PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi prijatelji.

Ptkm više ne mora nikom ništa dokazivati jer najjača firma na svijetu svoje proizvode radi u Kutini.
Tko misli da YARA uspostavlja suradnju sa firmama koje rade neefikasno, i nekvalitetno taj griješi.

Potpuno privatizirana ptkm može raditi 100 milja eura neto dobiti. I tako će biti.
A tu neto dobit stavite u omjer s tržišnom kapitalizacijom ovih dana i sve je jasno.

živjeli.

trošak radne snage je 250 milja kuna, a toliko će nam uzeti i lokalni tajkuni kroz pljačku tvornice.Ako ne i više.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Dragi prijatelji.

Ptkm više ne mora nikom ništa dokazivati jer najjača firma na svijetu svoje proizvode radi u Kutini.
Tko misli da YARA uspostavlja suradnju sa firmama koje rade neefikasno, i nekvalitetno taj griješi.

Potpuno privatizirana ptkm može raditi 100 milja eura neto dobiti. I tako će biti.
A tu neto dobit stavite u omjer s tržišnom kapitalizacijom ovih dana i sve je jasno.

živjeli.

trošak radne snage je 250 milja kuna, a toliko će nam uzeti i lokalni tajkuni kroz pljačku tvornice.Ako ne i više.

kolega možete navesti izvor za ovu vašu izjavu o yari…cisto radi nas koji nismo previše upučeni..

HVALA

zar mi nitko ne može odgovorit odakle informacija da Yara suradjuje s PTKM?

a uspjevaju samo najači, oni koji imaju financijske i ostale mogucnosti se npr. preseliti u Kazastan i sl. drzave gdje su i plin i radna snaga drastično jeftiniji.

Kao i obično iznosiš netočne tvrdnje ili poluistinite podatka

Godine 1995. u Kazahstanu prosječna plaća iznosila je 75 dolara, a danas je preko 800 dolara.

A što se tiče Petrokemije
Pokazatelji vrednovanja društva

Cijena / Zarade (za 12 mj.) – P/E 6,85

Cijena / Prodaja (za 12 mj.) – P/S 0,32

Cijena / Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – P/BV 0,76

Dobit/(gubitak) nakon oporezivanja za prvih 6mj. iznosi 40.310.000kn

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

a uspjevaju samo najači, oni koji imaju financijske i ostale mogucnosti se npr. preseliti u Kazastan i sl. drzave gdje su i plin i radna snaga drastično jeftiniji.

Godine 1995. u Kazahstanu prosječna plaća iznosila je 75 dolara, a danas je preko 800 dolara.

A što se tiče Petrokemije
Pokazatelji vrednovanja društva

Cijena / Zarade (za 12 mj.) – P/E 6,85

Cijena / Prodaja (za 12 mj.) – P/S 0,32

Cijena / Knjigovodstvena vrijednost (zadnji kv.) – P/BV 0,76

Dobit/(gubitak) nakon oporezivanja za prvih 6mj. iznosi 40.310.000kn

[/quote]
možeš ti gorane odgovorit na moje pitanje odakle vam to da ptkm surađuje s yarom, mislim ako mi nitko ne zna odgovorit na to pitanje, taj podatak je izmišljen u svrhu navlaćenja ljudi u ptkm!

To nije u redu!

Trebao si doći na utovar od PTKM, pa bi vidio te vreće ili u proizvodnji u PTKM gdje dolazi do pakiranja gnojiva, a ovako moraš vjerovati ako nisi bio…

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Dragi prijatelji.

živjeli.

kolega možete navesti izvor za ovu vašu izjavu o yari…cisto radi nas koji nismo previše upučeni..

HVALA
[/quote]

Mogu.
Izvori su moje oči.

Trebao si doći na utovar od PTKM, pa bi vidio te vreće ili u proizvodnji u PTKM gdje dolazi do pakiranja gnojiva, a ovako moraš vjerovati ako nisi bio…
[/quote]

dakle nemate činjenice a iznosti takve podatke u javnost..ne mogu vjerovat da se služiš takvim podlostima.

znaš jedan moj susjed prodaje vrecu gnojiva po 5 kn, i ima ih na skladištu koliko god želiš..bilo koja tvrtka koja posluje transparentno bi takav podatak iznijela javnosti, to bi i udruga malih dionicara tražila…ali kako da traži nešto što je izmišljeno..

takve stvari bi trebalo zabraniti objavljibati, jer je to manipulacija putem foruma, linkajte svoje tvrdnje i sve ce biti po propisu, ovako, to je čista izmišljotina!

@ navlakuša

Nazovi u ponedjeljak Upravu ptkm ili Renata Habeka (ili još bolje pošalji mail sa punim imenom i prezimenom) i reci da te kao dioničara zanima da li je YARA što u zadnjih par mjeseci radila s ptkm. Pitaj za Amonijak nitrat u "big bag" vrećama. (Da ti olakšam sastavljanje pitanja).

živio.

@ navlakuša

Nazovi u ponedjeljak Upravu ptkm ili Renata Habeka (ili još bolje pošalji mail sa punim imenom i prezimenom) i reci da te kao dioničara zanima da li je YARA što u zadnjih par mjeseci radila s ptkm. Pitaj za Amonijak nitrat u "big bag" vrećama. (Da ti olakšam sastavljanje pitanja).

živio.

ma ja sam juce razgovaro sa kutinom opet i cini mi se da je sve ok
sve ide po planu
p.s.ovo nije poziv ni na kupnju ni na prodaju dionica ptkm makar je dolepotpisani autor ovog teksta vlasnik dionica ptkm
pofuk
p.p.s. svima lepi i srdacni pozdrav

@ navlakuša

nemam ja šta zvati, oakve stvari iznositi na forum u svrhu manipulacije, nemam riječi! Ja tu i tamo postavim kakvo pitanje kad me zanima, jedino to, ali vidim da ne dobijam odgovore..

[/quote]

***obrisano***

http://www.interfax.kz/?lang=eng&act=print&int_id=10&news_id=1893

The average monthly salary across Kazakhstan stood at 57,897 tenge in April 2008

57 897 Kazakh tenge = 479.792439 U.S. dollars

Prosjecna bruto placa (ono sto placa poslodavac) u Hr za prvo polugodište ove godine po DZS je iznosila 7476kn.

7476 Croatian kune = 1 563.03722 U.S. dollars

Treba li spomenuti i količinu plina koju Kazastan posjeduje?

New Report

Close