PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zar ste zaboravili Cesarića : i moja mala kap …

Zelite reci da kolega Fedor poetski utjece na trziste? Hm…

Vidis, takvih analiza se nisam dosjetio… Utjecaj poezije na burzu. Ima u tome nesto![smiley12]

No respect

Kako će Pliva padati tako će PTKM recipročno rasti……..[smiley2] Ne bih sad o detaljima!

marcello

Tako je bljedoliki – normalno je da kad jedna blue chip dionica pada da druga raste, i obrnuto. Howgh

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Kako će Pliva padati tako će PTKM recipročno rasti……..[smiley2] Ne bih sad o detaljima!

Ali ja stvarno mislim da jedno s drugim nema nikakve veze.
Pa neka se ne uvrijedi Marcello ne misli li to on da će dio novca iz Plive otići u Petrokemiju?
Ja mislim i dalje da ova dionica ovisi isključivo o političkoj odluci, što ju može dovesti i do 300 kuna , ali i do 150.
[smiley2]

[color=blue][u][b]" pessimus dux Croatorum "[/b][/u][/color]

Doma-goj, dok ti sumnjaš i plivaš u dvojbama drugi ulažu, pričekaj par dana pa budeš videl tko je bil u pravu.
Možda ti možda ja……..Ne misliš valjda da će keš od Plive otiči u Pounje ili neku sličnu dionicu?

marcello

Tako je bljedoliki – normalno je da kad jedna blue chip dionica pada da druga raste, i obrnuto. Howgh

jesam ja to nešto krivo shvatio ili si ti to PTKM nazvao blu čip dionicom…. [smiley7][smiley8]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Doma-goj, dok ti sumnjaš i plivaš u dvojbama drugi ulažu, pričekaj par dana pa budeš videl tko je bil u pravu. Možda ti možda ja……..Ne misliš valjda da će keš od Plive otiči u Pounje ili neku sličnu dionicu?

Zapitaj se zašto te sustavno tri nicka zasipaju istim neg. porukama o PTKM , da se čovjek zapita dali je to jedan mozak???
Prijatelju Marcello pusti ga nek laje ionako ništa drugo niti ne radi!!!!
Pozdrav!!!!![smiley2]

MIslim da je petra poljubila dno….k/p-23289/11360…mogli bi vezat pojaseve

Kad vidim crveno pretvaram se u bika

Ima li tko kakav osjećaj što će biti sa ptkm, hoće li do kraja mjeseca na 240 ili više…………..ili manje?[smiley10]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

marcello: ” Doma-goj, dok ti sumnjaš i plivaš u dvojbama drugi ulažu, pričekaj par dana pa budeš videl tko je bil u pravu. Možda ti možda ja……..Ne misliš valjda da će keš od Plive otiči u Pounje ili neku sličnu dionicu? ” Zapitaj se zašto te sustavno tri nicka zasipaju istim neg. porukama o PTKM , da se čovjek zapita dali je to jedan mozak??? Prijatelju Marcello pusti ga nek laje ionako ništa drugo niti ne radi!!!! Pozdrav!!!!![smiley2]

Mi ćemo i dalje ozbiljno o našoj uzdanici Hakela!
Evo prisjećam se koliko je bilo povike i osporavanje financijskih rezultata Petrokemije. Naravno da su se neki radili slijepi na ulaganja koja povečavaju vrijednost firme (ili su samo poklopili oči ušima?)
Nema tako dugo kako je PTKM pustila u pogon novi sistem pakovanja u vreče od 25 kg koje su propisane i uzancama EU. Evo jednog teksta iz tog vremena (Dnevnik.com) iz kojeg je vidljivo koliko je ogromna lova uložena samo u taj segment:
“……..Dok Hrvatska tek treba ući u EU, mi smo već godinama tamo jer većinu proizvoda plasiramo na tržište zemalja članica Unije. S obzirom na to da u EU-u postoje propisi da sva pakiranja mogu težiti najviše 25 kilograma, i mi smo se odlučili na to”, rekao je Boris Mesarić.

U novu proizvodnu liniju uložili smo 30 milijuna kuna i umjesto 120 radnika, koliko je dosad radilo na pakiranju, radit će ih samo nekolicina”, dodao je napomenuvši kako nitko od radnika zbog toga neće ostati bez posla nego će biti raspoređeni na druga mjesta. Novim pakiranjem pojeftinit će i troškovi prijevoza.—–”

marcello

Ima li tko kakav osjećaj što će biti sa ptkm, hoće li do kraja mjeseca na 240 ili više…………..ili manje?[smiley10]

Ovaj tjedan bi mogla još niže jer očito da počinje korekcija i na ostalim dionicama i teško će se Petrokemija tome oduprijeti. A kad se veći dio love od Plive oslobodi + najavljeno dovršenje plinovode onda ide opet gore. Mislim da nas to čeka početkom ili sredinom listopada. Naravno, osim ako Vlada prije ne donese odluku o dugu.

MIslim da je petra poljubila dno….k/p-23289/11360…mogli bi vezat pojaseve

završilo je sa k/p-17575/11089….. tako da još sigurno nije vrijeme za vezivanje pojaseva, osim ako nisi mislio na vezivanje u slučaju pada [smiley1]

New Report

Close