PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Pjerino

Idemo prvo vidjeti ko je kupovao i koliko.Ako je AZ kupovao mene vise nije strah za ovu dionicu,jer sto je Novoselcu dobro dobro je i meni.Sto se tice radnika mislim da smo to pitanje rijesili jer dionica je toliko jeftina da i njihova prodaja nema nikakvog utjecaja na pritisak na kupnju jer su to smjesne kolicine.Druga bi stvar bila ako bi dionica bila na 1000 kn e onda bi njihova kolicina dionica imala utjecaj.

Todoriceva glad za sirenjem je problem i izgubili smo vec ove godine no medjutim pregovori su tu sa EUtako da cemo i toj gladi stati na kraj. Dobice malo ricinusa od EU pa zbog toga zato jer je zaduzen do grla.

SAM PROTIV SVIH

Znači rješili smo pitanje plina i radnika.Ajmo dežurni dušebrižnici imali još što da i to argumentirano objasnimo.Ja sam danas na raspolaganju slobodno postavljajte pitanja što vas muči u vezi ove dionice.

Ma oko dionica nas ne muči ništa jer tko je zainteresiran za nju sam se potrudi i napravi svoju analizu investiranja. Muče me tipovi koji pišu samo pozitivne stvari i tako stvaraju krivu sliku o samoj dionici. Da je po Vašem pisanju PTKM bi već trebao biti na samom nebu. Aj se već jednom naučite da je iskrenost i poštenje najveća odlika svakog čovjeka, makar vijest bila i loša ali ako je iskrena pokrenuti će više pozitivne reakcije nego bjesomučno drukanje. To je moje razmišljanje, molim bez uvreda. Hvala.

[/quote]

Molio bih vas da navedete gdje nisam bio iskren argumentirano jer ovako ispada da ste samo neki multi nick koji sluzi za dezinformitanje malih.Hvala u naprijed.

SAM PROTIV SVIH

cijena plina gore, ali gnojiva ce pojeftiniti, ipak je Toda ovdje BIG BIOSS [bye], a na izvoz zaboravite [bye]

Baš se događa suprotno u svjetu cijena plina dolje a cijena gnojiva gore kolega ZNANAC.
[/quote]

Vidjet cemo koliko još erste može kupiti……a što onda….kratka frizura kolege, šišanje na nulu, radnici dobivaju dionice po 100 kn, bit ce ovdje navale na prodaji, što ce AZ -u svakako odgovarati, a Erste-u nikako….
A vi, što ce te vi???
[/quote]

onda idemo u prvu kotaciju, i riješili smo problem. A i ne znam kako bi očalinko objasnio prodaju ptkm po 200 kuna. Toliko glup i zločest nije.
Inače u ptkm ima prostora i za AZ i za ERSTE.
Gospodo, ništa više ne može zaustaviti ovu dionicu. Ovo je biser hrvatske burze i nemojte više pisati o plinu, zastarjeloj tehnologiji jer je to potpuno deplasirano.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

ako je kao što mika kaže kupio az, a i erste, to je najgora kombinacija

Što mislite da ce AZ napraviti?? e pa ja cu vam reci kako bih ja to izveo…porušio bih PTKM da erste upadne u probleme, zajedno sa radnicima i onda od njih sve pokupovao po jeftinim cijenama..

Nije se AZ zastitio certifikatima vec Erste. Stoga u gornjoj tvrdnji ima mudrosti ko u RBA OMF Ma(na)garcica.
Svako zabijanje cijene down islo bi na mlin Erste-u.
RBA (AZ isto) niti nije pomisljala na certifikate (kao na HT-u iERNT) jer sigurno planira kupovati vece kolicine PTKM, a kupovanjem koliko znam cijena se moze jedino dizati.

Sugradjani moji dragi po koji put vam moram reci (znam da vec pusete na hladno):
Stavite svoje novce u vrijednosnicu koja ce rasti.
Vadite novce iz banaka koje ce njima danas jeftino kupiti PTKM, a poslije za 1 god. ili prije (kad vam orocenje istekne) prodavati vam za peterostruko skuplje ako ne i vise.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Ne tako pisati, prodaju jer mogu samo te dionice unovciti jer vrijede i ima za njih zainteresiranih kao sto se vidi iz prilozenog.A druge dionice mogu samo sanjati da ce prodati u tolikom obimu bez znacajnijeg rusenja cijene.

