PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U Americi je potop s razlogom a Hrvatska društva su žilavija nego ijedno poduzeće u Americi.

Naša poduzeća preživjela su hiperinflaciju, galopirajuću inflaciju, sve oblikeredukcije, rat skoro na liniji bojišta, a PTKM isto……
Kriza je jedino stanje uma,

Morat ću te razočarati, ali naša burza nije radila za vrijeme rata, hiperinflacije i "svih oblika redukcija", jedina kriza kroz koju je prošla je bila "ruska kriza" kad je crobex pao s 1100 bodova na 400 bodova.
[/quote]
Moraš malo pozornije čitati,ne spominje se burza nego poduzeća.

Još gore.

Ja shvaćam da se preko foruma može navući 2 mirovinska fonda da kupuju tvoju dionicu i to mi je jasno, ali tko danas u ovome općem potopu na burzi pred kraj kupio 1600 kom i počistio sve do 230 to mi nije jasno, tko zna na kojem su se forumu ovi danas informirali [shocked]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ja shvaćam da se preko foruma može navući 2 mirovinska fonda da kupuju tvoju dionicu i to mi je jasno, ali tko danas u ovome općem potopu na burzi pred kraj kupio 1600 kom i počistio sve do 230 to mi nije jasno, tko zna na kojem su se forumu ovi danas informirali [shocked]

eto sad cu i ja napraviti mali rezime ove dionice
dakle cijenjeni kolega cartman je rekao prije nekog vremena da nema jednog fonda da bi mi vec davno potonuli
u medjuvremenu se pojavio i drugi fond uletjevsi u ovu podcjenjenu dionicu
1.zakljucak :sad smo u boljoj situaciji jer imamo 2 fonda zainteresirana-pofukovo misljebje
2.zakljucak:sad smo u losijoj situaciji jer se mogu ta dva fonda isrpiti branjenjem cijene i riknuti-zakljucak forumasa sa drugim pogledom na ptkm
3.konkluzija:ma sta se ima zakljucivati oko branjenja,ne branjenja jer ce biti svima i te kako jasno kada vide izvjestaj za 3 kvartal
pofuk

a kaj sam vam ja rekao danas, da neće završiti ispod 225….
eto, jako mai pad, i na zaključnoj i na prosječnoj cijeni naspram drugih dionica…
sve što me čudi jest mali promet (relativno), no to je odraz da nema prodavatelja i da se količine moraju skidati sa aska ako ih se želi skupiti….

pozdrav svima!

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

po meni fundamenti nigdje ne igraju više previše pa ni tu, najbitnija je vlasnička struktura, ako az i erste odluče obraniti cijenu onda nema pada, a ako ne onda ce i ptkm pasti..to je moje iskreno mišljenje, u ovim trenucima je nebitno jel PE 10, 15 ili 20, SVE pada

PTKM nećete gledati ispod 230 kuna, možda koji sat.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Mirovinski fondovi su kupovali Optimu na ipo-u po 265kn kad su se svi forumaši smijali toj cijeni što se na kraju pokazalo i ispravnim jer Optima danas vrijedi 120kn.

Nisu forumi navukli mirovinske vec je vlada navukla narod koji uplacuje u mirovinske. A narod nema izbora vec po sili zakona mora uplacivati mirovinski, a da stvar bude gora 95% onih koji uplacuju nemaju pojma u koji fond im se uplacuje, iako i da znaju ne bi mogli mnogo toga promjeniti. A fondovi su angažirani da sprijeće opći potop, pritom najviše pomažu kompanijama u većinskom državnom vlasništvu, a PTKM je tu specificna i zbog nedavnog radnickog dionicarstva (pa ipak skoro polovica radnika nije zeljela kupiti dionice niti za 90kn) te zbog kapitalizacije.

195kn i nije tako daleko, i danas su neke snažne kompanije potonule više od 10%, u slučaju PTKM to znači da mirovinski više ne bi smjeli kupovati (kap. ispod 650mil kn), odnosno ne bi mogli braniti cijenu, a postoji velika mogucnost da bi otvoreni fondovi (bny) pritisnuti povlacenjem udjela bili prisiljeni prodavati što bi moglo uzrokovati drastičan pad cijene i time izravno pad vrijednosti inovine mir. fondove i države.

Crtiću nemoj biti nervozan
Budi sretan barem zbog nas, vidiš da smo danas dobro prošli
[thumbsup]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

po meni fundamenti nigdje ne igraju više previše pa ni tu, najbitnija je vlasnička struktura, ako az i erste odluče obraniti cijenu onda nema pada, a ako ne onda ce i ptkm pasti..to je moje iskreno mišljenje, u ovim trenucima je nebitno jel PE 10, 15 ili 20, SVE pada

Igraju kolega igraju jer veliki nebi bili tu da nema fundamenata.Što se tiče ovih PE 10,15,20 to može padati ali budući PE PTKM poslje 3 i 4 q bi lako mogao biti 2 pa ove što padaju trebaju stići tu razliku.

SAM PROTIV SVIH

a kaj sam vam ja rekao danas, da neće završiti ispod 225….
eto, jako mai pad, i na zaključnoj i na prosječnoj cijeni naspram drugih dionica…
sve što me čudi jest mali promet (relativno), no to je odraz da nema prodavatelja i da se količine moraju skidati sa aska ako ih se želi skupiti….

pozdrav svima!

Današnji promet je najviši promet ovog mjeseca.

Znaš li koliki je odnos kupnja prodaja?

I na kraju zašto su veliki tu ,samo zbog fundamenata jer budući PE 2 nema ni jedna dionica na ZSE možda bi mogla imati ATPL ali to je ciklični sektor.Očekujem i dalje kupovanje od velikih možda cijena i malo padne ako CROBEX bude još ronio ali u svakom slučaju puno puno manje od ostalih.

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close