Moram se začuditi debljini obraza nekih forumaša na ovoj temi.
Ta firma koju sam spomenuo je smeće s naizgled dobrim fundamentima, kao što sam i napisao. I ptkm ima dobre pokazatelje, ali cijena pada. Zato su vaši komentari skroz besmisleni.
Bolje se uhvatite kolege Gorana koji tvrdi da je broj dioničara PTKM pao za 30% što je odlično, dok se kod drugih povecao za 300% sto je opasno. A to je ZLO, namjerna OBMANA i laganje forumasa jer on sigurno zna da se broj dioničara PTKM utrostručio, s cca. 2000 na preko 6000 u posljednjih tjedan dana.
Meni je drago što su radnici postali dioničari, a tebi ako se nesviđa prodaj i ima tko će kupiti tvoje dionice, a što pišeš podatke u vezi firme u SAD-u koja je prezadužena odnosno ima 9 milijardi dolara duga ili 57 dolara po dionici, eto kako pišeš, ali stvarno nećeš ubjediti sadašnje dioničare, jer nema dionice koja je isplativija od PTKM, a pošto vidiš da sve dionice padaju osim PTKM meni je lijepo u PTKM pa ću dokupiti još dionica ako hoćeš sutra prodaj još ili sve…….
Ta firma koju sam spomenuo je smeće s naizgled dobrim fundamentima, kao što sam i napisao. I ptkm ima dobre pokazatelje, ali cijena pada. Zato su vaši komentari skroz besmisleni.
Bolje se uhvatite kolege Gorana koji tvrdi da je broj dioničara PTKM pao za 30% što je odlično, dok se kod drugih povecao za 300% sto je opasno. A to je ZLO, namjerna OBMANA i laganje forumasa jer on sigurno zna da se broj dioničara PTKM utrostručio, s cca. 2000 na preko 6000 u posljednjih tjedan dana.
da ali Vam je losa poredba ako smijem primjetit
ptkm je daleko od smeca
pofuk
Ne budi smjesan. Oni su vlasnici tih dioničara i moći će prodavati te dionice kao i svi drugi dioničari, a broj dionicara naveden u sljedecem fin. izvjescu ce biti skoro trostruko veci nego sad, 4043 nova dioničara po 106 kom dionica.
Što je najgore, da nema mene tvoja podvala bi još i prošla, uvjeravaš ljude kako PTKM ima 30% manje dioničara nego prije i kako je to izuzetno pozitivan pokazatelj makar znaš da je to laž i da se broj dioničara višestruko povećao.
Drage kolege stranicu imate stranicu zse
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=PTKM-R-A
u izvještajima po Q možete vidjeti kretanje broja dioničara
otvorite izvještaj i u tablici u exelu pronađete u „Tablici A „ broj dioničara na zadnji dan kvartala.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/PTKM-fin2008-1H-NotREV-N-HR.xls
Broj dioničara na zadnji dan tromjesječja : 2.028
Otvarajući svaki kvartalni izvještaj možete pratiti koliko se mijenjao broj dioničara po kvartalima.
Svakako gore navedenom broju treba dodati novih 4000 dioničara koji još nisu u mogućnosti prodavati svoje dionice na burzi zbog lock up perioda.
tek početkom 10 (06.10.2008) mjeseca prva skupina će biti u stanju prodati svoje dionice na burzi.
izvor
http://www.sda.hr/portal/f?p=100:10:3518921715599771
Kolega neka sve bude transparentno.
.
Pa pišući na forumu valjda si shvatio da sa mnom ne možeš neargumentirano, površno, paušalno i polu-istinito po tvom dobrom načelu – ako prođe-.dobro prođe
Argumenti, argumenti, linkovi i slično je to što se traži. .
Kolega trebaš se malo više potruditi.
pa vidiš da je cijena 240, tak ja vidim na PD-u sada..pa kak možeš reći da onda cijena pada? očigledno je da obmanjuješ javnost, ne znam ni sam kako ti to dopušta moderator…koliko je danas PTKM a koliko je CROBEX, druge dionice pale?
naravno da je točno ono što je Goran rekao, jer poznato je da "kud sve guske, tam i blesavi mujo" nije dobra ne samo u investiranju nego i općenito u životu…to je možda vrijedilo dok je trajao boom, no pokazalo se koliko su pale druge dionice a koliko PTKM…i da nije bilo dobro ići gdje su se svi uvaljivali, tipa ingra, tisak, itd…
PODSJECAM DA JE PRODAJA DIONICA PTKM ISTO STO I PRODAJA ZEMLJISTA PRIJE POCETKA IZGRADNJE AUTOCESTE
Samo podsjecam da su u tijeku ili ce biti vrlo brzo projekti u energetsku infrastrukturu Hrvatske i okoline vrijedni vise milijardi eura…to su sve projekti koji ce povecati cijenu Petrokemije jer su to naravno pozitivne eksternalije, tj. ono sto povecava vrijednost firme a ne postoji direktan trosak za tu gradjenu infrastrukturu. Takodjer, oni koji misle da ce PTKM pasti, savjetujem im da prodaju svoje dionice, da ne ispadne da drukam na gore… Oni koji misle suprotno, neka budu samo malo strpljivi…jer kad PTKM bude isla u prvatizaciju napominjem vam da investitori nece placati samo ono sto se nalazi unutar tvornice u Kutini, nego najvise oo sto se nalazi oko nje-infrastruktura i trziste.
