PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN – 2.280 kom
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 203.793 6,10 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 123.304 3,69 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 51.179 1,53 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 41.983 1,26 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 38.503 1,15 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
zna li neko dali ptkm svoj izvoz veze za tecaj dolara ili tecaj eura hvala
Kada je izvoz u pitanju malo je drugačije u pitanju jer se cijene mijenjaju na tjednoj razini a nekada i na dnevnoj……..
Pozdrav
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN – 2.280 kom
Vrlo dobro primjećeno cartmann, tih 2.280 kom palo je sigurno u točno ciljani džep……bez padobrana [proud]
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 203.522 6,09 Skrb. račun
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 123.304 3,69 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 51.179 1,53 Skrb. račun
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 41.983 1,26 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HPB D.D. 38.503 1,15 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 29.540 0,88 Skrb. račun
Ukupno: 80,12
Sutra ovdje možemo očekivati značajnije promjene. Možda vidimo (konačno)i najvećeg mirovinca u top ten, a možda se pojavi i još netko. Bilo bi dobro da naši mirovinci istjeraju do kraja Slovence iz ptkm makar mi nikad neće biti jasno zašto Slovenci nisu prodali nekom svom nego su tako lijepo nagradili hrvatske igrače.
Također ja da sam neki upravitelj KD-a još prošle godine digao bi ptkm preko 1000 kuna i danas iskrcavao po barem 500-600 kuna. No očito im je bolje iskrcavati po 240.
Takav je bio i onaj nesretnika iz HYPA koji je imao više ponuda za paket još na 280 kuna no odlučio je prodati po manje. Čestitam i jednima i drugima.
I ja čestitam jednima i drugima……pitanje je koji su u pravu? A to će se vidjeti ubrzo…..prije lokalnih izbora za cca 8 mjeseci, he, he. Previše je "glasova" u pitanju…….Anticipacija je zakon!
najnovije informacije iz tvornice govore da sva postrojenja rade na vrhuncu moći. Proizvodnja je probila 900 000 tona ovih dana i idemo prema rekordima kako u proizvodnji tako i u prodaji i u ukupnom prihodu.
Također mislim da ćemo večeras nakon što SDA ažurira listu dioničara imati što za komentirati.
živjeli.
najnovije informacije iz tvornice govore da sva postrojenja rade na vrhuncu moći. Proizvodnja je probila 900 000 tona ovih dana i idemo prema rekordima kako u proizvodnji tako i u prodaji i u ukupnom prihodu.
Također mislim da ćemo večeras nakon što SDA ažurira listu dioničara imati što za komentirati.
živjeli.
Ritmički ako je proizvodnja prešla 900 000 tona gnojiva po svemu će biti do kraja godine oko 1350000 tona gnojiva,
dakle 100 000 tona više od prošle godine…..
to su odlični podaci……..
a dolar jača u odnosu na EURO je 1,4470 trenutno
@ big boss
tako je , godina bi trebala biti rekordna, a svega toga ne bi bilo da se nije vodila briga o stanju opreme koja trenutno radi savršeno. U vrijeme remonta ugrađeni su samo za primjer novi izmjenjivači topline teški preko 60 tona. To bi nam moglo omogućiti proizvodnju i prihod veći oko 50 milja eura prema nekim kalkulacijama. Dobra oprema dovela je i do toga da YARA dio svojih potreba namiruje u Kutini jer je kvaliteta izlaznog proizvoda savršena i zadovoljava sve moguće standarde.
Svi koji se bave poljoprivredom znaju što znači nekvalitetno, jeftinije gnojivo odnosno kako se to odražava na prinos po hektru.
Nas koji smo tu više od 2 godine ne zabrinjava ovaj pokušaj rušenja cijene sa 10 dionica jutros. Mi znamo koliko tvornica vrijedi, mi znamo koliki je potencijal ptkm-r-a, mi znamo kakva su svjetska kretanja i ništa nas ne može pokolebati i ne može nas više nitko uplašiti sa prodajom 10 ili 30 dionica ispod cijene.
Od nas malih dioničara ste skupili sve što se dalo skupiti, pali su i marginaši i drhtave ručice, pali su i veliki hypo, kd, i sl. pa 2 godine nas sustavno iscrpljujete.
Ako treba čekat ćemo i još 2 ili 5 godina.
Broj dioničara se smanjio za više od 30% od doba velike euforije (ne uključujemo radnike i bivše radnike ptkm)
Ostaju samo još možda najviše cca 300 penzionera i torbara koji su spremni prodavati ovu dionicu ispod targeta koji je mika davno spominjao.
Pozdrav svima !!!!