Možda ti pomognu podaci – fin. izvješća Yara-e na siteu
http://www.yara.com/en/investor_relations/financial_reports/index.html
Ovdje se dogadja neko istresanje, što li je uzrok tome?
Da li netko zna koliki je ath YARE ove godine?
ne u 13.43 se desilo …
iako se nalazimo u nezapamćenoj krizi tržišta kapitala, ptkm se dobro drži. Netko i danas kupuje veći broj dionica i sprema u sef. Perspektiva sektora je neupitna. I u krizi se mora jesti, a ljudi je sve više.
Ovdje se dogadja neko istresanje, što li je uzrok tome?
Da li netko zna koliki je ath YARE ove godine?
ne u 13.43 se desilo …
[/quote]
ovi oni koji zele prodati, mogu po 215 kuna, vise od 1000 komada je na kupnji…
ne u 13.43 se desilo …
[/quote]
ovi oni koji zele prodati, mogu po 215 kuna, vise od 1000 komada je na kupnji…
[/quote]
bojim se da su tako veliki vidljivi nalozi stavljeni da bi se branila cijena a ne da bi se skupljalo, kad netko zeli skupljati, njemu je u interesu da cijena pada!
@ Chebelo…
mozda, no onda je to potvrda da se ova dionica brani…tko zna…
a mozda se netko zaista zeli domoci ove dionice…
@ Chebelo…
dionica se brani i brani ju erste, jer ako padne oni su u problemima.
@ Chebelo…
dionica se brani i brani ju erste, jer ako padne oni su u problemima.
[/quote]
ja mislim drugačije. Erste kupuje jer zna nešto što mi ne znamo. Znaju da nema ovakve krize da nikad ne bi skupili toliko dionica po ovoj cijeni, dalje, znaju da firma u ovom trenutku radi najbolje u povijesti (upravo obrnuto burzovnoj cijeni). Vjerujem da radi i na drugim akcijama koje će učvrstiti njihov položaj. Znaju da je prodaja INE pred završetkom i da je ptkm slijedeća u lancu plinskog biznisa i tržišnog poslovanja. A ono što je najbitnije ERSTE je vlasnik skoro 5% dionica kutinskog diva i to svi mi moramo respektirati.
Otiđite do Kutine i vidite o kakvom kompleksu se radi pa će biti jasnije zašto to ne može vrijediti samo 100 milja eura.
Sergej Šojgu, ruski ministar za izvanredne situacije i supredsjednik Međuvladine rusko-hrvatske komisije, razgovarao je u ponedjeljak s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom. Nakon sastanka izjavio je da “nema prepreka da Južni tok, nakon što su ga prihvatile Bugarska i Srbija, ne prođe i kroz Hrvatsku”. Ponudu Rusije da trasa plinovoda Južni tok skrene preko Hrvatske potvrdio je i Krešimir Cerovac, načelnik za energetiku u Ministarstvu gospodarstva.
http://www.poslovni.hr/93852.aspx
Za tjedan-dva sprema se izlaganje strategije razvitka energetskog sektora.
Polancecu, evo sada ti se otvoreno i nudi. Ako ovo ne iskoristis, onda si stvarno nula od vizionara.
Zalosno je ali je tako, Hrvatima se nesto treba nuditi pred nos da pocmu razmisljati o koristima toga.
Mora da im je (Polancecu i Sanaderu )žao zbog ovog razvoja dogadjaja jer sad neće moći platiti troškove za lobiranje!
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 84.386 2,53 Skrb. račun
Prodali su 1000 kom nitko tko brani cijenu nije kupovao za nevjerovati da ima još zainteresiranih za ovu dionicu
[thumbsup]
opet ja malo razmišljam…iz prethodnog moga posta odnosno informacije da nam se Rusi nude, mogu zaključiti jedino da se događaju kombinacije i kalkulacije…Zašto bi se Rusi nudili da nam prolazi Južni tok kroz Hrvatsku? Vjerojatno očekuju nešto zauzvrat. Situacija sa Inom je sljedeća: cijena malo kome odgovara, a Beč šuti, svi šute…ako proda Rusima Sanader, naljutiti će EU što mu ne odgovara na političkome planu. U isto vrijeme nam se dodvorava i EU sa od prije nekih par dana puštajući izjave da je sve u redu i da RH napreduje ka EU. To je poruka ne prodajte Rusima nego nama (čitaj Mađarima/OMV-u), samo ne Rusima. Prodajom Rusima vjerojatno bi dobili više love, nove izvore i sigurnost nabave, no naljutili bi EU i pozdravili se sa ulaskom 2010/11 kako se špekulira…i u isto vrijeme imali bi jaku osnovu za razvoj energetike…
Po meni Hrvatska je pritisnuta sa obje strana, u idućih par dana na redu je Ivek. Ovo je samo razmišljanje…
Sutra je zadnji dan 3q, ovo je rekordni kvartal po proizvodnji ali i po ulaganjima u tvornicu PTKM,
prisjetimo se instaliran je sustav za veću produktivnost amonijaka, a pri tome je omogućeno znatno povećanje gnojiva i smanjenje štetnog utjecaja na okoliš, nadalje modernizirane i moderniziraju se pakiraone gnojiva, ove godine u 3q proizvedeno je rekordna količina gnojiva, što uvelike dopridonosi proizvodnja amonija nitrata inače u 3q ne bi se proizvodilo………
Za rezultate, oni bi isto trebali biti rekordni………
Pozdrav