Neznam zašto spominješ plaću… valjda misliš na doo-e sa jednim gazdom … u tom slucaju postoji 100 pametnijih nacina za izvlacenje novaca od place i prikazivanja ovog ili onog… ali necu o tome, to nek svak za sebe shvati, ili cemo jednom u zivo ako te bas zanima (kad prodamo ptkm po 100 Eura). A ako govorimo o d.d.-u, opet kazem, daleko od toga da je dobro imati gubitke, ali iz danasnje perspektive, dobro je jer ce ptkm platiti manje poreza na dobit, prica se svodi na to… a ako dobit bude jos veca… mozda se i ogrebemo za dividendu…
Samo da se osvrnem na ono sto si rekao tipa: onda bi to koristili za smanjivanje poreza, za ovo za ono…
Pa zasto je racunovodstvo izmisljeno na nacin na koji je i da ga rijetko tko razumije…? toliko je metoda za sve i svasta…
Govorio si kao da je cudno da se nekakve "iznimke i mogucnosti" iz racunovodstvenih standarda koriste u krive/prave svrhe… Helloooooo?! Sto te cudi u tome? Da pocnemo od vrednovanja zaliha, amortizacija, rezervacija, povezanih i "povezanih" poduzeca, cut-offa, revalorizacija, disposal-a…
Al malo se gubimo s teme… Ugl. Nadajmo se dividendi… [thumbsup] [pray]
Neznam zašto spominješ plaću… valjda misliš na doo-e sa jednim gazdom … u tom slucaju postoji 100 pametnijih nacina za izvlacenje novaca od place i prikazivanja ovog ili onog… ali necu o tome, to nek svak za sebe shvati, ili cemo jednom u zivo ako te bas zanima (kad prodamo ptkm po 100 Eura). A ako govorimo o d.d.-u, opet kazem, daleko od toga da je dobro imati gubitke, ali iz danasnje perspektive, dobro je jer ce ptkm platiti manje poreza na dobit, prica se svodi na to… a ako dobit bude jos veca… mozda se i ogrebemo za dividendu…
Samo da se osvrnem na ono sto si rekao tipa: onda bi to koristili za smanjivanje poreza, za ovo za ono…
Pa zasto je racunovodstvo izmisljeno na nacin na koji je i da ga rijetko tko razumije…? toliko je metoda za sve i svasta…
Govorio si kao da je cudno da se nekakve "iznimke i mogucnosti" iz racunovodstvenih standarda koriste u krive/prave svrhe… Helloooooo?! Sto te cudi u tome? Da pocnemo od vrednovanja zaliha, amortizacija, rezervacija, povezanih i "povezanih" poduzeca, cut-offa, revalorizacija, disposal-a…
Al malo se gubimo s teme… Ugl. Nadajmo se dividendi… [thumbsup] [pray]
Btw. otkad nema dodatnih 20%, porez na dobit je sasvim prihvatljiv, platis 20 od sto (sto bi rekli) sanaderu, drzavi i ostalo u padje dionicarima ili sta vec odluce… A u svakom slucaju ako imas dobit 300.000.000 za 2008. bolje je platiti porez na bazu od 100.000.000 (napamet govorim, misleci umanjeno za gubitke). usteda 40.000.000… na racunu firme… pa ako zelis isplatiti jos dividende, doneses odluku recimo u 3. ili 4. ili 7. mjesecu 2009 da se ocekuje dobit za tu godinu xy miliona pa onda isplatis dobit i za godinu koja je tek u tijeku… a poslije se opterecujes rezultatom. Eto i to doo-ici rade…
P.S. nesto je sj. sa uredjivanjem postova
Mislim da ti nisi skuzio…
Ostvaris li dobit i nakon sto si te stare gubitke ( to nisu dugovi) dodao rashodima, plati porez na dobit i ostatak sta hoces. Neznam sto nije jasno… [huh] To je samo jedna od mnogih vrsta troskova. Jedno sto nisam skuzio je sto se tu ima za skuzit?
Ako nesto nije jasno, pitaj, potrudit cu se odgovoriti sutra poslijepodne! [smiley]
Laku noc
Petrokemija ima cca. 170 milijuna kuna duga iz proteklih 5 godina, kad to odbije od možebitne dobiti, na ostatak plati porez na dobit (to mora ako ima dobit vecu od 170 mil.) te ono sto ostane teoretski moze stavit u dividendu.
NHF., ali vece su sanse da Zadar osvoji prvenstvo Hrvatske ove sezone. 🙂
Petrokemija ima cca. 170 milijuna kuna duga iz proteklih 5 godina, kad to odbije od možebitne dobiti, na ostatak plati porez na dobit (to mora ako ima dobit vecu od 170 mil.) te ono sto ostane teoretski moze stavit u dividendu.
Nije li Zadar bio prvak prosle sezone u kosarci?
Nije li Zadar bio prvak prosle sezone u kosarci?
[/quote]
Pustite kolegu Cartmana da sad piše i osporava isplatu dividende. Od teze o stečaju pa do rasprava o načinu i splati dividende. Zaista vidan napredak. Čestitam.
Kolega Tvrtko dogovorite se sami s sobom o načinu obračuna s neistomišljenicima.
Jedan tjedan spočitavate da sam navlakač jer sam predvidio cijenu Petrokemije od 350kn na kraju 2008. godine, drugi tvrdite da zagovaram stečaj.
Kolega Tvrtko dogovorite se sami s sobom o načinu obračuna s neistomišljenicima.
Jedan tjedan spočitavate da sam navlakač jer sam predvidio cijenu Petrokemije od 350kn na kraju 2008. godine, drugi tvrdite da zagovaram stečaj.
Prošla su vremena kada smo svi morali isto misliti ili čak i nemisliti.Ja sam miroljubiv čovjek i nemam namjeru da se obračunavam bilo s kim, pa ni sa Vama. Kolega uredu je. Polako se pila okreće na pravu stranu. Sigurno ste obučeni za rad na siguran način pa se nećete porezati bila pila naopako ili na pravoj strani. Dobro jutro i ugodan dan Vam želim !
Po ovome gore kolega vidim da vjerujete da će se dionica Petrokemije vratiti prva na svoj najveću vrijednost. Evo kolega konačno i nas dvojica imamo isto mišljenje !Čestitam !
Pozdrav!
Ja sam tot.laik što se tiče dionica pa me zanimaju neke stvari…Kupio sam paket dionica PTKM po povlaštenoj cijeni,te imam zabranu prodaje do 12 mjeseca.Zanima me način prodaje tih dionica…treba li mi broker da ih prodam?Možda brkam stvari,ali stvarno to ne kužim.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
Mario