Kako god bilo, ja ću uskoro kupovati po 10 kn. Očekujem za 10000 kn kupiti 1000 dionica. Za još 10000 500 dionica ingre. I to ostavljam djeci nek se paca
Ajmo se ti i ja Cartmann okaladit da će cijena Petrokemije biti preko 110 kn do kraja godine?
?? 110kn moze bit sutra. A do kraja godine moze bit i 30 i 150kn, ovisi o detaljima. Ali dugorocno gledajuci nece tako brzo preko 200-250kn, mozda i nikad. To je problem, lako za 110kn.
[/quote]
A možda su u šumi!!!!!!
Stvarno me oduševljavaš tvojim procjenama..
Nedavno si u moj novac napisao da će ovisno o krizi pasti na 140kn ili ako kriza prođe narasti na 400-450kn, što je bilo apsurdno.
A sad ovo što pišeš je ekvivalentno = možda će sunce , a možda i kiša, i to ona baš prava!!!
Možemo reći i ovako
Cijena dionice Ptkm će se kretati ovisno o makroekonomskom ili mikroekonomskom okruženju te svjetskim burzovnim indexima u narednih 30 godina od 1kn do nakavih XXXX kn.
Svakako bih napomenuo da sigurno neće ove godine biti 5kn ili xxxkn.
Kako god bilo, ja ću uskoro kupovati po 10 kn. Očekujem za 10000 kn kupiti 1000 dionica. Za još 10000 500 dionica ingre. I to ostavljam djeci nek se paca
cekajte kolega ….nije dosta sta mi patimo nego cete i svojoj dijeci patnju ostaviti????
prekrasno
pofuk
@ lavić: ne znam što se pjeniš, što bi ti u vrijeme kad dow jones u jednom danu ide od -400 do + 400 trebao reci "PTKM ce na novoj godini biti 104,78 kn"? Pa nisam ja vidoviti Milan.
I opet lažeš, evo ti što sam napisao, kako je to bilo 2.5., znaci prije 7 mjeseci morao sam se otić prisjetit iako mi je odmah bilo jasno da nisam napisao 140kn, jer da sam to napisao u vrijeme kad je PTKM vrijedila 240kn, hajka bi trajala i danas. Evo ti tačno što sam napisao
"Cijena će ovisiti o općem kretanju na tržištu, makar sam i tu opet ispao preoptimističan (ma koliko me napadali da sam previše pesimističan) jer sam u slučaju rally-ja Crobexa predviđao jak rally PTKM koji je u potpunosti izostao (za razliku od npr. IGH i sl.). To očekivanje sam temeljio na izostanku rasta nakon pozitivnog godišnjeg izvješća, ali eto sad je i taj pozitivan pokazatelj poništilo izvješće za 1q2008. Ovisno o kretanju na svj. burzama, očekujem da bi cijena ptkm na kraju 2008. mogla biti oko 350kn do 400kn."
I dalje stojim kod toga. Cijena je ovisila o kretanju na tržištu.
Rast sam temeljio na tome da PTKM ima povlaštenu cijenu plina, a cijene gnojiva rastu, što se može vidjeti i po pozitivnim fin. izvješćima. Da su ova fin. izvjesca upala u bullish razdoblju, PTKM bi godinu završila na 350-400kn, kod tog stojim i dalje.
Ti si na to odgovorio, citiram:
"Kolega uz dužno poštovanje mislim da PTKM teško može skočiti 60% gore u periodu do kraja ove godine, jer ne postoje u ovom trenutku objetkivni razlozi, svakako bih trebalo naglasiti da PTKM najbolje rezultate postiže u 4Q a ono se tek objavljuje krajem ožujka 2008.
Krajem prošle godine cijena je bila 294kn i vjerovao i isto tako napisao da očekujem porast u ovoj godini isto kao i lani. međutim ovaj negativni prvi kvartal + radničke dionice ne ulievaju veliki optimizam.
Osobno bih kao dugoročni investitor bio zadovoljan sa rastom od 30%, jedino u slučaju privatizacije cijena bi mogla enormno exsplodiriati, jer svaki put na samu najavu privatizacije cijena je divljala po 10 – 15 % gore i to odmah u prvim trenucima trgovanja."
Iako tu ima vise gresaka, od krive procjene rezultata do rasta, a i sam spominjes "mogla bi eksplodirati" lukavo ne spominjuci cifre da te ne bi netko uhvatio za njih. Ali to nije ok, vec prljavo politicki, a to nitko ne voli. Posebno ako se nakon toga hvatas mojih cifri, koji sam ih imao muda navest. Ali sve to nije ono najbitnije, vec radnicke dionice. Tad, 2.5.2008, prije 7 mjeseci, si rekao da zbog radnickih cijena ne moze do nove godine na 350-400kn, ali bez pardona niti par mjeseci nakon toga pričaš kako radničke neće imati nikakav utjecaj na cijenu i gaziš svakog tko kaže da hoće.