Za LNG u Omišlju milijardu eura
http://www.poslovni.hr/91343.aspx
Izgradnja dodatna dva skladista plina u RH
http://www.seebiz.eu/hr/m…-poduzetnistva,14128.html
Izgradnja plinovoda-spoj sa Madjarskom- Slobodnica-Donji Miholjac-Varosfold
http://www.poslovni.hr/86481.aspx
Projekt Juzni Tok(Potok)
http://www.energytribune….ive_images/dW_GAS_MAP.gif
Nabucco plinovod
http://www.nabucco-pipeli…/project-description.html
Trans-adraitiac pipline
http://www.trans-adriatic…p-project/concept-2_.html
ovo postamo samo radi toga što jedan forumaš želi svojim neistinama da makne istinu iz prvog plana.
Pa pišući na forumu valjda si shvatio da sa mnom ne možeš neargumentirano, površno, paušalno i polu-istinito po tvom dobrom načelu – ako prođe-.dobro prođe
Argumenti, argumenti, linkovi i slično je to što se traži. .
Kolega trebaš se malo više potruditi.
Totalno si se pogubio.
BAŠ TI SI DANAS NAPISAO: "Nas je ovdje samo 2000 dioničara i to je manji broj za više od 30% od doba velike euforije odnosno od 11 mjeseca 2006 broj dioničara se samo smanjivao.
Dionica je u čvrstim rukama za razliku od brzorastućih kod kojih se broj dioničara povaćao za 300 % u zadnjih godinu i pol."
Činjenica br.1 – broj dioničara Petrokemije se povecao s 2000 na 6000.
Činjenica br. 2 – da nema mene ta tvoja laž bi prošla nekažnjeno.
Zar misliš da su ljudi koji čitaju ovu temu budale da to ne vide? To što se ti dopisujes sam s sobom koristeci visestruke nickove i dajes si podršku ti ne pomaže mnogo usprkos tvojim nadanjima, ljudi prepoznaju muljatore.
Da bi stvar bila smješnija, čak si sam skužio ludost svog komentara i zatražio od moderatora da ga pobriše. Nekoliko puta je to i napravio, pobrisao bi ludosti napisene od strane tebe i tvojih sidekickova (ili dvostrukih nickova), ali ovaj put izgleda neće, zajebo te. 🙂
Prijatelju,
Nas je ovdje samo 2000 dioničara i to je manji broj za više od 30% od doba velike euforije odnosno od 11 mjeseca 2006 broj dioničara se samo smanjivao.
Dionica je u čvrstim rukama za razliku od brzorastućih kod kojih se broj dioničara povaćao za 300 % u zadnjih godinu i pol.
Ovdje su svi koji nisu vjerovali davno izašli.
svak snosi odgovornost za svoje pisanje a da li će ptkm na 200 ili 270kn ne odlučujemo mi mali već puno veće face.
Ja retoriku u zadnje 2 godine nisam promijenio i neću je mijenjati.
Upozoravao sam da je kratkoročno broj dioničara vrlo bitan pokazatelj sigurnosti i nesigurnosti dionice.
A dugoročno igraju samo fundamenti.
Pozdrav
p.s.
moguće da se netko ne slaže i možda se netko boji čuti ono što je napisano u knjigama o psihologiji burze pa pozivam Vijeka da izbriše sve moje današnje postove
Sad kad sam opet pročitao ne mogu se načuditi.
Broj dioničara PTKM se povečao s 2000 na 6000 tj. za 4031 radnika koji su upisali dionice.
