PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

koliko je to kn za usporedbu sa pikm

Prema kursnoj listi 1rsd=0.0152$ što ispada 454$/t. zaokružio sam.

Kamo čemo idući tjedan?

-Još oštrije dole,usljed panike i izlaza fondova
-zadržati se na ovom novou uz mali promet
-konačno,bar po malo,netko počne skupljati i cijena lagano prema gore

Sva mišlenja dobrodošla.

Studenti bez diplome,Žene bez ljepote,Neženje bez stana,Putnici bez para.....

Kamo čemo idući tjedan?

-Još oštrije dole,usljed panike i izlaza fondova
-zadržati se na ovom novou uz mali promet
-konačno,bar po malo,netko počne skupljati i cijena lagano prema gore

Sva mišlenja dobrodošla.

U svakom slučaju šetamo po rubu a šanse 50:50 gore ili dole….

Ljudi, uozbiljite se, pa na zse caruju mirovinci i dok oni ne dobiju ozbiljnu konkurenciju bit će onako kako oni dirigiraju. Ovo su idealna vremena za investiranje (i posebno špekuliranje) i treba to omogućiti odabranoj maloj skupini (mirovinci i Uprave), a masu prepustiti strahu i nafilovati ih sumornim perspektivama da ih što više pobjegne, pa da teren bude čišći jer neće Crobex biti baš dugo na ovim razinama. Ne mogu se oteti dojmu da je ogromni postotak dnevnog prometa trejdanje i dobro je Governor primjetio lagano pada interes za prodajom, pa treba navuči naivce na promjenu mišljenja i uvjeriti ih da sve ide u 3PM te da moraju spašavati živu glavu. Evo, ja bi odmah potpisao da oporavak bude u 2010 kao što je navodno najavljeno u Dnevniku, no to bi značilo da nema baš previše vremena za ulaz, jer maheri blizu oltara će to "osjetiti" i napuniti se dobro, a tek onda kad se odabrana ekipa nakrca možemo očekivati drugu retoriku jer onda će to trebati nekome i uvaliti, uz profit od 400-500 posto naravno. Eto vas.

sa teme atpl, slično važi i za petricu nažalost, kao i za druge….
ako smo računali u rastu na fer price 400-500 kn uz ovu poslovanje (multiple i ostalo blabla), moramo sad pasti na 100-120 kn ili čak na 80 kn…
tako da če na kraju biti cartman u pravu sa svojim prognozama…

opet nije druk ni na gori ni na doli, osobno u ova doba ne prodajem, a ni kupujem…
najviše spremam zalihe za III. WW….
[bye]

usporedba nije sa dionicama nego na način razmišljanja o situaciji u kojoj se nalazimo a da nisam u pravu stoji…. a nisu bili do sad ni svjetski analitičari, pa šta…ne možemo jim ni keceve stavit.. [lol]

laku noč svima idem, ko pofuk na spavanje jedno dvije godine, ako preživim…
[wink]

Upravo je 10.000 dionica promijenilo vlasnika po 146 kuna. Prvo se pojavio skriveni na kupnji, 1.000 kom po 146, a odmah zatim ga je netko (KD??) poklopio. Očito dogovorena transakcija, samo me zanima tko kupuje danas..

I evo reakcije

Najbolje ponude [ PTKM-R-A ] Kupnja Cijena
20 138,38
150 136,60
130 136,51
200 136,50
100 135,08
1 135,07
50 135,06
50 135,01
200 133,00
50 126,00
Cijena Prodaja
143,00 59
145,50 100
146,00 120
147,00 50
148,00 540
148,50 1000
150,99 100
151,00 100
154,29 80
154,31 85

Na prodaji odmah debeli nalozi, normalno po višoj cijeni i mali kreću sa rasprodajom. A kupnja sve niže i niže.
Kako Einstein reče, samo su svemir i ljudska glupost beskonačni!

Na prodaji odmah debeli nalozi, normalno po višoj cijeni i mali kreću sa rasprodajom. A kupnja sve niže i niže.
Kako Einstein reče, samo su svemir i ljudska glupost beskonačni!

Evo prošlih dana je bilo na HRT-u u vezi ATPL gdje su govorili da je kriza upravo sada, i da onaj tko preživi krizu brati će plodove toga preživljavanja jer mnogi će odustati od gradnje brodova a i sada se reducira flota…..

Tako u tome polju se i događa na tržištu gnojiva samo tu je mali kartel, jer mnoge tvornice režu svoju proizvodnju , pa se stvara manjak gnojiva…. Cijene gnojiva Urea i Amonije nalaze se na dnu, jer više nema toliko zaliha kao u 9 i 10 mjesecu. I sjednicom 20 najrazvijenijih zemalja svijeta ta sjednica je bila 15, ponovo će se aktivirati derivati, jer su cijene derivata dolje, i bolje će se nadzirati hedge fondovi.
A opet mnoge kompanije koje su zaradile mnogo novaca kupuju druge tvornice, pa na kraju režu proizvodnju kao što sam i ranije napisao……..

Znači oporavkom derivata eto oporavka……….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Znao sam da će cijena biti takva ali nisam mogao vjerovati, u više navrata sam spominjao neku cijenu od 120 kuna koju sam dobio od Vlada sa TK. A ja faca kupujem na višim razinama ali nema veze. Dođe mi da ih registriram u sda i da ih ne gledam do nekog boljeg vremena ali ne mogu. A kada pop…. kupiti ću još kada padne na gore navedenu cijenu soma komada i onda u zimski san i lagano buđenje sa krajem 2010 gpdine, valjda će kriza proći ????????

Upravo je 10.000 dionica promijenilo vlasnika po 146 kuna. Prvo se pojavio skriveni na kupnji, 1.000 kom po 146, a odmah zatim ga je netko (KD??) poklopio. Očito dogovorena transakcija, samo me zanima tko kupuje danas..

ne znam da li si primjetio,ali unatrag zadnja 2 tjedna,svaki dan dolazi do promjene vlasnika znacajnog broja dionica u blokovskim transakcijama,znamo da mirovinci miruju:) neko vrijeme,pitanje je tko kupuje iza ciji dep?

U međuvremenu još malo informacija (EFMA) o predvidjanima potrošnje umjetnih gnojiva…..:

"In the EU-12 on the other hand, with the exception of Slovenia, consumption of all nutrients will increase. However, the variation amongst countries can be particularly important with regards to P and K: Bulgaria, for instance, foresees a 48% increase of P, while the increase is only 10% in Romania. Poland, the biggest agricultural country (accounting for approximately 55% of the nutrient consumption), foresees a positive development for N, P and K consumption, albeit on a more moderate level than foreseen in 2006. As a consequence, the significant development of nitrogen consumption in the new Member States will counteract the decrease in EU-15 consumption, resulting in an overall increase of nutrient consumption for the whole EU-27. The increase in the EU-27 consumption is actually more significant than was foreseen last year.http://cms.efma.org/EPUB/easnet.dll/ExecReq/Page?eas:template_im=000BC2&eas:dat_im=001142
Zato, držimo čvrsto položaje……bez obzira na dogovorene i blok transakcije. [thumbsup]

marcello

Postaje smješno gledat kako netko u zadnjim sekundama trgovanja kupuje s prodaje da bi virtualno povisio cijene, s 135 na 139 u zadnjih par sekundi.. [lol]

New Report

Close