Strašno! [tongue]
I opet lažeš, evo ti što sam napisao, kako je to bilo 2.5., znaci prije 7 mjeseci morao sam se otić prisjetit iako mi je odmah bilo jasno da nisam napisao 140kn, jer da sam to napisao u vrijeme kad je PTKM vrijedila 240kn, hajka bi trajala i danas. Evo ti tačno što sam napisao
"Cijena će ovisiti o općem kretanju na tržištu, makar sam i tu opet ispao preoptimističan (ma koliko me napadali da sam previše pesimističan) jer sam u slučaju rally-ja Crobexa predviđao jak rally PTKM koji je u potpunosti izostao (za razliku od npr. IGH i sl.). To očekivanje sam temeljio na izostanku rasta nakon pozitivnog godišnjeg izvješća, ali eto sad je i taj pozitivan pokazatelj poništilo izvješće za 1q2008. Ovisno o kretanju na svj. burzama, očekujem da bi cijena ptkm na kraju 2008. mogla biti oko 350kn do 400kn."
I dalje stojim kod toga. Cijena je ovisila o kretanju na tržištu.
Rast sam temeljio na tome da PTKM ima povlaštenu cijenu plina, a cijene gnojiva rastu, što se može vidjeti i po pozitivnim fin. izvješćima. Da su ova fin. izvjesca upala u bullish razdoblju, PTKM bi godinu završila na 350-400kn, kod tog stojim i dalje.
Ti si na to odgovorio, citiram:
"Kolega uz dužno poštovanje mislim da PTKM teško može skočiti 60% gore u periodu do kraja ove godine, jer ne postoje u ovom trenutku objetkivni razlozi, svakako bih trebalo naglasiti da PTKM najbolje rezultate postiže u 4Q a ono se tek objavljuje krajem ožujka 2008.
Krajem prošle godine cijena je bila 294kn i vjerovao i isto tako napisao da očekujem porast u ovoj godini isto kao i lani. međutim ovaj negativni prvi kvartal + radničke dionice ne ulievaju veliki optimizam.
Osobno bih kao dugoročni investitor bio zadovoljan sa rastom od 30%, jedino u slučaju privatizacije cijena bi mogla enormno exsplodiriati, jer svaki put na samu najavu privatizacije cijena je divljala po 10 – 15 % gore i to odmah u prvim trenucima trgovanja."
Iako tu ima vise gresaka, od krive procjene rezultata do rasta, a i sam spominjes "mogla bi eksplodirati" lukavo ne spominjuci cifre da te ne bi netko uhvatio za njih. Ali to nije ok, vec prljavo politicki, a to nitko ne voli. Posebno ako se nakon toga hvatas mojih cifri, koji sam ih imao muda navest. Ali sve to nije ono najbitnije, vec radnicke dionice. Tad, 2.5.2008, prije 7 mjeseci, si rekao da zbog radnickih cijena ne moze do nove godine na 350-400kn, ali bez pardona niti par mjeseci nakon toga pričaš kako radničke neće imati nikakav utjecaj na cijenu i gaziš svakog tko kaže da hoće.
Strašno! [tongue]
obriši pjenu,
Sve što stoji, je i napisano, sam sebi skačeš u usta.
Smiri hormone i ponovno pročitaj što piše!!
&
Opet probaš uvaliti fintu po tvom starom iskušanom načelu AKO PROĐE PROĐE.
prijatelju brzopleto, površno,paušalno i poluistinito iznosiš teze.
mali citat sa PD -a da ti osjveži sjećanje:
———————————————————————————————————————–
16.07.08. | 13:50 cartmann
Ako se kriza u US nastavi (Dow jučer pao ispod 11.000 bodova) očekujem da će investitori koji nestrpljivo očekuju povratak bullish razdoblja izgubiti živce i pritisnuti kreditima izaći iz dionica i aktivirati nove potrese. U tom slučaju će se kriza odraziti i na naše tržište, a u kombinaciji s gubitkom od cca. 10-15 milijuna kuna u 2Q te dolaskom na tržište radničkih dionica očekujem cijenu od 130-140kn[/b]. Gubitak u 2Q očekujem zbog višestrukog rasta cijena sirovina (i do 11x), dok je cijena gnojiva ostala skoro ista odnosno nedovoljno je porasla zbog pritiska Vlade (ponajprije Pankretića).
Ako se pokaže da kriza u US ipak nema takve temelje tj. stanje nije tako kritično kao što neki pričaju i krene bullish razdoblje (bar trenutno), moguc je rast do 400, max. 450kn.
Dajem 80% šanse prvoj opciji.
