PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

i dr.

Eto to je greška moderatora kada stalno pušta jedne te iste osobe s mnoštvom nickova, a barem da navedu činjenice, njima je PTKM trula i ima mnoštvo radnika, zašto na isti način ne naprave na INI gdje je P/E 20,80 već na PTKM gdje je trenutni P/E 6,90…..
Po toj logici trebali su direktno pisati MOL-u da je cijena ponude previsoka, pa da je korigiraju na 933 Kn jer bi tada P/E bio 6,9 kao kod PTKM

http://www.poslovni.hr/64585.aspx

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Nebih se mješao u raspravu između "povrijeđenih" no kako vi ocjenjujete firmu koja ima P/E * P/BV = 6,8 * 0,75 = 5,1 uz zaduženost od 0,45 (po Grahamu)….(da ne spominjemo rast cijena umjetnog gnojiva , rast potražnje , ulaganje u pogone , skoro tržno poslovanje…)

Tvoje postove mogu komenitrati psiholozi i socijolozi a tvoje namjere da sve neistomišljenike prokažeš kao negativce (i za to koristiš jako ružne i uvrjedljive izraze) govore jako puno o Tebi, Tvom karakteru, Tvom moralu, Tvom odgoju.

Više si ti uvreda napisao u gornjem komentaru nego ja u 1600 komentara.

A i velik broj navlačaka nisu neistomišljenici. Znali su mi slati PM-ove ili čak zvati na mobitel i pričati "to što ti pišeš mi svi znamo, da ti budem iskren ne vjerujem ni u ovu dobit, petrokemija desetljecima posluje s gubitkom, nista se značajno nije promjenilo a sad odjednom dobit. Smrdi mi to na veliko. Ali nisam lud da to napišem na forumu, pa meni je u cilju da ljudi kupuju dionice i da raste cijena, a valjda i tebi, mi smo svi tu da zaradimo pare a ne da budemo iskreni. Tako je svudje, na svim dionicama, na svim forumima."

To je istina, ali ja to smatram ciganjenjem i ne želim se prodavat tako jeftino, navlači se male siromašne naivne dioničare, istina i pohlepne, one koji ne prate dionice vec žele zaraditi brzo i lako, pa dignu kredit i kupe ono što ih natjeraju na forumu. Veći dioničari neće nasjesti, oni će na vrijeme uskočiti i iskočiti iz vlaka, nastradat će ti mali.

A i velik broj navlačaka nisu neistomišljenici. Znali su mi slati PM-ove ili čak zvati na mobitel i pričati "to što ti pišeš mi svi znamo, da ti budem iskren ne vjerujem ni u ovu dobit, petrokemija desetljecima posluje s gubitkom, nista se značajno nije promjenilo a sad odjednom dobit. Smrdi mi to na veliko. Ali nisam lud da to napišem na forumu, pa meni je u cilju da ljudi kupuju dionice i da raste cijena, a valjda i tebi, mi smo svi tu da zaradimo pare a ne da budemo iskreni. Tako je svudje, na svim dionicama, na svim forumima."

To je istina, ali ja to smatram ciganjenjem i ne želim se prodavat tako jeftino, navlači se male siromašne naivne dioničare, istina i pohlepne, one koji ne prate dionice vec žele zaraditi brzo i lako, pa dignu kredit i kupe ono što ih natjeraju na forumu. Veći dioničari neće nasjesti, oni će na vrijeme uskočiti i iskočiti iz vlaka, nastradat će ti mali.

To nije istina jer promjena u roku 3 dana ne može biti velika jer ne možeš prodati puno malim dioničarima samo velikim investitorima i sve se vidi na stranicama SDA stoga ovo što pišeš je neistina ili laž

Ako se mali obrazuju mogu puno prije izaći van nego veliki zbog manjeg broja dionica…..

Napravi isto tako i na INI, na ATPL, ERNT na svim dionicima, ali takvih tvojih komentara nema nigdje samo na PTKM……. Stvarno čudno ili čak ima samo su drugi nickovi u optjecaju [lol]

pitanje iskusnijim kolegama: (mika , goran 8, big boss , cartmann itd)

što mislite kako će radničke dionice utjecati na cijenu ptkm?
lock-up ističe uskoro.

txs

Radnici u ptkm su svaki dan u zadnje vrijeme gledali velike vreće amonijak nitrata sa YARA logom koje su izlazile na kompoziciji vlaka i kretale put Južne Amerike. Amonijak nitrat je specifičan proizvod i to daje dodatnu dimenziju suradnji s YAROM. Također jako dobro znaju da ovakvo postrojenje nije moguće napraviti ispod 500 milja eura. Znaju iz bilance da ptkm za svoj pogon koji će ove godine napraviti 4 mlrd. kuna koristi samo oko 100 milja kuna revolving kredita i da im krediti praktički netrebaju u ovakvoj situaciji. Znaju da su na pola godine imali 142 milje kuna na računu, a najmanje 200 milja je nestalo negdje drugdje. Znaju da je još prošle godine potražnja za gnojivom u izvozu bila duplo veća od količina koje su mogli prodati.

