PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Idemo dalje.Zašto se digla prašina oko ove dionice?Zašto bi se moglo dogoditi da CROBEX pada a da PTKM raste ili u najlošijem slučaju stagnira?

Ako se ostvare prognoze a trenutno nema nekog razloga da se ne ostvare 3 i 4 Q bi u povijesti PTKM trebali biti najbolji(ako ostane cijena na ovim razinama PE bi mogao biti 2).Druga stvar koja nam ide na ruku što cijene gnojiva i dalje rastu u svijetu i samo povećavaju maštu investitora kolika bi dobit mogla biti u drugom polugodištu.Forcasti za cijene gnojiva u sljedećih 5 godina odlični što je jedan ljepi vremenski period koji daje temelj za jedan stabilan i dugoročan rast PTKM.U roku tih 5 godina što će PTKM omogućiti pozitivno poslovanje riješiti će se problem plina,riješiti će se i problem subvencioniranja Todorića i ostalih tako da će PTKM moći poslovati po tržišnim principima.Ove runde moguću privatizaciju neću ni spominjati.

I još dodatak po mojim podacima PE za PTKM će biti oko ako cijena ostane ovaka oko 1-1,5
što je najmanja od svih dionica na tržištu……..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kako će dobit rasti u trećem i četvrtom kvartalu kad je vlada rekla da će plin poskupiti za industriju a za kućanstva ne. Zar nije osnovni razlog velike dobiti Petrokemije što su neopravdano podigli cijene kad je Ina zatražila povećanje cijena plina. Pa su podigli cijene iako plin nije poskupio. Čini mi se da je Dragičević u svom intervjuu baš na njih mislio kad je spominjao neopravdana poskupljenja.
Drugo je sa svjetskim tržištem, tamo cijena plina raste pa rastu i cijene umjetnih gnojiva, dok to kod nas nije slučaj i Vlada će morati povesti računa o toj extra-dobiti koju Petrokemija ostvaruje.
Ipak je Petrokemija dala veliki doprinos povećanju cijena hrane kod nas, tako da je ovakva dobit neodrživa.
Barem ja tako mislim.

Spekuliranje nije za glupane, mentalne lijenčine i osobe inferiorne EIQ

Kako će dobit rasti u trećem i četvrtom kvartalu kad je vlada rekla da će plin poskupiti za industriju a za kućanstva ne. Zar nije osnovni razlog velike dobiti Petrokemije što su neopravdano podigli cijene kad je Ina zatražila povećanje cijena plina. Pa su podigli cijene iako plin nije poskupio. Čini mi se da je Dragičević u svom intervjuu baš na njih mislio kad je spominjao neopravdana poskupljenja.
Drugo je sa svjetskim tržištem, tamo cijena plina raste pa rastu i cijene umjetnih gnojiva, dok to kod nas nije slučaj i Vlada će morati povesti računa o toj extra-dobiti koju Petrokemija ostvaruje.
Ipak je Petrokemija dala veliki doprinos povećanju cijena hrane kod nas, tako da je ovakva dobit neodrživa.
Barem ja tako mislim.

izvrstan post , kolega

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

Barem ja tako mislim.

Misliš krivo

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1241-08-PTKM_obavijest.doc

Petrokemija ima jedina ugovor s INOM i sada plaća po cijeni 1,36 Kn po m3 najskuplje od svih gospodarstvenika u RH a ista prava i iste obveze.
Svi gospodarstvenici prodaju po tržišnim cijenama dok PTKM ne prodaje….

I ima jedinia ugovor gdje se cijene mijenjaju svaka 3 mjeseca……

Barem ja tako mislim.

Umjetna gnojiva u omjeru troškova seljaka za pojedine žitarice otpada 15%
Umjetna gnojiva nisu poskupila u prošloj godini tj za ovogodišnju žetvu pa tako seljaci ostvaruju ekstra profit u ovoj godini.
Nisi o tome razmišljao zar ne?

