PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mirovinskom tržišna kapitalizacija u ovom slučaju ne znači mnogo. Prilikom prve kupnje kapitalizacija bi trebala biti viša od 750 mil. kn, kasnije se radi dokup gdje kapitalizacija mora biti 650 mil. kn. A 650mil / broj dionica ptkm iznosi 194,54kn po dionici. O postepenoj prodaji bi trebali početi razmišljati tek ako padne ispod 179kn, rok prilagodbe je 6 odnosno 12 mjeseci.

Danasnje umjetno dizanje pred kraj zatvaranja je poslužilo samo neozbiljnim klincima da se hvalisaju okolo i na kraju ispadnu – neozbiljni klinci.

Mirovinskom tržišna kapitalizacija u ovom slučaju ne znači mnogo. Prilikom prve kupnje kapitalizacija bi trebala biti viša od 750 mil. kn, kasnije se radi dokup gdje kapitalizacija mora biti 650 mil. kn. A 650mil / broj dionica ptkm iznosi 194,54kn po dionici. O postepenoj prodaji bi trebali početi razmišljati tek ako padne ispod 179kn, rok prilagodbe je 6 odnosno 12 mjeseci.

Danasnje umjetno dizanje pred kraj zatvaranja je poslužilo samo neozbiljnim klincima da se hvalisaju okolo i na kraju ispadnu – neozbiljni klinci.

Crtiću malo si nervozan pa ne čitaš sve što napišem
Ljepo sam ti napisao da se drži cijena iznad 225 da bi novi mirovinski fond mogao ući u bilo kojem trenutku

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Oko opskrbljivanja plinom potpredsjednik Vlade istaknuo je nužnost novih dobavnih pravaca poput povezivanja s Mađarskom te gradnju podzemnih skladišta.
…nacrt energetske strategije, tzv. zelena knjiga biti gotova za dva do tri tjedna.
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2008,9,16,,133551.jl

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

oprostite sto se mijesam cijenjeni kolege u Vasu debatu ali bez obzira sto imam visoko misljenje o Vama i Vasim postovima mislim da bi ipak mogli svi zajedno stati malo na loptu na ovoj stranici i poceti ozbiljnije pisati vezano uz ptkm jer mislim da ovo nigdje ne vodi
srdacno Vas
pofuk

Ljepo sam ti napisao da se drži cijena iznad 225 da bi novi mirovinski fond mogao ući u bilo kojem trenutku
[/quote]

Mirovinski fond koji je unutra se trudi održati cijenu kupujući par dionica pred zatvaranje kao bi novi mirovinski fond mogao ući unutra. Divan zaključak, čak i za maturanta industrijske škole.

Kad smo već kod škole bolje se uhvati knjige i sljedeće godine upiši fakultet, bilo bi šteta da takav talent ostane u Kutini utovarati gnojivo. Koliko traje srednja škola za tvoj smjer (industrijskog mehaničara)?
[/quote]
Crtiću moj jako puno stvari ti neznaš niti možeš znati ali to je tvoj problem.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Sprema se veliko njesra u Americi ocekujem jos padanja kod njih ovih dana.Osobno necu prodati ni jednu dionicu PTKM nego cu jos kupovati kada sutra navali ekipa na zse prodavati sve sto stigne.Situacija na nasoj dionici za sada je ok ali ocekujem i da mali daju doprinos i da ne sortaju.Od velikih igraca slovenci po mojim informacijama vise nece prodavati znaci ostaju nasi mali fondovi koji su sigurno u problemima,ali to bi mirovinci trebali rijesiti.Zato mali dionicari sutra hrabro i nemojte se stavljati na prodaju nego pustimo velike da razrjese situaciju ko danas,nemojte raditi pritisak na prodaji.

Inace imam odlicnu Cash(70%) poziciju tako da bi mi i pasalo da trziste ode dolje tako da motiv ovog pisanja nije da bi sebe zastitio.

Ja sutra i ovih sljedecih teskih dana necu prodati ni jednu dionicu samo cu i dalje vrijedno skupljati.Do sada sam skupio oko 3000 kom cilj mi je 5000kom kao sto sam i napisao prije cca 2 do 3 mijeseca.

Pozdrav svim dionicarima PTKM.

SAM PROTIV SVIH

[/quote]

Mirovinski fond koji je unutra se trudi održati cijenu kupujući par dionica pred zatvaranje kao bi novi mirovinski fond mogao ući unutra. Divan zaključak, čak i za maturanta industrijske škole.

Kad smo već kod škole bolje se uhvati knjige i sljedeće godine upiši fakultet, bilo bi šteta da takav talent ostane u Kutini utovarati gnojivo. Koliko traje srednja škola za tvoj smjer (industrijskog mehaničara)?
[/quote]
Crtiću moj jako puno stvari ti neznaš niti možeš znati ali to je tvoj problem.

[/quote]

Piše se “ne znaš”, odvojeno.

Geronimo, jutros si se žalio zato što na ovoj temi raspravljamo o kretanju na inozemnim burzama, a sad ti to radiš??

Kolega Cartman i vi i ja znamo da ce se sutra padati na zse radi globalne krize a ne radi rezultata poslovanja nasih kompanija.Osobno sam u vrlo komotnoj situaciji ali masa drugi nije a pogotovu na drugim dionicama.Mislim da je doslo vrijeme da se bar desetak dana zakopaju sjekire dok ovo vani se koliko toliko ne smiri.I da negativno pisanje stane na svim dionicama.

Ako treba posljecemo zajedno plasiti radnike [proud]

SAM PROTIV SVIH

Ne znam zašto toliko na Cartmanna, meni je sve tu skupa ok, iako se ponekad pretjeruje s obe strane, cijenu dionice ne određuje forum.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Jos je sat i 20min do zatvaranja burze, mogu se stvari drastično promjenit, DOW je do maloprije bio na -420, sad je -180. It’s not over until the fat lady sings.

FTSE je danas potonuo 5.61%, a Crobex je ostao pozitivan..svašta je moguće.

Kolega Cartman i vi i ja znamo da ce se sutra padati na zse radi globalne krize a ne radi rezultata poslovanja nasih kompanija.

Ako si uvjeren da će padati, a ne želiš prodati onda si budala. Mi nemamo opcija, ali shortati na neki način ipak mozemo.

Npr. ako imas 1000 dionica, sutra ih prodas za 230kn = 230.000 kuna

cijena padne na 200kn, ti ih kupis 230.000 / 200 = 1150 dionica

Ako si uvjeren da ce ova dionica za par godina vrijediti 500kn, dobio si priliku zaraditi 75.000 kuna. Ne znam zašto je propustit, ako si već uvjeren u pad?

Ponoviću imam dovoljno Cash-a i plan mi je kupiti još 2000 kom.A nisam baš siguran da će PTKM biti na 200kn.Može se na burzi uvijek okrenuti situacija preko noći kako ste kolega i sami napisali u gornjem postu, a Ptkm će sigurno biti jedna od perjanica koja će predvoditi u rastu.Trejdam u Americi i nešto ovdje na drugim dionicama a zaradu od toga ubacujem u PTKM.Ptkm kupujem na long.

Inače pozdravljam vaš predzadnji post dobili ste od mene 100.

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close