Duboka sućut obitelji stradalog Ivana Filipovića. Sućut i svim njegovim prijateljima s posla.
RIP.
U svoje osobo ime i moje obitelji iskrena sućut obitelji Ivana Filipovića. Evo prilike za pomoć obitelji…
[/quote]
Slažem se i treba se napraviti sve što se može da se ublaži bol obitelji….
PTKM-R-A 223,00 220,00 223,00 223,00 223,00 +10,50% 446.000,00 2.000
Petrica u pozitivnoj blokadi. Ne sjećam se da je ovo ikad bilo. Neka me isprave oni što su duže tu ako griješim.
PTKM-R-A 223,00 220,00 223,00 223,00 223,00 +10,50% 446.000,00 2.000
Petrica u pozitivnoj blokadi. Ne sjećam se da je ovo ikad bilo. Neka me isprave oni što su duže tu ako griješim.
Prijatelju bilo je bilo poslje svake izjave naših premilih političara o prodaji petrice, a onda hladan tuš poslje blokade i odlazak u minus prije samih objava
Bilo je. Nakon sto je Sanader izjavio da Petrokemija ide u privatizaciju.
podržavam ideju o pomoći obitelji stradalog radnika.Možda da netko od aktivnijih forumaša otvori račun na koji bi svi mogli uplatiti svoj doprinos.
podržavam ideju o pomoći obitelji stradalog radnika.Možda da netko od aktivnijih forumaša otvori račun na koji bi svi mogli uplatiti svoj doprinos.
također, i ja podržavam
kolko vi mislite (gorane8, bigcheff , mikas) da bi mogla uskoro biti ralna cijena ptkm..onak s onom vashom procjenom za dobitak na kraju tromesječja
………… Kao i oni prodajemo 100% proizvedenih količina, i nemamo praktički nikakvih zaduženja. Bilanca je ko beba, casha na računu kolko voliš, novo postrojenje amonijaka osigurati će još veću efikasnost.
[/quote]
daj mika objasni to nemamo nikakava zaduženja, pa pogledaj koliki je dug u bilanci, preko 800 milijuna kuna…ne znam što ti to znači?
točnije 842 milijuna kuna je dug i to kratkoročni ako me memorija dobro služi…
http://www.poslovni.hr/57808.aspx
@ panda
analitičari poslovnog u svoje tabele uvrstili su kompletne obaveze iz pasive (kratkoročne).
To nema nikakve veze sa kreditnim zaduženjem ptkm koje prektički ne postoji. Ne postoji jer ptkm samo prema rezultatima na pola godine ima neto obrtni kapital od 235 milja kuna. Kompletni krediti su oko 100 milja kuna za obrtni kapital i vide su u AOP 025.
Kratkotrajna imovina ptkm je preko 900 milja kuna u aktivi i sva je brzo unovčiva (nema kontaminiranih stavaka)
Dakle na količinu godišnje prometa govorimo o financijskom zaduženju od 2,5 % cca.
@cartmann
Ovo iznad kužim, ali ne kužim na kaj točno misliš s ovim o slovencima?
"Isto bi bilo zanimljivo cuti zasto se slovencima poklanjaju naši novci iz OMF-a, poklanja se novac poreznih obveznika nase zemlje gradjanima druge zemlje koji ne placaju porez kod nas niti pune nas OMF. Bas se pitam da li bi slovenski OMF isao u korist hrvatskih gradjana. Bi, kao i u slucaju ljubljanske banke."
Ima nekaj kaj ja ne znam ili ne razumijem…… postavil si samo pitanje.
O ovom ti govorim. Sad stvari stoje drukčije, ali komentar je napisan dan prije velikog pada PTKM kad se nije znalo gdje sve to vodi, dapače, sutrašnji dan je bio mnogo gori od dana kad sam to napisao. Naš fond s našim novcima je tad postavio leđa da Slovenački može izić kako jadna raja u sloveniji ne bi ostala bez novaca u slučaju da se kriza nastavi. A nas ko hebe.
[img]http://slike.hr/slika.php?z=slo0.png[/img]
@ panda
analitičari poslovnog u svoje tabele uvrstili su kompletne obaveze iz pasive (kratkoročne).
To nema nikakve veze sa kreditnim zaduženjem ptkm koje prektički ne postoji. Ne postoji jer ptkm samo prema rezultatima na pola godine ima neto obrtni kapital od 235 milja kuna. Kompletni krediti su oko 100 milja kuna za obrtni kapital i vide su u AOP 025.
Kratkotrajna imovina ptkm je preko 900 milja kuna u aktivi i sva je brzo unovčiva (nema kontaminiranih stavaka)
Dakle na količinu godišnje prometa govorimo o financijskom zaduženju od 2,5 % cca.
mika
slazem se s tobom oko duga Ptkm – obeze prema dobavljacima ide u working capital
ovo s kratkotrajnom imovinom ipak ne stoji i to je nesto sto ide u working capital i nema smisla s tim mahati (izuzev cash-om). Kad bi PTKM sutra isla u likvidaciju onda bi to imalo smisla.
@ panda
mika
slazem se s tobom oko duga Ptkm – obeze prema dobavljacima ide u working capital
ovo s kratkotrajnom imovinom ipak ne stoji i to je nesto sto ide u working capital i nema smisla s tim mahati (izuzev cash-om). Kad bi PTKM sutra isla u likvidaciju onda bi to imalo smisla.
[/quote]
Naravno da ide u obrtni kapital, zato sam i napisao da je neto obrtni kapital 235 milja kuna za 6 mjeseci. Na poslovnom je sve iz pasive stavljeno u dug, a zna se da je dug prema bankama oko 100 milja kuna za obrtni kapital. Sve ostalo je dio normalnog poslovanja ovakvih velikih firmi.(Potraživanja, zalihe, cash, obaveze prema dobavljačima…)
Ptkm ima casha da može zatvoriti sve kredite u ovom trenutku i doći na nulu sa finacijskim obavezama. No to ne bi bilo mudro, neka je nešto kredita u opticaju.
Poštovani dioničari, evo jedna zanimljivost. Ptrokemija je u odnosu na 15.10.2007. podebljala svoj ponder unutar indexa Croemi sa 1,11% na 1,65% (laički rečeno, povećala svoju važnost na hrvatskom tržištu kapitala, istina malo, ali dobro zvuči). Samo da znate…