Sjajne vijesti stižu iz Kutine večeras za sve dioničare kutinskog diva
Završena je montaža druge linije postrojenja za proizvodnju bentonita.Puštanje u rad očekuje se u drugoj polovici rujna a kapacitet proizvodnje bentonita,inakola i dodataka stočnoj hrani povećat će
se 100%. Na svim frontovima radi se svjetski.
Pozdrav dragim prijateljima iz Kutine.
Keep going…….
od siječnja do kolovoza otpremljeno je 794.256 tona gnojiva(više od pola u izvoz) što je za 21.738 tona više od istog lanjskog razdoblja.Istovremeno je dopremljeno 491.262 tona sirovina,najviše fosfata. Tu još fali 9 mjesec i dobijete respektabilne brojke. Istovremeno proizvodnja je izbacila preko 900 000 tona, a postrojenje amonijaka i dalje radi punom parom. Ovim tempom prihod 3 kvartala mogao bi biti preko 2,5 mlrd. kuna. Kako znamo da je lani bio 2,134 mlrd čitave godine imamo dobar orijentir za budućnost. Inače zadnji kvartal je tradicionalno najjači u prodaji.
Ove godine mogli bi s veseljem iščekivati završni račun.
Potpuni izračun;
stanje u vezi proizvodnje gnojiva sa zaključnim 30.07.2008. dakle završetkom 2q PTKM je proizvela 610 400 tone gnojiva, da bi sa 06.09.2008. proizvela 900 000 tona gnojiva to znači da je u dva mjeseca proizvedeno 290 000 tona gnojiva, što znači kakav je već kapacitet tvornice, u mjesec dana proizvede oko 140 000 tona gnojiva, a temeljem odlične kondicije postrojenja na temelju mjesečne proizvodnje i investicija puta 11 mjeseci proizvodnje dobije se proizvodnja od 1540 000 tona gnojiva.
Dok ovogodišnja proizvodnja bi trebala biti oko oko 1370 000 – 1460 000 tona gnojiva, prošle godine proizvedeno je ukupno 1270 000 tona gnojiva iliti 7-8 posto manje od minimalne projekcije a 15 posto manje od maximalne projekcije na temelju sadašnje proizvodnje, jer treba proizvoditi još oko 4 mjeseca puta 140 000 mjesečno iliti 560 000 tona gnojiva do kraja godine, dodamo već na ovih 900 000 tona i dobije se ukupna maximalna proizvodnja od 1460 000 tona gnojiva.
Znači ova godina ruši sve rekorde proizvodnje, a time će i takav biti izvoz….
Pozdrav
Da bi se upoznali s utjecajem Yare u svijetu (već prisutne u PTKM) kliknite na link:
http://www.yara.com/en/about/sales_worldwide/index.html
No comment…..
maske padaju,
Bez obzira što je jako puno "potcjenjenih" dionica na ZSE nitko ne želi napustiti ovu dionicu.
Pametnom dosta.
p.s.
igh 8800 kn
atpl 2153 kn
ledo 8273 kn
blje 180,55
hdel 625 kn
Sve mi se više čini da ovdje malo njih i ima PTKM jer inače ne bi pisali ovakve provokativne postove. Možda čak i Cartmann ima pravo u onom djelu da se neki igraju na virtualnoj burzi.
Sve mi se više čini da ovdje malo njih i ima PTKM jer inače ne bi pisali ovakve provokativne postove. Možda čak i Cartmann ima pravo u onom djelu da se neki igraju na virtualnoj burzi.
isnesi slobodno svoje mišljenje!
Provokativan je post govoriti kako se dobro PTKM drži kada sve pada u ponor, to se zove ajmo izazivati da negdje neki gnjus namjerno još poruši PTKM, nekada je bolje šutjeti nego hvaliti. Toliko, ćao!!!
Provokativan je post govoriti kako se dobro PTKM drži kada sve pada u ponor, to se zove ajmo izazivati da negdje neki gnjus namjerno još poruši PTKM, nekada je bolje šutjeti nego hvaliti. Toliko, ćao!!!
Prijatelju,
Nas je ovdje samo 2000 dioničara i to je manji broj za više od 30% od doba velike euforije odnosno od 11 mjeseca 2006 broj dioničara se samo smanjivao.
Dionica je u čvrstim rukama za razliku od brzorastućih kod kojih se broj dioničara povaćao za 300 % u zadnjih godinu i pol.
Ovdje su svi koji nisu vjerovali davno izašli.
svak snosi odgovornost za svoje pisanje a da li će ptkm na 200 ili 270kn ne odlučujemo mi mali već puno veće face.
Ja retoriku u zadnje 2 godine nisam promijenio i neću je mijenjati.
Upozoravao sam da je kratkoročno broj dioničara vrlo bitan pokazatelj sigurnosti i nesigurnosti dionice.
A dugoročno igraju samo fundamenti.
Pozdrav
p.s.
moguće da se netko ne slaže i možda se netko boji čuti ono što je napisano u knjigama o psihologiji burze pa pozivam Vijeka da izbriše sve moje današnje postove
Vijeka ili Vjeka? [wink]
Samo kažem u ovo doba nije dobro provocirati jer ako se zainati neki…samo to, ali inače stoji priča s fundamentima!
pozdrav
Nije lose da se jos malo procistimo.Ovo vam dodje ko da smo popili ricinus i dobro se procistili.Mislim da je ovo zadnje ciscenje ovdje cak dapace sam siguran.
Nije lose da se jos malo procistimo.Ovo vam dodje ko da smo popili ricinus i dobro se procistili.Mislim da je ovo zadnje ciscenje ovdje cak dapace sam siguran.
Slažem se, ali bii ovdje mogao koji margin vrsinuti i onda će biti belaja, o tome ja pričam, recimo da netko ima par desetaka tisuća margina, dovoljno je da ovi spuste na 225 kuna pa i niže i sve ode kao lanac, zato govorim, pozdrav
Stvarno ima svega na svim dionicama, kada vani rastu mi padamo, kada vani stoje mi padamo, kada padaju vani mi padamo,
eto kada pokazatelji nisu važni već samo trenutna vrijednost dionica, a kompanija se ne vrednuje kako spada i onda se svi čude kada prođe 15 godina kako netko ima nešto što drugi nemaju…..
Pozdrav