Zauvijek će ostati tajna zašto ovakvi nikovi koji su imali rizične dionice nisu upozoravali druge investitore i govorili im da ne kupuju npr Vis po 300kn ili slično.
Vis nikad nije bio 300kn. To znam iako na temi Vis nisam napisao niti jednu poruku. Da sam na temi Vis urlao "kupite, ide ovo na 2000kn do kraja godine", tvoja usporedba bi imala smisla, ovako je jos jedan neuspjesan pokusaj diskreditiranja i jeftine provokacije.
[/quote]
Ponovno poluistina i paušalno površna konstatacija.
Pa tad si ga imao u svom portfelju, i bio je naveden na Tvojim stranicama.
28.8.2006 300,00 kn ATH
izvor:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=VIS-R-A
stanje na
9.9.2008 58,02 kn
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=VIS-R-A
Zauvjek će ostati tajna zašto nisi tamo upozoravao!!!!
Zašto nisi upozoravao na nekim drugim dionicama koje si imao u svom portfelju a ove godine su pale za cca 45-50% osim HT koji se dobro drži.
A na ptkm 1000 postova i desetine nikova!
Moj cartmanne, sa mnom nemožeš tako, prvo skoči pa reci hop.
Joj, pa cijela se tema vrti oko toga zašto baš priča o PTKM, a ne o nekoj drugoj dionici. Daleko od toga da nema manipulacije u postovima koji se ovdje piše bilo na ovoj ili nekoj drugoj temi, daleko do toga da je PTKM neka tamo loša firma kao neke prethodno nabrojene, daleko od toga da će sutra PTKM otići u nebo, ali isto tako i prema dolje, mislim da nije potrebno davati publicitet toliki nekome tko si je dao truda zadnjih dvije i pol godine konstantno govoriti kontra jedne dionice, koliko se samo energije troši na objašnjavanje da li je dobra ili nije. Svaka čast vjernim dioničarima PTKM, no, ali trebaju svi biti sretni jer pojavljivanjem određenih nickova ova temu dobiva na atraktivnosti. U svakom slučaju mislim da se Cartmann s jedne strane za.ebava, a s druge strane mi se čini da ponekad misli previše ozbiljno. E sad, meni je u tome najčudnije kako se nekome godinama da toliko kontrirati na istoj temi i objašnjavati nekome da nešto ne vrijedi, a s druge strane toliko navlakuša, a tamo ni riječi. Na kraju, uvijek pobjeđuju argumenti, bili oni pozitivni ili negativni, to je suština trgovanja, ako imaš argumente, imaš sve, ako ih nemaš, možeš i godinama objašnjavato neće ti to pomoći.Ćao!
Najavom kraja ‘lock-upa’ rast dionice Petrokemije
Među rijetkim dionicama koja se u četvrtak oduprla dominaciji prodavatelja bila je Petrokemija čija je cijena porasla 1,26 posto, što je s obzirom na situaciju na burzi solidan rezultat.
Tom dionicom protrgovano je u iznosu od gotovo 716.000 kuna, a zaključna cijena iznosi 236,21 kunu. Na porast vrijednosti Petrokemije odrazila se pozitivna vijest o rezultatima kompanije u prvih šest mjeseci. Petrokemija je u tom razdoblju ostvarila dobit od 40,3 milijuna kuna, ponajprije zahvaljujući dobrim cijenama izvezene robe, navedeno je u priopćenju kutinske tvrtke. Nadalje, ukupni prihodi Petrokemije u prvih su šest mjeseci ove godine iznosili 1,33 milijarde kuna i povećani su 37,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2007. U prvih šest mjeseci prodano je 338.000 tona gnojiva, što je za 60.000 tona više nego lani.
Ovaj tjedan došlo je do daljenjeg jačanja dolara, što će pozitivno utjecati na cijeli poslovni rezultat od PTKM, cijene na svjetskom tržištu su i dalje na maximali, može se reći da su najveće iako se plaća manje dolara, ali upravo zbog jačanja dolara od 11,5 posto u odnosu na Euro cijene su još veće.