———————————————————————————————————————
Mnogi su zbunjeni svim ovim dogadjanjima posljednjih mjeseci na ZSE. Neki možda i nisu pročitali ovaj članak a dobro ga je pročitati, objašnjava dogadjanja na našoj burzi. Tiče se to naravno i Petrokemije i to puno!!!
NAJVEĆA LEGALIZIRANA PLJAČKA U HRVATSKOJ
Fond-menadžer se preda mnom šepurio namjerno rušeći dionice
Burzovni mešetar procjenjuje kako su nakon objave da će Lehman bankrotirati pola prometa na Zagrebačkoj burzi napravili izazivači panike namjerno rušeći cijene dionica. Njegov kolega najavljuje da samo o njima ovisi i kad će se burza početi oporavljati…………
Piše: Tomislav Birtić
Ostatak pročitajte na:
Laviću, ti si u svakom svom komentaru predviđao rast, danas je cijena 100kn. Ali kako si krenuo još ces nas poceti uvjeravati kako si ocekivao pad na 100kn. Mozda usput spomenes da si zato i prodao kad je bila 250kn.
@marcello: da mir. fondovi nisu spašavali ovu dionicu bila bi odavno ispod 20kn. Kupovali su šakom i kapom kad se urušavalo tržište, i slijepcu je bilo jasno da će cijene još značajno pasti, a oni su kupovali ko ludi i time pokušavali spasiti cijenu, dati raji doznanja da nema pada. Kupili su skoro 300 tisuca dionica, ne treba bit puno pametan za zaključit što bi se desilo da se tih 300 tisuća našlo na prodaji a nije bilo mir. fondova. Čak bi padalo i brže, jer kad lavina krene prodaju i oni koji nisu planirali. Čak su je kupovali suprotno zakonu, da je nisu kupli 17tog tj. da se New York istresao po potražnji pala bi ispod 50kn, teško je i zamisliti koliko bi vrijedila da se istreslo 280 tisuca. Vrijednost bi joj se brojila u lipama.
Stvarno me oduševljavaš tvojim procjenama..
Nedavno si u moj novac napisao da će ovisno o krizi pasti na 140kn ili ako kriza prođe narasti na 400-450kn, što je bilo apsurdno.
Od bijesa si se totalno pogubio..
Nisam ti ja kriv što krivo procijenjuješ, znam da te ljuti što si se smijao kad sam napisao da sam prodao po 220kn, a sad grizes nokte, ali kako se kaze "ko se zadnji smije.."
Prijatelju,previše si nekako aktivan na ovoj dionici (postaješ sumljiv)….od svih tvojih "analiza" sve se svodi na tvoj "strah" kako bi ova dionica mogla pasti na 5 kn (???)….ako ne poraste na 500 kn (???)…..nisi se puno "brinuo" dok je PTKM radila sa minusima…..ali u zadnje vrijeme kada firma radi fenomenalno…..sav si u "strahovima"…..dijeliš savjete da nas "ne prevare" kupovinom ove dionice (ko da nas prevari ??? – veliki ne prodaju po ovim cijenama )….mislim osobno da si ti jedan od većih destruktivaca koje sam sreo na ovom forumu….pitanje je samo dali to radiš u želji da nas "izbaviš" …..ili si jedan od perfidnijih drukera za nečiji račun….ova dionica je prekrasan primjer kako neko u 4-5 uzastopnih dana obara dnevno cijenu po 10-15 % sa par tisuća komada….(nekako u isto vrijeme se pojavljivaš i ti sa svojim komentarima i "strahovima")….želiš stvoriti o sebi dojam "široke ličnosti" spremne na argumentiranu razmjenu mišljenja….no reagiraš vrlo bezobrazno i arogantno na mišljenja drugih koja su protivna tvome….bilo bi zanimljivo čuti tvoje komentare da na ZSE kotira GM , CitiGroup….mislim da bi ti otjerao NYSE za par dana u kolaps….zanimljiv je fenomen da kolega Pofuk čak "zahvaljuje" na "savjetima" vezanim oko PTKM !!?? ….moje osobno mišljenje da smo svi mi na ZSE samo žrtve "naših" fondova i "naših" banaka , te raznoraznih nikova koji obilato koriste jedinstvenu priliku da smišljenim drukanjem za nečiji interes izbezume male ulagače te da im u bescijenje otmu dionice…već poznata stvar – financijski oligarsi na taj način i funkcioniraju i bogate se…..a da bi se oni obogatili moraju nečije uzeti….a da bi nekome uzeo moraš ga na neki način "obraditi" ( a vidi slučajnosti baš sada radnici PTKM dobili gomilu dionica – koje bi trebalo uzeti od tih radnika kako oni nebi imali "problema" s tim dionicama )…..