Pa mirovnici neće i ne žele dizati cijenu sve dok se ne nakrcaju onaliko koliko je njima dosta.
Ova situacija njima najviše odgovora.
Točno, sjećam se Erste-a nakon odličnog izvještaja bacio je PTKM na koljena, skoro pa u minus tih dana, strašno. Kako je s PTKM tako je i s cijelim tržištem, previše moćni da nešto možeš napraviti, ali s druge strane sjećam se kupnje AZ fonda INE od 2.000 kuna. Taman prije ngo što je išla javna ponuda MOL-a, slučajno? Bitno je da će svi paketići biti pokupljeni, a tada neće više biti ova cijena.
prije dvije godine ptkm po 150kn je bila skuplja nego danas po 250kn.
prije dvije godine ptkm po 150kn je bila skuplja nego danas po 250kn.
Točno, ali su bila i neka druga pravila, tržište je imalo svoju prirodnu putanju dok nije došao Gazda i uveo pravila ponašanja.
No, usprkos svemu bit će zanimljivo dalje pratiti situaciju.
Da vidimo kakva je trenutna situacija s brojem dionica, odnosno kolilčinama koje bi mogle u prodaju.
Slovenci još imaju oko 155 000 dionica (vjerovatno i 20 000 manje znaćemo danas).
Skrbnički ZABE ima 41 983 za kojekakve inozemne fondove,
Slavonac 29 540
RAIFFA skrbnički 29 054
HYPO još 27 034
Još ne znamo tko je kupio cca. 32 000 dionica u četvrtak
Ostalo su male cifre.
Ako radnici svoje dionice stave na hrpu do privatizacije zbroj tih brojeva predstavlja otprilike slobodne dionice. Ako Slovenci odustanu od daljnje prodaje sve se rapidno smanjuje.Ako ne onda je to cca. 290 000 dionica koje će biti na prodaji ili oko 70 milja kuna po ovim cjenama. Za naše velikane smješno.
A sada samo ERSTE npr. sa svojim paketom od skoro 5% dionica može pokucati na vrata YARE ili nekog drugog i prodati paket. Moći će kontaktirati i neke Indijce i Kineze koji trebaju đubar više od svega.
Na kraju vjerujem da će mirovinci držati cijenu na ovim nivoima dok ne istjeraju sve koji iz nekog razloga moraju prodati.
Navlakači bi dobili mnogo više "bodova" u očima čitatelja da shvate kako nitko ne vjeruje aninimnim forumašima jer svi znamo da se među forumskim facama krije velik broj klinaca koji u stvarnom životu još žicaju od mame novac za izlazak i na fax putuju tramvajem.
I današnji promet od 14 tisuca kuna svjedoči o tome, ja nisam imao prilike strašiti ulagače jer sam bio pod moderiranjem pa nisam pisao, dok su navlakači navlačili punim plučima. A promet sramotnih 14 tisuca kn i to nakon što je većinu dana bio tek 2400kn.
pa moram priznati da mi je sve jasno al mi nije jasno kaj to znaci ak je promet bio 2 soma eura?????
pa dajte objasnite molim Vas kaj to znaci?
pofuk
pa moram priznati da mi je sve jasno al mi nije jasno kaj to znaci ak je promet bio 2 soma eura?????
pofuk
To znaci da ili kupuju veliki mir. fondovi čiji manageri siguno ne ulažu na temelju nagovaranja s ovog foruma, ili ne kupuje nitko, bez obzira na bajke o enormnom rastu cijene. Ukratko, nitko od forumaša ne vjeruje u njih, pa ih nema svrhe pričati.
pofuk
To znaci da ili kupuju veliki mir. fondovi čiji manageri siguno ne ulažu na temelju nagovaranja s ovog foruma, ili ne kupuje nitko, bez obzira na bajke o enormnom rastu cijene. Ukratko, nitko od forumaša ne vjeruje u njih, pa ih nema svrhe pričati.
[/quote]
da tekns,to mislim da je svima jasno,ali mislim da ne treba to onda ni tak naglasavati jer mislim da ljudi kaj su usli u ovu dionicu nisu usli da je ovaj ili najkasnije sljadeci tjedan prodaju
pofuk
[/quote]
Bravo kolega, još jednom si demantirao sebe, a potvrdio neke teze Bossa, Mike…a to znači da firma neće u stečaj, već da ima golemi potencijal.Ako to nije istina onda čitaju ovaj forum pa su ih Mika i Boss navukli da u jednom danu kupe 100.000 dionica. Još jednom ti se zahvaljujem što si svojim pisanjem doprineo da stranci prodaju svoje udjele KD Victoria i Amerikanci. Miki i Bossu vjeruje Novoselac i AZ mirovinski fond,Erste… a tebi KD Victorija i Ameri.Čestitam, nastavi i dalje pisati "konstruktivno" da se isprazne što brže, a onda možeš na spavanje. Pozdrav ! [thumbsup]
Nego kolega niste mi odgovorili na pitanje,kolika je ono bila vaša projekcija minusa za prvo polugodište?
da i samo sam ti htio napomenuti da i sam znas da svaki metak nije patka,ali mislim da si i ti siguran da cemo kroz jedan vremenski period vidjeti da se u slucaju ptkm ne radi o patki nego stovise o tigru,a i da napomenem u vezi ovog tvog gore navedenog ipak su dugorocno i fondovi neke prinose stvarali,jest da su posle sa nekim stvarima dost zakakali ali sam znas kak je na burzi
prijatan dan
pofuk
Nego nisi mi odgovorio na pitanje,kolika je ono bila vaša projekcija minusa za prvo polugodište?
Još trebam dodati da sam ja opisivao da će biti pozitivan rezultat u 2q, i baš sam istoj osobi objasnio što je pozitivna sfera i da je PTKM u pozitivnoj sferi………
I mika je pisao pozitivne podatke, goran je bio malo rezerviran, ali ja sam napisao istinu….
Onda to nije negativno opisivanje stvari nego pozitivno činjenično i istinito a ne kao lik iz crtića….
Petrokemija sponzor sajma u Gudovcu 3.9.2008 – Gospodarstvo
——————————————————————————–
Kutinska Petrokemija i ove će godine biti sponzor najveće sajamske manifestacije u Hrvatskoj, "16. Bjelovarski sajam" u Gudovcu. Iz tog razloga jučer je u Novinarskom domu u Zagrebu održana konferencija za novinare.
«Naš sajam je poljoprivredni, gospodarski i obrtnički, a ove godine on je još veći, još ljepši i uređeniji», kazao je tom prilikom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj. Istaknuo je pritom porast broja izlagača (ove godine očekuju ih više od 500), kao i izložbenog prostora. Najveći broj stranih izlagača dolazi iz Austrije, Njemačke i Italije, a po prvi put na sajmu u Bjelovaru bit će prisutni i izlagači iz Kanade. «Dokaz je to kako je naš sajam primijećen i izvan granica zemlje», zaključio je Salaj. 16. jesenski međunarodni bjelovarski sajam održat će se na sajamskom prostoru Gudovac od 5. do 7. rujna. Već tradicionalno će ga u petak otvoriti predsjednik RH Stjepan Mesić, a organizatori očekuju više od 60.000 posjetitelja.