako im bude falilo para, a bude…