PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zato što će cijena ovdje još jače narasti.Strpljenja kolega.

SAM PROTIV SVIH

Zato što će cijena ovdje još jače narasti.Strpljenja kolega.

samo jedan detalj. U srpnju je samo preko Šibenske luke izvezeno preko 100 milja kuna petrokemijinih proizvoda. S tim da je to bez izvoza u Austriju, Švicarsku, Sloveniju, Belgiju, Rumunjsku….Vrijednost firme je oko 800 milja kuna na burzi danas. Promet će biti oko 4 mlrd. kuna na kraju godine. To je jednostavno brutalan nesrazmjer. I zato će cijena kad dođe vrijeme eksplodirati.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

A ovakva je situacija u svijetu trenutno i prognoza o budućem rastu u 2009.

LONDON – Israel Chemicals has joined the club of fertilizer and potash companies that have reported staggering growth in the second quarter, thanks soaring prices and strong demand from emerging markets.

The producer of potash and phosphate fertilizers and specialty chemicals rose 2.04 New Israeli Shekel (57 cents), or 3.4%, to 61.35 New Israeli Shekel ($17.15), after announcing that its net income increased more than five fold during the second quarter, soaring to $703.2 million, or 10 cents a share, from $129.0 million, or 54 cents a share, a year earlier. Analysts had been expecting net profits of around $485.0 million.

The company said a strong rise in the demand for potash and phosphates had helped offset rising raw material, energy and transportation costs, as well as the appreciation of the New Israeli Shekel against the American dollar. Total sales for the quarter more than doubled to $2.0 billion.

Israel Chemicals joins fertilizer producers, including Terra Nitrogen (nyse: TNH – news – people ), Potash Corp (nyse: POT – news – people ) of Saskatchewan, and Bunge (nyse: BG – news – people ) in reporting strong profits in the second quarter. (See "Fertilizer Stocks Sprout Gains.")

Demand for fertilizers has been booming as the world’s population grows and becomes wealthier, particularly in emerging markets. This has left middle-class consumers with more money to spend on food, including products like meat, increasing demand for grains for animal feed when global supply is already tight. At the end of July, fertilizer-maker Mosaic (nyse: MOS – news – people ) said it expected demand for potash to grow by a further 7.0%, in 2009, with demand from India being a significant factor. (See "Potash Prices Push Higher.")

In a note to investors, Citigroup analyst Sophie Jourdier said Israel Chemical’s "very strong" results had benefited from the sale of 200 kilo tons of potash and phosphate rock in inventories. According to Jourdier, the company also benefited from the long-term contracts it had with sulfur suppliers, which meant that it was largely immune to the nearly tenfold increase in sulfur prices over the past year.

Israel Chemicals (other-otc: ISCHF – news – people ) produces low-cost fertilizers and has benefited from its strong links to emerging markets in China, India and Brazil, which account for nearly half its annual sales.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

može odgovor na 1 pitanje:

Budući da je ptkm u prošlosti gomilala gubitke, kako misle njih podmiriti? Ili su im otpisani u prošlih 10-15 g. Ili će se iz buduće dobiti pokriti ti gubici, ako je tako nije ni čudo što cijena neće rasti 1 vrijeme bez obzira na dobro poslovanje.

Nemam što za reći, sve je već rečeno…

Samo da pozdravim drage prijatelje i zahvalim im na trudu i doprinosu! Pozdrav BBossu, Goranu, Miki…

Samo skupljajte momci… [thumbsup]

Cartman malo je stranih ovdje jos ostalo.A i tih sto je ostalo izgleda da nece dugo kako je krenulo.

Pozdrav

SAM PROTIV SVIH

A zašto cijena ne raste kad ulaze ovakve face.
Iskreno meni to nije jasno pa ak može neko razumno objašnjenje.
Svjestan sam da fondovi sami sebi neće dizati cijenu prilikom ulaska.
Ali jel vidite vi šta se npr. događa sa DIOK-R-A, a nema nijednog fonda.
Jel sve to normalno i ko je tu lud?

to mislim da ti niko nemre objasniti
ja ti jedino mogu reci da tu nis nije normalno i da su pa gotovo svi ludi na celu samnom
pofuk

Kolega koliko ste ono predvidjali minusa u prvom polugodistu?