Onda uzmu digitron u ruke i po današnjoj cijeni izračunaju vrijednost tvornice. I nakon toga tvrde da njihova firma vrijedi najmanje 5 puta na današnju cijenu.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Mislim da je to već uračunato u ovu cijenovnu razinu.
generalno gledajući 2600 radnika neće prodavati dionice o tome sam već pisao na ovom forumu a 1400 bivših i umirovljenika to može.
Međutim od tih 1400 velika većina je i dalje usko povezana sa tvornicom pa zna koliko i kako to vrijedi.

Međutim od tih 1400 velika većina je i dalje usko povezana sa tvornicom pa zna koliko i kako to vrijedi.

Ovo je odlično primjećeno…..

Umirovljenici PTKM imaju svoju udrugu i
Istina svi oni imaju redovite sastanke , a desi se da i Mesarić ode do umirovljenika pa ih malo informira ako ne on onda Željko Klaus…….

A svi umirovljenici izrazito cijene predsjednika uprave Borisa Mesarića

Prije svega pozdravljm sve kolege, laptop mi je na popravku več tri tjedna, više nikad ne kupujem F&S, no šta sam htio reči, tj odgovoriti kolegi da radnici na žalost još uvijek nisu dobili obavijesti ni brojeve računa iz SDA, tako da se još ne zna kada su dionice prebačene na njihov račun i kada ističe prvi lock-up od tri mjeseca, a kad i istekne mislim da neče biti velikih pomaka u samoj cijeni, jer je večina dionica kod dugoročnih ulagača, koji ne da neče prodavati nego imaju namjeru još kupovati

zzzzzzzdravo
pofuk ovde
oprostite ali nikako se nisam mogao suzdrzati pa Vam se moram obratiti
primjetio sam zadnjih dana da je diskusija no ovoj dionici otisla u neslucene razine komuniciranja pa bih htio malo smiriti strasti
ja mislim da su svi u pravu koji diskutiraju jer se vjerojatno radi o dvije razlicite grupacije ljudi po stilu ulaganja
prva grupacija je ona koja lovi tzv.valove na burzi
druga grupacija je ulagaci u sigurno koji kupuju vrlo vrlo podcjenjene dionice
evo ja moram izjaviti da me zna ponekad biti frka da me val ne poklopi i da sam se zato odlucio za voznju i promatranje vlakovima pa stoga dok drugi surfaju po valovima ja brojim vagone sa gnojivom
sljedeci tjedan opet zovem kutinu i javit cu vam najnovije informacije iz sisacko -moslovacke zupanije
jos jednom naglasavam da ste svi u pravu i moj savjet je da se svi zajedno smirimo jer smo u zadnje vreme postali ako smijem primjetiti prenervozni zbog biometeroloske situacije
srdacno vas
pofuk
prijatan vikend

ovo se priprema za Agrokor, to njemu najviše treba
debelo su zagazili u poljoprivredu kod nas , sad i u Makedoniji
trenutno gnojiva od PTKM za kupiti nema, a u Agrokor trgovini ima i samo preko njih se da kupiti

Don Alfonso

http://www.057info.hr/gospodarstvo/konzum-osniva-tvrtke-u-srbiji-i-makedoniji

Don Alfonso

ovo se priprema za Agrokor, to njemu najviše treba
debelo su zagazili u poljoprivredu kod nas , sad i u Makedoniji
trenutno gnojiva od PTKM za kupiti nema, a u Agrokor trgovini ima i samo preko njih se da kupiti

To bi bila najgora varijanta ,jer poznato je za kakve cijene i pod kojim uvjetima Toda dobiva firme u RH.Najbolja solucija međunarodni natječaj,pa tko da više.

Važeći podaci za uredovni dan 05.09.2008 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 809.462 24,23 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 162.964 4,88 Skrb. račun
4. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 87.502 2,62 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 62.145 1,86 Skrb. račun
7. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 46.679 1,40 Skrb. račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 41.983 1,26 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. HPB D.D. 38.672 1,16 Skrb. račun
Ukupno: 66,67
Ako ja dobro vidim u prošlih 5 dana trgovanja nije bilo promjena u Top 10 !!

marcello

New Report

Close