Još malo pa i ja idem u dokup, hoću da budem uz rame sa Geronimom i EuropaZdaj, možda ova kriza potraje do sljedećeg tjedna kada stiže gotovina
Pozdrav strpljivima
Sada se računa tko će koliku imati dobit………..
Sada pokazatelji postaju primarni………… [lol] [lol]
At one point last week, there was only 75,000 tonnes of inventory in North America at a time when there should have been 1 million tonnes, Brownlee said.
Ovo je isječak misli šefa POTASH-a
Kog zanima sve evo link:
http://www.reuters.com/article/marketsNews/idCAN1727540820080917?rpc=44
Lijepo sam vas jučer upozorio, netko se iskrcavao sa skrivenim nalogom po 220 kuna, lijepa količina se mogla dokupiti..
Nemam više casha, a i nalog je povučen. Ne očekujem do 3Q više ovakvu rasprodaju, a onda zaboravite i na ove današnje cijene. Moja prognoza za 3Q: 100.000.000 kn ili više, a onda i cijena ide minimalno na BV.
Bez obzira na sve priče o privatizaciji, koje može i ne mora biti.
Nakon prodaje INA-e neće nastati kolektivni stampedo na burzu, već selektivni dokup samo onih dionica sa jakim fundamentima, a valjda će i oni PTKM-a nakon 3Q biti još bolji..
Pozdrav svim ljudima dobre volje, ovo nije nagovor na kupnju već samo moje viđenje, a nisam nikakav znalac.
Nesrazmjer u potražnji za gnojivom i u svjetskim proizvodnim kapacitetima je više nego očit. U zadnje vrijeme samo je YARA uspjela nešto kupiti (KEMIRA i SASKATCHEWAN) i pretpostavka je da će i drugi htjeti krenuti u kupnje kako bi povećali i ovako ogromne profitne stope. No problem je što se jako malo firmi prodaje, a novih investicija baš i nema. Ptkm bi za koji mjesec mogla dobro proći kad se ponudi na tržištu. Očito je da idućih 5 godina problema sa prodajom gnojiva ne bi trebalo biti.
Sada se računa tko će koliku imati dobit………..
Sada pokazatelji postaju primarni………… [lol] [lol]
opet pišeš a ne znaš…sada se gleda što može najviše narasti u dan dva tri , to probati uzeti, ako se vec nije jučer ja danas ni ne bi i probati uvaliti drugima što skuplje…eto to se sada računa
Nesrazmjer u potražnji za gnojivom i u svjetskim proizvodnim kapacitetima je više nego očit. U zadnje vrijeme samo je YARA uspjela nešto kupiti (KEMIRA i SASKATCHEWAN) i pretpostavka je da će i drugi htjeti krenuti u kupnje kako bi povećali i ovako ogromne profitne stope. No problem je što se jako malo firmi prodaje, a novih investicija baš i nema. Ptkm bi za koji mjesec mogla dobro proći kad se ponudi na tržištu. Očito je da idućih 5 godina problema sa prodajom gnojiva ne bi trebalo biti.
Da tako je e istina kupili su osim Kandske(1,6 milijarde CAD za tvornicu koja nema NPK proizvodnju)
i tu Kemira i SASKATCHEWAN,