At one point last week, there was only 75,000 tonnes of inventory in North America at a time when there should have been 1 million tonnes, Brownlee said.
Ovo je isječak misli šefa POTASH-a
Kog zanima sve evo link:
http://www.reuters.com/article/marketsNews/idCAN1727540820080917?rpc=44
Treba dodati i ovaj podatak
Potash producers are unable to supply 8 to 10 percent of world demand this year, or a total of 3 million to 4 million tonnes, mainly in China, Brownlee said.
Nesrazmjer u potražnji za gnojivom i u svjetskim proizvodnim kapacitetima je više nego očit. U zadnje vrijeme samo je YARA uspjela nešto kupiti (KEMIRA i SASKATCHEWAN) i pretpostavka je da će i drugi htjeti krenuti u kupnje kako bi povećali i ovako ogromne profitne stope. No problem je što se jako malo firmi prodaje, a novih investicija baš i nema. Ptkm bi za koji mjesec mogla dobro proći kad se ponudi na tržištu. Očito je da idućih 5 godina problema sa prodajom gnojiva ne bi trebalo biti.
Da tako je e istina kupili su osim Kandske i tu Kemira i SASKATCHEWAN,
[/quote]
Who’s Next?
to ti gledaš kako uzeti 10%, neki gledaju kako uzeti 100-200-300%…
pozdrav!
pusti ti mene šta ja gledam,ja upravo gledam kako uzet više, ponovno još jeftinije dokupiti sa djelom portfelja koji služi za trejdanje, a one kolićine koje su davno uzete ionako nikada nisam prodavao..
jucer kupio za 2 milje dionice danas milju istovario…pa oko 150 somova u djep za 2 dana.
[bye]
@ knele
kratkoročno
Zanimljiva konstatacija, ona se ipak ne odnosi na ptkm jer su prometi maleni.
Treba biti jako oprezan na dionicama koje su zakucane u blokadu u nultoj sekundi.
dugoročnije
crobex će svojim putem, a ptkm-r-a svojim bez obzira na crobex
slažem se ja, ptkm nije dionica za trejdanje, samo odgovaram big bosu sto 90 % ljudi gleda da uradi.
@ knele
kratkoročno
Zanimljiva konstatacija, ona se ipak ne odnosi na ptkm jer su prometi maleni.
Treba biti jako oprezan na dionicama koje su zakucane u blokadu u nultoj sekundi.
dugoročnije
crobex će svojim putem, a ptkm-r-a svojim bez obzira na crobex
slažem se ja, ptkm nije dionica za trejdanje, samo odgovaram big bosu sto 90 % ljudi gleda da uradi.
[/quote]
A da li se slažeš sa tvrdnjama da 90% ljudi izubi na burzi ? Tako kažu, a ako malo razmisliš možda odgovor na tvoje tvrdnje i mišljenje daju odgovor na moje pitanje ?
[/quote]
A da li se slažeš sa tvrdnjama da 90% ljudi izubi na burzi ? Tako kažu, a ako malo razmisliš možda odgovor na tvoje tvrdnje i mišljenje daju odgovor na moje pitanje ?
[/quote]
od pocetka mog ulaganja u plusu sam jedno 50 x, za druge ne znam
[/quote]
[/quote]
od pocetka mog ulaganja u plusu sam jedno 50 x, za druge ne znam
[/quote]
Čestitam kolega. Svako pravilo ima izuzetak. Zbog toga se može zaključiti ne samo da ste pametni, nego ste i jaki što se vidi iz vaše sličice, ako je vaša.
Evo malo usporedbe da se uoče kako ulagači vrednuju kompanije, pa sam stoga stavio usporedbe između PTKM i drugih poduzeća i stavio sam to pod nelogičnosti, ima puno primjera u odnosu na PTKM, ali ovo su samo neki
At one point last week, there was only 75,000 tonnes of inventory in North America at a time when there should have been 1 million tonnes, Brownlee said.
Kog zanima sve evo link:
Potash producers are unable to supply 8 to 10 percent of world demand this year, or a total of 3 million to 4 million tonnes, mainly in China, Brownlee said.
[/quote]
Uz ovakvu potražnju za gnojivom petrokemiji se pruža povjesna prilika da postane evropski gigant za proizvodnju gnojiva. LNG i novi dobavni pravci osigurati će osnovnu sirovinu, a sa efikasnom i kvalitetnom proizvodnjom ionako nema problema. Kad neka firma u ova teška vremena uspije za godinu dana skoro poduplati promet o njoj se mora voditi briga. Još je bitno da se radi o pretežnom izvozniku kakve očajnički traži predsjednik države i premijer. Kapaciteti se moraju povećati jer se duplo robe može prodati vani. Možda koji savjetnik čita ovaj forum…pa mu napiše štogod pametno za idući Velesajam.
Kog zanima sve evo link:
[/quote]
Uz ovakvu potražnju za gnojivom petrokemiji se pruža povjesna prilika da postane evropski gigant za proizvodnju gnojiva. LNG i novi dobavni pravci osigurati će osnovnu sirovinu, a sa efikasnom i kvalitetnom proizvodnjom ionako nema problema. Kad neka firma u ova teška vremena uspije za godinu dana skoro poduplati promet o njoj se mora voditi briga. Još je bitno da se radi o pretežnom izvozniku kakve očajnički traži predsjednik države i premijer. Kapaciteti se moraju povećati jer se duplo robe može prodati vani. Možda koji savjetnik čita ovaj forum…pa mu napiše štogod pametno za idući Velesajam.
[/quote]
Da, al treba znati i dobro pročitati !