SAM PROTIV SVIH

carmann@

hvala na tvom odgovoru.
Prijatelju ljudski je pogriješiti ali ljudski se je ispričati i priznati grešku.
Samo treba biti čovjek i pogledati sebe u zrcalo i priznati sebi da nitko nije savršen.

Postoji više od 1800 stranica , tko želi pronaći će sve tvoje kao i postove naših kolega.

Naši postovi su naš obraz i poštenje.

Pozdrav Goran Osam.

p.s.
kolega od tebe se dalo jako puno naučiti, nekad si bio po mnogima najbolji forumaš, i bilo mi je drago što si se vratio , ali stvarno je šteta je da si sebi dozvolio sve ovo što si pisao.
Došao si na kraju po ocjenama na samo dno, a i moderatori su te sankcionirali.
Totalno nepotrebno za čovjeka tolike inteligencije, i znanja o burzovnim kretanjima.
Pa pa nije ovo 2006 i da je 3Q i minus od 85 milijuna kuna, ovo je nakon puno stvari druga firma i toga trebaš biti svjestan.
Da li će cijena sutra biti 225kn ili 250kn ne odlučujemo Ti i ja već market makeri, na nama je da kupimo u ono što vjerujemo i držimo do fer cijene, ili špekuliramo iz dana u dan i okušavati se u ruletu burze.
Ja sam izabrao ovo prvo i čekat ću do privatizacije i točka.
Bilo to za 6mjeseci, ili 66 mjeseci meni je svejedno.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Kao što je i prije bilo rečeno na forumu, uz INU treba pratiti i PTKM i sada se to pokazalo točnim. Ulaskom u TOP 10 2 mirovinca govori puno o tome vrijedi li ili ne vrijedi PTKM.

Cijena od 240 kuna sigurno ne odražava sve odlične informacije koje su stizale zadnjih pola godine, od odličnih izvještaja na primjer. U bikovskom tržištu bili bismo na 350-400 kuna sigurno, ali kako smo u medveđem tu smo gdje smo, i ne treba zaboraviti kako je PTKM s 80 milijuna gubitaka bila na 180-200 kuna, a kako je s velikom dobiti samo 20% višoj cijeni??? Definitivno ona to ne zaslužuje. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I da kao najbitnije, još jednom se pokazalo kako ulaskom velikih igrača kao što su AZ mirovinski i Erste u ovom slučaju ne dopuštaju rast cijene. Usprkos svim predrasudama, nazovi lošim vijestima kojima smo svakodnevno bombardirani iz svijeta, to apsolutno nema nikakve veze s nama, osim što se nameće kao bitno (psihologija).

Poanta je ta, da je tržište bilo precijenjeno i trebalo da je suzbiti, i to je vrlo uspješno napravljeno. Uskoro počinju nova pravila, i što god neki mislili sada smo na dnu dna, tko tako ne misli neka se bavi investiranjem negdje u inozemstvu. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

I da kao najbitnije, još jednom se pokazalo kako ulaskom velikih igrača kao što su AZ mirovinski i Erste u ovom slučaju ne dopuštaju rast cijene. Usprkos svim predrasudama, nazovi lošim vijestima kojima smo svakodnevno bombardirani iz svijeta, to apsolutno nema nikakve veze s nama, osim što se nameće kao bitno (psihologija).

Poanta je ta, da je tržište bilo precijenjeno i trebalo da je suzbiti, i to je vrlo uspješno napravljeno. Uskoro počinju nova pravila, i što god neki mislili sada smo na dnu dna, tko tako ne misli neka se bavi investiranjem negdje u inozemstvu. [thumbsup]

Pa mirovnici neće i ne žele dizati cijenu sve dok se ne nakrcaju onaliko koliko je njima dosta.
Ova situacija njima najviše odgovora.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close