Primjer prije pet tjedana cijena gnojiva je bila oko 810 dolara a cijena dolara je bila 1,57 za 1 Euro iliti dobilo se 515 Eura po toni urea gnojiva, a pomnožimo li to s tečajem Hrvatske valute x 7,15
3616 Kn za tonu, dok ovaj tjedan cijena košta 770 dolara po toni, dobije se 550 Eura za jednu tonu, i sada pomnožimo s 7.15 dobije se 3923 Kn iliti 8,4 posto više nego kada je cijena bila 810 dolara, a dolar manje vrijedniji u odnosu na kunu dok sada je situacija mnogo bolja……
Eto neki plaćeni nickovi trube da je vanjsko gnojivo jeftinije od uvoznog, postoji podatak da se u RH uvezlo samo za prvih pet mjeseci samo 12,7 tisuća tona stranog gnojiva koje je većinom za vrtne biljke. Što govori kakve su cijene vani a kakve na tržištu RH opet uprava PTKM je prije 2 dana izjavila
zahvaljujući prvenstveno odličnim cijenama na svjetskom tržištu PTKM je ostvarila dobit od 40,4 milijuna Kn dobiti……
@ BLACKSKY
Ovo su moja razmišljanja. Projekcija stanja na kraju godine ako ostane ova burzovna cijena. Ovo je mix rezultata za 6 mjeseci i prognoze na kraju godine. Bilanca će sigurno biti veća nego sada i imati ćemo veći kapital što će dići i knjigovodstvenu vrijednost. Trošak sam projicirao na 95% ukupnog prihoda. Što se može desiti ako se uskoro firma iz ove branše pojavi na tenderu za prodaju određenog paketa dionica svatko neka prosudi sam za sebe. Pored tendera možda i netko veliki odluči na burzi krenuti u kupnju paketa od 25% jer je gnojivo u svijetu postalo tražena roba. Svatko će naravno sam odlučiti kad i da li uću u dionicu koja ima ovakve pokazatelje.
Datum 31.12.2008
Tržišna cijena dionice 230,60
Izvješće 31.12.2008
Broj dionica 3.341.117
Tržišna kapitalizacija 770.461.580
Dividenda 0,00
Ukupna aktiva 1.889.531.000
Kapital i rezerve 1.044.977.000
Ukupni prihodi (S) 4.000.000.000
Ukupni rashodi 3.800.000.000
Amortizacija 99.333.000
Deprecijacija 0
Kamate 16.171.000
Porez na dobit 40.000.000
EBITDA 355.504.000
EBIT 256.171.000
Bruto dobit / gubitak 200.000.000
Neto dobit / gubitak 160.000.000
BVPS 312,76
Sales per share 1.197,20
EPS zarada po dionici 47,89
ROA 8,47%
ROE 15,31%
EBITDA marža (%) 8,89%
EBIT marža (%) 6,40%
Bruto marža (%) 5,00%
Neto marža (%) 4,00%
P/B 0,737
P/E 4,815
P/EBITDA 2,167
P/S 0,193
P/E*P/B 3,550
TK/Neto dobit 4,815
Dy 0,00%
zaključimo sami što nam ovo govori
Kina sve više izvozi u susjednu Indiju jer potražnja za gnojivom svakim danom sve više raste
Zbog sve težeg zadovoljavanja gnojiva unutar same Kine, izvoz za potrebe Indije bit će značajno smanjen
Prema ovim podacima, gnojiva će sve više nedostajati, a to diže cijenu
Daj nam ovo objasni, nema veze kaj se dogadja uvijek cijena ide gore a [shocked]
Možeš se odlucit za jednu od opcija , jel se izvozi ili ne izvozi gnojivo, ovo ti ne drži vodu [wink]
imaš pitanje
Kupnja – PTKM-R-A
50 234,02
60 234,01
25 231,53
54 231,52
80 231,51
Prodaja – PTKM-R-A
4 238,50
200 239,00
75 239,84
90 239,85
83 239,90
Nauči čitati kako bi mogao i nešto razumijeti……….. a ne slati poruke na private gdje pišeš da neće biti plina za PTKM……..
To samo rade licemjeri……..
Moderatori ovakvi korisnici ne iznose nikakve podatke, samo napišu i izmijene tvoj orginalni tekst i onda izgleda nesuvislo, zato takve korisnike treba kazniti kickom s foruma….. da se dobije ravnoteža na forumu…..
Nauči čitati kako bi mogao i nešto razumijeti……….. a ne slati poruke na private gdje pišeš da neće biti plina za PTKM……..
To samo rade licemjeri……..
