hoćeš reći da fondovi igraju svoje igrice? Što svi ostali mislite…koliko je cijena ovih dviju dionica rezultat stvarnog odnosa ponude-potražnje, a koliko nam cijene diktiraju veliki igrači u dogovoru ?
A koju ne diktiraju kratkorocno?
hoćeš reći da fondovi igraju svoje igrice? Što svi ostali mislite…koliko je cijena ovih dviju dionica rezultat stvarnog odnosa ponude-potražnje, a koliko nam cijene diktiraju veliki igrači u dogovoru ?
Uglavnom u svim dionicama u kojima se nalaze fondovi, odličan primjer PTKM, KOEI, diktiraju cijenu na gore ili dolje. A sad, na tebi je da primijetiš što treba činiti.
Ako pod fondovima mislite na HFP i HZMO onda ste u pravu. Država igra sama u svoju korist i to preko HPB kojoj je sada večinski vlasnik. HPB je došla do 4 mjesta u vlasništvu PTKM a država je vlasnik HPB! Sve jasno…….
Osim djela koji već ima (53% cca) i cca 10 posto koji će dobiti otpisom dugovanja, država dodatno skuplja učešće u vlasništvu upravo preko HPB. Ako država smatra da je jeftino skupljati na ovim nivoima cijene onda za to ima ozbiljan razlog. Pogadjajte……….
Ako pod fondovima mislite na HFP i HZMO onda ste u pravu. Država igra sama u svoju korist i to preko HPB kojoj je sada večinski vlasnik. HPB je došla do 4 mjesta u vlasništvu PTKM a država je vlasnik HPB! Sve jasno……. Osim djela koji već ima (53% cca) i cca 10 posto koji će dobiti otpisom dugovanja, država dodatno skuplja učešće u vlasništvu upravo preko HPB. Ako država smatra da je jeftino skupljati na ovim nivoima cijene onda za to ima ozbiljan razlog. Pogadjajte……….
nemora se nužno povezati fondove HPB-a i države u ovoj transakciji. Zna Protega jako dobra koja će biti cijena PTKM ubrzo i zato je kupuju. Dakle, da i nije državava trenutno većinski vlasnik PTKM fondovi HPB bi ju kupovali
Evo je ispod 210,00 kuna. A odnos količina – 12.818 kupnja, naprema 16.800 komada na prodaji.
Cinjenica je da je cijena PTKM porasla sa 131,00 kn ( na dan 27.06. ove godine ) na 210,00 kn ( danas – 26.09. ).
Meni se to cini kao jako lijepa zarada. A mislim da to nije sve.
Sve ostalo je: “Ki bi da bi”.
Cinjenica je da je cijena PTKM porasla sa 131,00 kn ( na dan 27.06. ove godine ) na 210,00 kn ( danas – 26.09. ). Meni se to cini kao jako lijepa zarada. A mislim da to nije sve. Sve ostalo je: “Ki bi da bi”.
slažem se, mislim da je lud onaj koji nije zaradio na čađari , a kamoli ako je izgubio .