[/quote]
cijenjeni kolega cartmann
pofuk ovde
evo drugi puta cu na PD reci sta mislim o dionici
prvi puta sam reko na ATPL i bio sam u pravu(makar sam se ja zeznuo i izgubio novce,ali mi je drago ako je netko na osnovu mog posta spasio lovu)
ovo sad govorim zato sto Vas smatram za kvalitetnog forumasa i dobrog covjeka koji puno zna o dionicama a vidim da se nasao u dilemi sa ptkm
dakle ptkm sigurno vredi puno vise od ove cijene
sad ,vjerojatno ce biti mozda malo gore malo dole sa ovom dionicom ali se meni ne isplati riskirati da pogodim krivi val pa sam ju stoga dugorocno uzeo
ako ste u dilemi da li kupiti ili prodati ptkm mozemo zajedno ici u kutinu na treci kvartal pa ca Vam zasigurno mnoge stvari biti jasnije
pofuk
potpisnik ovog gore teksta(ako ga uopce mozemo tako nazvati) je vlasnik portfeja u kojem je preko 70 posto ptkm i kupio ga je na visoj cjeni od danasnje al se ne nervira
ovo nije poziv na kupnju ptkm
cartmann
sve ti je objašnjeno u mom prethodnom postu, linkovi i izvještaji pa pogledaj.
cca 2000 dioničara koji danas mogu prodavati preko burze a cca 4000 koji ne mogu (isto kao da ih nema)
Znam da si nervozan zbog današnjeg dana i da trpiš velike gubitke. Danas ću te poštedjeti i sve ti je oprošteno.
p.s.
Molim Te piši pristojno bez ružnih riječi jer ima ovdje djece koja čitaju.
brate mili, a kako vi to svi gubite novce osim ako ih ne prodajete dionice po manjoj cijeni nego što platite, a u međuvremenu nikakve dividende nije sjelo?
a ako tako gubite novce a niko vas ne tjera na to, pa zašto to radite? [rolleyes]
Kolega Pofuk, ne komentiram hoće li cijena PTKM rasti ili padati, već komentiram laži iznesene od strane nekih forumaša. Da kolega sutra ugledate nekog dečka kako skida felge s vašeg automobila, da li bi mu oprostili i pustili ga da ode s vašim felgama ili bi nazvali policiju i prijavili ga?
Jedino u slučaju da to bude maloljetni kolega Goran predlažem vam da ga pustite da ode s vašim felgama i još date 100kn jer ako ga prijavite policiji tamo će plakati, izigravati žrtvu i tvrditi da je vaš automobil usljed vjetra i pogrešnog parkiranja jurnuo preko njega pa je on morao skinuti felge kako bi se izvukao ispod automobila te zahtjevati da vas uhite i osude.
[lol]
Kolega Pofuk, ne komentiram hoće li cijena PTKM rasti ili padati, već komentiram laži iznesene od strane nekih forumaša. Da kolega sutra ugledate nekog dečka kako skida felge s vašeg automobila, da li bi mu oprostili i pustili ga da ode s vašim felgama ili bi nazvali policiju i prijavili ga?
Jedino u slučaju da to bude maloljetni kolega Goran predlažem vam da ga pustite da ode s vašim felgama i još date 100kn jer ako ga prijavite policiji tamo će plakati, izigravati žrtvu i tvrditi da je vaš automobil usljed vjetra i pogrešnog parkiranja jurnuo preko njega pa je on morao skinuti felge kako bi se izvukao ispod automobila te zahtjevati da vas uhite i osude.
[lol]
Kolega opet Ti sa svojim neistinama i ružnim riječima.
Sve ti je lijepo objašnjeno, link po link a Ti opet. Bože sačuvaj.
ok. ako te to čini sretnim svoje kolege vrijeđati, iznositi neistine godinama i identitetu i duplim nikovima i pisati tako ružne stvari o nekim onda stvarno nemamo što na temi PD govoriti.
Najlakše je prstom uprijeti i reći ružnu riječ, ali to te ne čini čovjekom.
Čovjekom te čine dobra i plemenita djela.
Zapamti jednom za svagda;
crobex će svojim putem, a PTKM svojim neovisno o crobexu.
cartmann
sve ti je objašnjeno u mom prethodnom postu, linkovi i izvještaji pa pogledaj.
cca 2000 dioničara koji danas mogu prodavati preko burze a cca 4000 koji ne mogu (isto kao da ih nema)
Znam da si nervozan zbog današnjeg dana i da trpiš velike gubitke. Danas ću te poštedjeti i sve ti je oprošteno.
p.s.
Molim Te piši pristojno bez ružnih riječi jer ima ovdje djece koja čitaju.
Gorane, danas si doživio blamažu nezapamcenu na ovom forumu, pa bi ti bilo bolje da se izgubiš 5-6 dana kao što si to napravio prošli tjedan nakon što ti je otkriven identitet, nego da se napadajući druge blamiraš još više. Ako si već odlučio ostati, bolje bi ti bilo da si napisao "čovjek sam i ja griješim" nego napadao, jer te odaje i tvoj vapaj moderatoru da pobriše tvoj komentar davno prije no što sam ja reagirao na njega. Vjerojatno si se već i počeo nadati da nitko neće skužiti, ali…