Moderatori ovakvi korisnici ne iznose nikakve podatke, samo napišu i izmijene tvoj orginalni tekst i onda izgleda nesuvislo, zato takve korisnike treba kazniti kickom s foruma….. da se dobije ravnoteža na forumu…..
[/quote]
hvala lijepa na odgovoru, sad imamo i teoriju zavjere i urote protiv hugo bossa… nemam ja šta učiti, u jednom postu pišeš kako nema izvoza i da ce to podići cijenu, a u drugom ce zbog povecane potražnje sve više se izvoziti a to će naravno opet "podici" cijenu..
a šta drugo i ocekivati od tebe
[bye]
p.s badava mi daješ jedinice, previše me ljudi voli, pogledaj moj postotak, pogledaj svoj [bye]
[
Vidi ako sam napisao da je u Kini veća potražnja za gnojivom što i je istina zato su stavili takse na gnojiva UREA 150 posto, amonija 150 isto, a ostala gnojiva 100 posto.
Nadalje jesam spomenio INDIJU i ona je bila prije taksi najveći uvoznik gnojiva iz KINE oko 5 milijuna tona samo na UREA gnojivo a kada su uvedene takse INDIJA mora da kupuje po cijelom svijetu,
a ovako kako me citiraš i izvlačiš dijelove teksta kao neki pokvareni novinar…
Ako ti je stalo do objektivnosti, počni pisati istinito, a zašto su se cijene gnojiva porasle zato jer ga nema dovoljno,
da li su cijene rasle gnojiva pogledaj samo u srbiji
Srbija http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=10&nav_id=312661
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-13-02-2008/mineralno-djubrivo-poskupelo-70-odsto
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=829&Itemid=81
Vidi ako sam napisao da je u Kini veća potražnja za gnojivom što i je istina zato su stavili takse na gnojiva UREA 150 posto, amonija 150 isto, a ostala gnojiva 100 posto.
Nadalje jesam spomenio INDIJU i ona je bila prije taksi najveći uvoznik gnojiva iz KINE oko 5 milijuna tona samo na UREA gnojivo a kada su uvedene takse INDIJA mora da kupuje po cijelom svijetu,
a ovako kako me citiraš i izvlačiš dijelove teksta kao neki pokvareni novinar…
Ako ti je stalo do objektivnosti, počni pisati istinito, a zašto su se cijene gnojiva porasle zato jer ga nema dovoljno,
da li su cijene rasle gnojiva pogledaj samo u srbiji
Srbija http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=08&dd=10&nav_id=312661
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-13-02-2008/mineralno-djubrivo-poskupelo-70-odsto
http://www.poljopartner.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=829&Itemid=81
[/quote]
Ma ne zanima me urea ni kina ni indija, želim ljudima ukazati na tvoj drukerski karakter, iz oba slučaja si izvukao zaključak samo da ce cijena rasti..i još ti izvućem postove unutar 3 dana, gdje god se ukaže bilo kakva prilika za druk koristiš ju..
To ti nece pomoći nikako, a cartman je antibiotik za tebe, al kad malo bolje promislim, mislim da cu i ja malo prokopati po tvojim povijesnim podacima na ptkm, pa da vidiš onda paradoksa u tvom pisanju, ovo je samo jedan od primjera gdje navodim kako si nedosljedan u svemu ostalom osim drukanju prema gore..
A to ti može prolazit jedino ako dionica raste, ovako nervoza čini svoje, pišeš grubo, vrijeđaš upravo iz razloga svoje nemoci, a možda i nekulture.
I još mene napadaš da mijenjam tekst i radim zavjeru protiv tebe, sjecam se kako je pjerino upravo tebe provalio gdje mjenjaš tekst iz intervjua s mesarićem, malo kasnije cu ti i to citirati, a dobit ceš i crno na bijelo još onakvih svojih paradoksalnih izjava, koje nemaju veze s vezom.
Inace na tvoju ovakvu narav sam bratio pažnju kada si ušao u sukob s kolegom sakaiem, koji je jedan pravedan forumaš, ali je isto vjerojatno izrevoltiran tvojim druk druk postovima morao odreagirati….što nije ni čudno, jer sjeti se samo svog pisanja na atpl, a onda odjednom nema više našeg hugo bossa
ljudi to pamte, a ja sam te iskreno uzeo na zub, i dat cu si truda da te prikažem onakvim kakav zaista jesi [bye]