Sportski pozdrav.

Bravo Geronimo,

Stvari su kristalno jasne;
1 kad stigne zahtjev za isplatom novca u ovako teškoj situaciji na tržištu (crobex – 33%) fond prodaje ono što može unovčiti bez obzira na perspektivu i fundamente.
2. nažalost neki neće nikad shvatiti psihologiju tržišta, sve dio0nice u koje mirovnici nisu ulagali doživjeli su fijasko bez obzira na perspektivu i fundamente , ugovore i sl.
3. pogledajte samo koliko se fima muči u dinicama tipa AD plastika ili DDJH, imaju premalo da bi prodali strateškom parteneru a previše da bi prodali narodu.
4. Geronimo je pokazao izuzetan stupanj informiranosti i znanja kako na ATPL tako i na ostalim dionicama, Pozdra poglavici.

p.s.
Tržište je davno iscrpilo male (njih je cca 2000) , tko nije vjerovao u ovu priču već je davno vanka,
Tržište je iscrpilo velike igrače i oni polako izlaze a na njihva mjesta dolaze oni koji će svoj udio prodavati tek nakon privatizacije ptkm.

[/quote]
ovakve drukerske pisarije dugo nisam pročitao, kolega goran, vas sam jedinog smatrao objektivnim na ovoj temi , ali ovim postom ste to u potpunosti demantirali

idemo redom

1. ako misliš da se samo na ptkm može unovčiti, onda besramno lažeš, pogledaj ht, inu, adris, pa čovječe na belišcu ti svaki tjedan prolaze paketi od po 20 mil kuna

2. ingra ti je dionica u koju su mirovinci upucali oko100 milijuna kuna na 55k, pogledaj je sada, ulazak mirovinaca znači samo jedno, NEMA velikog rasta, doduše ni pada, ali pada ce biti, po meni jer ce az srušiti ptkm da uvali erste u probleme, jao taj erste, smiješni su, kupuju magmu i optimu, a ina im nije dobra hihihi
erste se u ovom slučaju pokušava igrati s AZ.om ali ne znaju na koga su se namjerili, ima da ih otrese ko mačiće naš dinko..Čim su dva mirovinca u dionici, bit će borbe .. moj pobjednik je az, vi sigurno tipujete na erste, baš da vidimo…predvidjam rasprodaju erste na oko 200 kn, ali dobro to je samo moje skromno mišljene..za to ce naravno trebat vremena..ulazak AZ-a je nešto najgore što se moglo dogodit..

Samo za primjer kako AZ "čuva cijenu"–pustio je da cijena TNPL koja je fundamentalno bolja od ovog gubitaša padne sa 8 na 3 hiljadarke, iako je cijelo vrijeme bio u njoj, a tek je sad nedavno na dnu oštrigao svoj investicijski fond i kupio od istog za 15 milijuna na dnu

Veca riba uvijek jede manju, kako ce to ersteu pomoći

BSN

3.o znanju geronima govore ocjene, ne zelim komentirati, nije moje da ocjenjujem, pa nismo na fakultetu …

hm kad smo vec kod toga evo pitanja za GERONIMA….
a)koliki je input plina i ostalih repromaterijala po vreći NPK i uree
b)koji je od ta dva proizvoda isplativiji za PTKM i zašto??

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

[img]http://www.petrokemija.hr/Portals/0/Slike/ISO/iso9001.jpg[/img]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pjerino slabo poznaje problematiku i troši puno prostora za objašnjenja. Što se ocjenjivanja tiče, to je potpuno subjektivno, njih par s desetak nickova konstantno unose nemir i tada određeni nickovi, čitaj danas bigboss stradaju upravo zbog multinickova koji su ovdje potpuno legalni. Još i razumijem ako ima koji viška ali da tako ih koristi je sramotno za sve. Zbog njih koji dodatnim nickovima maltretiraju druge kako bi ih izbacili iz takta te maknuli s foruma kasnije nastavljaju s tzv. normalnim nickom kao normalno pisati, ali su maknuli one druge neistomišljenike.

Pjerino je samo jedan od njih….nažalost.

