PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovane kolege i kolegice,

Puno sam u zadnje vrijeme razmišljao kako dalje, šta napraviti, dali ići u zimski san od nekoliko godina, i tako dalje i tako dalje…..

Tješi me samo jedna stvar da firma posluje sa dobiti, dokle će to biti, to nezna nitko. Ali ima nešto drugo a to je da kada krenemo sa rastom za 6 mjeseci, godinu ili dvije, osobno vjerujem da će se petrokemija drugačije cijeniti, zašto, nadam se da će onda doći do izražaja poslovanje firme.
Kada počnemo rasti, rast ćemo brže jer nema više toliko slobodnih dionica, u top 10 ih je 67%, a mi koji smo kupovali po 250 300 ili 350 a ostali smo u njoj i vjerovatno nećemo prodavati prije navedenih cijena, a kada dođe do tih razina onda ćemo biti lakomi za zaradom i naravno čekati da cijena ode još malo pa još malo gore.

To je bilo samo moje malo mišljenje kako gdje i kamo u ovo tmurno vrijeme
Pozdrav svima

Cijena 100 kn.
U mjesec dana proizvede oko 1000 tona gnojiva.
Dakle cijela firma vrijedi manje nego vrijednost mjesečne proizvodnje.
Smješno ili žalosno?

Studenti bez diplome,Žene bez ljepote,Neženje bez stana,Putnici bez para.....

Cijena 100 kn.
Smješno ili žalosno?

meni zalosno nekima smijesno
pofuk

Cijena 100 kn.
Smješno ili žalosno?

Mjesečno se proizvede oko 117 000 tona gnojiva a prosječna vrijednost prodanog gnojiva je oko 2800 Kn

iliti 327 milijun Kn mjesečno………
a trenutna tržišna kapitalizacija 334 milijun Kn…….

Eto svima je jasno………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Cijena 100 kn.
Smješno ili žalosno?

Ljudska glupost kraja nema. A tek panika…

Ali ako Ameri i danas završe u crveno (a trenutno su crveni), sutra je gledamo ispod 100kn.

odličan potez, sad je PTKM po 125 kn, još jednom čestitke majstoru koji je prodao na 109! a sutra kad krene odbijanac bit će i preko 130 kn. onda mu još jednom objasni kako je pametno postupio jer je prodao!

Eto kolega Mumaro, objasnite kolegici koja nije prodala po 125 već je čak kupovala kako je pametno postupila.

Samo sam čekao tvoj zlobni komentar, i naravno dočekao. Da, pala je PTKM na 100 kn ali uopće nema smisla objašnjavati da je palo jednako i cijelo tržište u valu iracionalne panike, a ovo što je danas prodavano nisu prodavali uopće veliki ulagači nego isključivo mali, neki vjerojatno i pod utjecajem tvog pisanja. Da je pala samo PTKM, rekao bih svaka čast, ali likovati i praviti se pametan zbog pada ove dionice kad je palo cijelo tržište uz petnaestak blokada više je nego jadno, ali od tebe drugo nisam ni očekivao od zluradosti pa uživaj i dalje. ***obrisano***

pod ovom vladom nema nam spasa!!!!!

Iako sam navikla gledati padove ove godine, može li mi netko realno objasniti zašto je PTKM ovako roknula?

Roknula bi i ranije tj. kad i sve ostale dionice da mirovinski fondovi nisu snažno kupovali, nakon što su zaključili da kriza ipak nije kratkotrajna i popustili s kupnjom (a i pravno ne smiju pokupovati sve), put do dna je postao otvoren, a to se i dogodilo. Na tu ionako vrlo negativnu vijest se poklopila vijest o neizbježnom rastu cijene plina, odnosno da PTKM više neće moći biti povlašteni kupac, a bez povlaštene cijene plina PTKM ne može pozitivno poslovati. Jedini tko bi mogao podignuti cijene su mir. fondovi, a oni ne mogu kupovati ispod 194kn, kako stvari trenutno stoje cak ce morati prodavati (iako ne znam kome) jer kriza nece zavrsiti u sljedecih godinu dana (a ako ne zatraze odgodu moraju prodati u roku 6 mj.). Iako je samo jedna vijest bila dovoljna za značajan pad, dogodile su se dvije i rezultat vidimo ne samo po cijeni dionice već i po ponudama za kupnju i prodaju;

[img]http://www.imagesforme.com/out.php/i231468_ptkm1.jpg[/img]

Tipično za tebe, objavljuješ tablicu PTKM koja je u blokadi i gdje se ne mogu uopće stavljati novi nalozi….

Samo sam čekao tvoj zlobni komentar, i naravno dočekao. Da, pala je PTKM na 100 kn ali uopće nema smisla objašnjavati da je palo jednako i cijelo tržište u valu iracionalne panike, a ovo što je danas prodavano nisu prodavali uopće veliki ulagači nego isključivo mali, neki vjerojatno i pod utjecajem tvog pisanja. Da je pala samo PTKM, rekao bih svaka čast, ali likovati i praviti se pametan zbog pada ove dionice kad je palo cijelo tržište uz petnaestak blokada više je nego jadno, ali od tebe drugo nisam ni očekivao od zluradosti pa uživaj i dalje. ***obrisano***

Trebao bi biti sretan što sam ti dao šansu da se na kraju ipak pokažeš čovjek i priznaš da sam bio u pravu, usput i ispričaš za uvrede koje si napisao na moj račun nakon što sam napisao da će "ako Ameri i danas završe u crveno (a trenutno su crveni), sutra je gledamo ispod 100kn.", ali ti i dalje muljaš situaciju koja ne može biti jasnija. Ameri su pali, mi je gledamo na 100kn.

Ajde ne bulazni cartmane, PTKM nije uopće pala iz razloga zbog kojih ti drukaš zadnjih 1000 stranica ovog topica nego isključivo zbog situacije u okruženju i svijetu, a iz istih razloga pale su i sve ostale dionice na ZSE a da ne govorimo da je taj tvoj “pad” na 100 kn sa bijednih 20 dionica!
Kad već pričamo o PTKM, pogledaj si prosječne cijene zadnjih mjesec dana, pa 3 mjeseca, pa godinu dana pa ćeš i sam shvatiti (iako nećeš priznati) da je ovaj pad na nikakvim prometima i da su to što pričaš besmislice. U stvari, znam da nećeš priznati ništa nego ćeš opet tupiti i dalje svoje nebuloze kao i zadnjih 1000 stranica. Stoga odustajem od natezanja s tobom a ti se naslađuj i dalje padom PTKM i ostalih dionica na ZSE

Eto kolega Mumaro, objasnite kolegici koja nije prodala po 125 već je čak kupovala kako je pametno postupila.

Kolega Cartmann, ipak se ne kuzimo. Cekam nju i na 86 kn da do toga dode. Ovaj novac sa burze ne treba mi da platim racun za struju, a i cijena mi odgovara.Dakako, napisala sam Vam negdje ranije da se cujemo za par godina, a dovoljno sam mlada da i za par desjetljeca
[smiley]

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

New Report

Close