kako sam ja uvijek realan, bit cu i sada..ptkm-ijaši po nekim mojim saznanjima koja su poprilicno pouzdana smiješi vam se lijepa buducnost. Ne mogu iznositi cinjenice iz " viših interesa"
Ako se stvari promjene, bez brige da cu vas prvi napasti [proud] [thumbsup]
kako sam ja uvijek realan, bit cu i sada..ptkm-ijaši po nekim mojim saznanjima koja su poprilicno pouzdana smiješi vam se lijepa buducnost. Ne mogu iznositi cinjenice iz " viših interesa"
Po kojoj cijeni si kupio 220, 223 , 226.
Hvala ti što si nam nakon ovoliko puno vremena otvorio oči tako da i mi znamo da ovu firmu čeka svjetla budućnost.
ljubi te mika i nek te čuva dragi bog.
Hvala ti što si nam nakon ovoliko puno vremena otvorio oči tako da i mi znamo da ovu firmu čeka svjetla budućnost.
[/quote]
NE nisam kupio, a vjeruj da cu prvi pocet pisat ako se stvari okrenu..da si upucen u neke stvarcice, drugacije bi gledao na ovo .
[/quote]
NE nisam kupio, a vjeruj da cu prvi pocet pisat ako se stvari okrenu..da si upucen u neke stvarcice, drugacije bi gledao na ovo .
[/quote]
KNELE,dao sam ti stotku,ajde otkrij bar nešto. [thumbsup]
Ajde Knele kolega otkrij nam nešto šta neznamo, može i na privat, jer neki od nas su dosta duboko u vlasništvu
daj molim te…a jebte nemrem vjerovat da ekipa pushi takve forice. pravi ste zmukljari majke mi mile
U principu netočno.
Gubitak prethodnog razdoblja ili preneseni gubitak ne ulazi u trošak. On je višak rashoda nad prihodima prethodnih godina akumuliran i iskazan u bilanci, a nalazi se u stavci kapital i rezerve.
Dok društvo ima u bilanci iskazan preneseni gubitak, ono ne može isplaćivati dividendu.
Ono što je porezno priznato, odnosno porezni propisi dopuštaju da se odbija od porezne osnovice, naziva se porezni gubitak ili gubitak iz prethodnih poreznih razdoblja. Ovo je porezna kategorija, a ne računovodstvena. Drugim riječima, nije trošak, iako ima jednak učinak na visinu porezne osnovice.
Postojanje poreznog gubitka nije ograničavajući faktor za isplatu dividende, ali postojanje prenesenog gubitka jest.
Što se tiče rasporeda tj. upotrebe dobiti, uputno je pročitati čl. 220. Zakona o trgovačkim društvima (NN 111/93, 34/99, 52/00 – Odluka USRH, 118/03 i 107/07).
Knele zove da ga love/mole/vole.
E moj Knele….
Ni ti nisi preležo ljubav kad si bio mali.
Zanimljiva mu je i Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A), čiji se poslovni rezultati kontinuirano poboljšavaju, a visoki udio države u vlasničkoj strukturi ukazuje na mogućnost prodaje dijela udjela na burzi ili izravno nekom stranom strateškom partneru
Svi sa duljim stažom u petrici se sječamo sljedeće stvari: PTKM-POZIV NA GLAVNU SKUPŠTINU DRUŠTVA 2006-11-02.
DNEVNIM REDOM JE PREDVIDJENO DONOŠENJE ODLUKE O POJEDNOSTAVLJENOM SMANJENJU TEMELJNOG KAPITALA ZA IZNOS OD 321.323.730,00KN A RADI POKRIČA GUBITKA KUMULIRANOG U 2002,03,04,05 PA SVE DO 31.08.2006 UKLJUČUJUĆI I ONAJ VELIKI GUBITAK U 3Q 2006g.
Znači petrica je on da krenula od 0 i nepostoji preneseni gubitak što se može vidjeti iz izvješća od 1q 2007 godine do danas gdje nema u kapitalu i rezervama stavke sa negativnim predznakom.
Dali je ovo zakonski temelj za isplatu dividende u ovoj godini a ako nije zašto?
Jer ne mogu vjerovati da bi petrica morala prikazati 321mil kn dobiti da bi stekla pravo na isplatu dividende ako je gub itak već pokriven.
pozdrav svima a najviše kutinjanima.
DOBIT ZA
Ovdje se dogadja neko istresanje, što li je uzrok tome?
Da li netko zna koliki je ath YARE ove godine?