Ja jesam moderiran, dakle cenzuriran

i to sam iznio što si valentine i rekao i to sam proslijedio moderatorima……… Zbog istine sam moderiran, i imam samo jedan nick,

ali vi isto zahtjevajte da se istina i dalje nosi, a ne laž… Bez obzira na moderiranje

Pozdrav

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

ajde valentine, malo pretjeruješ sa tim slikama i certifikatima…

Tu se stalno provlači nekakva ideja da bi Todorić mogao kupiti Petricu. A zašto? Zato jer je on veliki kupac nihovih proizvoda! Mislim da to ne drži vodu jer bi po tome trebao kupiti i tvornicu traktora. Trebaju mu u Belju zar ne!? koliko sam ja primjetio Toda se drži svoje branše trgovine i hrane, pića naravno. Petrica je sasvim 10. branša koja sa njegovim poslom nema puno zajedničkog i tu su neki drugi interesni lobiji u igri nazovimo ih recimo kemičarima. Šta Vi mislite da će evropski kemičari sjedeti skrštenih ruku i gledati kako im se netko novi ubacuje u posao i to sa kreditom od njihovih evropskih banaka sa kojima su oni već dugo ruku pod ruku? Mislim da to ne bu išlo i za to bu se gazda Toda širil po Ukrajini i Rusiji, a u kemiju se ne bu petljal jer su to ipak kruške i jabuke. Malo sam to izbanalizirao ali mislim si da ima nekakvoga smisla. Živi bili pa vidli.

who dares, wins

Zašto je kolega BigBoss moderiran? [shocked]

Zato što ga multinickovi podjebavaju, eto zato.
[/quote]

Kolega držimo se teme i pustimo Znanca na miru, odgovorite mi netko na pitana

evo ponavljam ih:

ovakve drukerske pisarije dugo nisam pročitao, kolega goran, vas sam jedinog smatrao objektivnim na ovoj temi , ali ovim postom ste to u potpunosti demantirali

idemo redom

1. ako misliš da se samo na ptkm može unovčiti, onda besramno lažeš, pogledaj ht, inu, adris, pa čovječe na belišcu ti svaki tjedan prolaze paketi od po 20 mil kuna

2. ingra ti je dionica u koju su mirovinci upucali oko100 milijuna kuna na 55k, pogledaj je sada, ulazak mirovinaca znači samo jedno, NEMA velikog rasta, doduše ni pada, ali pada ce biti, po meni jer ce az srušiti ptkm da uvali erste u probleme, jao taj erste, smiješni su, kupuju magmu i optimu, a ina im nije dobra hihihi
erste se u ovom slučaju pokušava igrati s AZ.om ali ne znaju na koga su se namjerili, ima da ih otrese ko mačiće naš dinko..Čim su dva mirovinca u dionici, bit će borbe .. moj pobjednik je az, vi sigurno tipujete na erste, baš da vidimo…predvidjam rasprodaju erste na oko 200 kn, ali dobro to je samo moje skromno mišljene..za to ce naravno trebat vremena..ulazak AZ-a je nešto najgore što se moglo dogodit..

Samo za primjer kako AZ "čuva cijenu"–pustio je da cijena TNPL koja je fundamentalno bolja od ovog gubitaša padne sa 8 na 3 hiljadarke, iako je cijelo vrijeme bio u njoj, a tek je sad nedavno na dnu oštrigao svoj investicijski fond i kupio od istog za 15 milijuna na dnu

Veca riba uvijek jede manju, kako ce to ersteu pomoći

BSN

3.o znanju geronima govore ocjene, ne zelim komentirati, nije moje da ocjenjujem, pa nismo na fakultetu …

hm kad smo vec kod toga evo pitanja za GERONIMA….
a)koliki je input plina i ostalih repromaterijala po vreći NPK i uree
b)koji je od ta dva proizvoda isplativiji za PTKM i zašto??

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

Koja je donja granica pri kojoj fondovi mogu uopce biti u ovoj dionici?
Zasto bi Erste bilo problem uzeti tih 50 000 kom od AZa?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

@ pjerino

reci očalinku da se ne zajebava s nama. Ako on krene prema dolje, Vlaić će zatvoriti sve do 1500 kuna, pa me zanima kako će očalinko objasniti svojim članovima da nešto što vrijedi 1500 kuna prodaje po 200. Stisnuće mu netko kaznenu prijavu samo tako. Ali nije očalinko panj jer je svakako obaviješten da je YARA ušla u pogon. I zato su tu sad stotine milja eura u igri.
I pitanje za tebe, zašto YARA puni amonijak nitrat u Kutini??

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close