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Petrokemiji bi u ovom trenutku više pasalo da plaća plin po punoj cijeni ali da može isto tako prodavati gnojivo po tržišnoj cijeni doma.Merlin iznenadio bi se jer dobit u prvom polugodištu nebi bila samo pišljivih 40 milja.Inače PTKM je potpisala ugovor sa INOM do 2011g i PTKM si cijena plina diže svako tromjesječje tako da 2011 će PTKM plaćati po tržišnoj cijeni plin.A 2011 će i skladišta biti napravljena tako da će PTKM moći kupovati plin po ljeti kada je puno jeftiniji i skladištiti ga.Pa će na osnovu toga isto poboljšati rezultate poslovanja.

Znači što se tiče plina stvar je riješena.

SAM PROTIV SVIH

Ponavljam

Barem ja tako mislim.

Misliš krivo

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/1241-08-PTKM_obavijest.doc

Petrokemija ima jedina ugovor s INOM i sada plaća po cijeni 1,36 Kn po m3 najskuplje od svih gospodarstvenika u RH a ista prava i iste obveze.
Svi gospodarstvenici u RH prodaju po tržišnim cijenama koje su veće od svjetskih dok PTKM ne prodaje ni po tržišnim, a cijena plina joj je veća nego od svih gospodarstvenika u RH….

A gdje su ista prava, nema ih i uskoro će biti PTKM slobodna
I ima jedina ugovor gdje se cijene mijenjaju svaka 3 mjeseca……

Pjerino da ponovimo gradivo jer vidim da i dalje plašiš sa radničkim.

Za prvu tranšu radničkih treba cca na ovim razinama cijene izdvojiti 12 500 000kn.I to da svi prodaju odjednom.Što nije neki problem.Tako da vi koji mislite nisko kupovati na temelju radničkih zaboravite a kada dođe druga tranša u proljeće 2009g već će se znati itekako rezultati 3 i 4Q.

[/quote]
Ati si netko kome bi ljudi trebali vjerovati ili što?
[/quote]

Kolega nema veze to sa vjerovanjem to su činjenice.

SAM PROTIV SVIH

cijena plina gore, ali gnojiva ce pojeftiniti, ipak je Toda ovdje BIG BIOSS [bye], a na izvoz zaboravite [bye]

WUNDERKIND: "KUPOVAO SAM OD 5 K-3 K, ,NEMA VEZE STO JE SADA2 K"

Petrokemiji bi u ovom trenutku više pasalo da plaća plin po punoj cijeni ali da može isto tako prodavati gnojivo po tržišnoj cijeni doma.Merlin iznenadio bi se jer dobit u prvom polugodištu nebi bila samo pišljivih 40 milja.Inače PTKM je potpisala ugovor sa INOM do 2011g i PTKM si cijena plina diže svako tromjesječje tako da 2011 će PTKM plaćati po tržišnoj cijeni plin.A 2011 će i skladišta biti napravljena tako da će PTKM moći kupovati plin po ljeti kada je puno jeftiniji i skladištiti ga.Pa će na osnovu toga isto poboljšati rezultate poslovanja.

Znači što se tiče plina stvar je riješena.

I PTKM će moći kupiti plin od bilo koga, kao netko umjetno gnojivo kome bude trebalo. Prednost PTKM je u tome što će biti jako teško podmiriti potrebe za umjetnim gnojivom u godinama koje dolaze, jer sve je više gladnih.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

U prvoj tranši koju radnici mogu prodati je 100 000 komada.

Da prodaju svi odjednom po 250 kn to je 12,5 miliona kuna.Kolega malo se informirajte ili namjerno plašite?

SAM PROTIV SVIH

Znači rješili smo pitanje plina i radnika.Ajmo dežurni dušebrižnici imali još što da i to argumentirano objasnimo.Ja sam danas na raspolaganju slobodno postavljajte pitanja što vas muči u vezi ove dionice.

SAM PROTIV SVIH

New Report

Close