Nego kolega Cartman ono kada ste vi predvidjali gubitak za polugodiste,koliko ste minusa predvidjeli jer vas odgovor jos nisam dobio?
Dali ste vi onda zavaravali ljude ili ste stvarno izracunali gubitak?
Kao i obično iznosiš netočne tvrdnje ili poluistinite podatka
Godine 1995. u Kazahstanu prosječna plaća iznosila je 75 dolara, a danas je preko 800 dolara.
[/quote]
***obrisano***
http://www.interfax.kz/?lang=eng&act=print&int_id=10&news_id=1893
The average monthly salary across Kazakhstan stood at 57,897 tenge in April 2008
57 897 Kazakh tenge = 479.792439 U.S. dollars
Prosjecna bruto placa (ono sto placa poslodavac) u Hr za prvo polugodište ove godine po DZS je iznosila 7476kn.
7476 Croatian kune = 1 563.03722 U.S. dollars
Treba li spomenuti i količinu plina koju Kazastan posjeduje?
[/quote]
http://www.poslovni.hr/56448.aspx
Vjerovatno predstavnik gospodarske komore Kazahstana laže:
Banke sa zapada sve su prisutnije na kazahstanskom tržištu?
Banke idu u tranzicijske zemlje jer su to nova tržišta, povećava se kupovna moć građana (15,4 milijuna stanovnika). Godine 1995. prosječna plaća iznosila je 75 dolara, a danas je ona 800 dolara. Svake godine se otvori između 60 i 80 tisuća radnih mjesta. Početkom 90-ih bilo je 42 posto nezaposlenih, prošle godine 7 posto.
Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za lipanj je iznosila 5167 kuna, objavio je u petak Državni zavod za statistiku na svojim web stranicama.
PS dobra ti ta kapica kraj slike kad diplomiraš možeš je obući
[lol]
Ako kazastanskim novinama objave kako je prosjecna mj. placa u Hr 3000eur, a u PD-u da je 7500kn, vjerovat cu PD-u. Isto vrijedi za obrnutu situaciju.
***obrisano***
Cartmanne vrlo ćemo jednostavno da ne zatrpavamo temu glupostima
Ja stavim tvoje ime prezime broj godina i to što nisi završio i koliko imaš dionica Petrokemije
A ti stavi moje ime prezime broj godina što sam završio i koliko imam dionica Petrokemije
DA ili NE ?
Ja se nemam iza čega skrivati i tako sam prijavljenm punim imenom i prezimenom
Ti si na potezu
Zato kolega Cartman ja vas i pitam jer neznam.Dali je sada dobro kupiti dionicu OMX u USA posto zadnji puta kada ste nam je preporucili, je bila na 19$ a sada je na 12.5$ pa mislim ako je onda vama bila dobra mozda je sada jos i bolja prilika.
Da podsjetim PTKM je tada bila na ovim razinama.Dali sada da prodamo PTKM posto nije pala nista a da kupimo OMX jer je pao od vaseg zadnjeg savijeta cca 35% ?
Posto vi ipak pogadjate 18 od 20, a ne kako kazete 19 od 20 a ja bas nasao ove dvije(j….ti srecu kud bas na te dve).Molio bih sto brzi odgovor na prijasnji post ,jer nemozete fulati kada sam vec dvije nasao
sljedeca procijena ce biti sigurno dobitna.
Hvala
@ navlakuša
Nazovi u ponedjeljak Upravu ptkm ili Renata Habeka (ili još bolje pošalji mail sa punim imenom i prezimenom) i reci da te kao dioničara zanima da li je YARA što u zadnjih par mjeseci radila s ptkm. Pitaj za Amonijak nitrat u "big bag" vrećama. (Da ti olakšam sastavljanje pitanja).
nemam ja šta zvati, oakve stvari iznositi na forum u svrhu manipulacije, nemam riječi! Ja tu i tamo postavim kakvo pitanje kad me zanima, jedino to, ali vidim da ne dobijam odgovore..
[/quote]
a stvarno si naso mjesto da dobis odgovore na svoja pitanja
ak te interesira ptkm nazovi kutinu,dobro ti je mika reko
ak te interesira koja druga dionica nazovi sjedisra te firme a nemoj trazit odgovore na forumu jer ovaj forum ti to nece pruziti
pofuk
Renato Habek, Direktor korporativnog upravljanja
Tel. : (044) 647201
mail: renato.habek@petrokemija.hr
Evo da se naši dragi prijatelji ne muče puno. Kontaktirajte spomenutog gospodina i pitajte ga o prirodi suradnje YARE s ptkm. Naravno prije morate imati dionice ptkm jer inače nećete dobiti odgovor.
meni opće nije jasno oko čega se vi u petrokemiji uzbuđujete!?!? [smiley]
pa nek drobi ko kaj oće kontra firme, a ostali strpljen spašen!
+++obrisano+++
1. dali vi tvrdite da ja lažem kada ste nam savijetovali kupnju OMX umjesto PTKM?
2. dali vi tvrdite da ja lažem kada ste vi predviđali gubitak prvog polugodišta za PTKM?
Za ove dvije činjenice ste rekli da ih ja izmišljam.Što se tiče savijeta preko pm vi izmišljate jer mi nećete odgovoriti na moja konkretna pitanja pa onda ste našli način kako da ih izbjegnete.
I dalje stoji pitanje dali da sada kupim OMX i prodam PTKM pošto je jako pao od kada ste to savijetovali a i multiplai su mu se značajnije smanjili u odnosu na onda?I dali to što je zadnji qvartal imao minus može utjecati na daljnji njegov pad.HM a PTKM je zadnji qartal imala što kolega Cartman što minus ili plus daj nas podsjetite.
+++obrisano+++
Ja to vama nisam napisao nigdje te kada me citirate nemojte podmetati ono što ja nisam napisao jer takav način pisanja prema forumašima je ispod mog nivoa.
E moj kolega cartmanne,
Ja Mario Barić,
Zamijenio sa nekim likom. To ti i PD i Vijeko mogu potvrditi.
Kolega toliku destrukciju nikad u životu nisam vidio.
***obrisano***
p.s.
Što se tiče tvog imena, kao i što sam kažeš nije teško do njega doći, dovoljan je samo osmijeh u referadi efst.
+++obrisano++
Našu “konverzaciju” smo završili.
E moj kolega cartmanne,
Ja Mario Barić,
Zamijenio sa nekim likom. To ti i PD i Vijeko mogu potvrditi.
+++obrisano+++
Ja svoj identitet ne skrivam, dapače piše u svakom mom komentaru, u potpisu.
Ti tvoj identitet skrivaš.