PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To je ono što pričam, pustiš priču i tako cijeli dan, mijenjaš nickove, uvjeravaš ljude, ali ok ako priča stoji, ali ako ne stoji onda se to na našem jeziku zove ugnjatavanje i laganje. Pojam laganja mnogima nije stran, da ne nabrajam sad koji su to.

Treba biti oprezan i ne biti zao kako bi misli bile čiste, a svemir se ne uznemiravao.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Normalno je da ce te se napasti jer si bezocna lazovcina,interviju u lideru nije od danas vec od prije par mjeseci.Nemogu vjerovati da se sluzis tako bezocnim lazima da bi dokupio nisko od malih.

Tako bi trebali moderatori isto djelovati, ali pošto je poslovni veliki forum pa se ne stigne na sve djelovati i upoznati sve do kraja teme, zato su i ove prepirke, ja nemam ništa protiv da padne cijena jer možeš još kupiti ali imam protiv laži i krivih podataka, ako krivo dajem priznati ću da sam bio u krivu i tražiti ću prave podatke, a ne neprestano bombardirati krivim podacima…..

Najidealnije jeste iščistiti temu od prevaranata i lažaca, te da ostanu podaci koji su iskoristivi, ovako moramo tražiti 2 stranice da nađemo podatke koji su odlični, na forumu treba biti konstruktivna atmosfera a ne rušilačka,

janez, cartmann, alfonso, pjerino, MadDog, kremenko i dr. lista je povelika pišu podatke koji nemaju veze s Petrokemijom, jedino je veza što su vijesti stare, neiskoristive i loše obrađene.

I tupe istu priču PTKM je socijalistička, gubitnik, previše radnika, neefikasna ali podaci su im krivi i ne smije im biti mjesto na ovoj temi jer namjerno iznose neistine odnosno lažu…

Nemam ništa protiv podataka koji su istiniti i pravoj intepretaciji podataka,

tako sam prije mjesec i po dokazivao što znači pozitivna sfera, a sada se pojaviše novi nickovi, eto moderatori razmislite o tome ako pišu gluposti obrišite iste gluposti koje su neiskoristive ali i nedopustite nickovima koji tupe jedno te isto……

Pozdrav dioničarima PTKM

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ipak moram upozoriti da Viktoria ima puno municije i da cijena mozda bude i niza od danasnje u sljedecih mjesec dana pogotovo kada se prikljuce radnici.Medjutim posto po meni 3Q bi trebao biti jedan od najboljih na ZSE i posto mi je na ovoj dionici horizont ulaganja minimum1 godina a max 3 godine meni osobno cijena od 230 kn odgovara za dokup pogotovo posto sam ogulio Amere pa kupujem sa njihovom lovom.

SAM PROTIV SVIH

Pozdrav i tebi!!!

Iako zvuči čudno, ipak nije loše da su ti kvazi intelektualci s nama na forumu jer tada tema dobija na živosti a očito je da ima puno interesa.

Po meni nije problem toliko u njima i njihovim sočnim lažima nego u ovom ulasku velikih, koji toliko štopa cijenu da to nije normalno.

pozdrav

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@geronimo,

Dali si se ikad upitao koliko ljudi nije na vrijeme prodalo, podiglo kredite, nasjelo, gubilo novac i nerve, jer su vjerovali bajkama koje plasiraju iz dana u dan, več više od 2 godine dežurni forumaši, hiljade i hiljade "pozitivnih vijesti", prognoza, proverenih informacija-ni na jednoj drugoj dionici takva frekvenca "aktualnih" informacija… Nikad od njih se do danas još nije ispričao gubitnicima za krive informacije.

To nije razlog da ti ili bilo ko drugi plasira krive informacije a to ide njima na dusu.

SAM PROTIV SVIH

Dali si se ikad upitao koliko ljudi nije na vrijeme prodalo, podiglo kredite, nasjelo, gubilo novac i nerve, jer su vjerovali bajkama koje plasiraju iz dana u dan, več više od 2 godine dežurni forumaši, hiljade i hiljade "pozitivnih vijesti", prognoza, proverenih informacija-ni na jednoj drugoj dionici takva frekvenca "aktualnih" informacija… Nikad od njih se do danas još nije ispričao gubitnicima za krive informacije.

Te se pozitivne informacije ostvaruju dok tvoje negativne su samo u tvome umu…….

Dakle širiš laži i strah… i što je najjadnije još kriviš pozitivne jer smatraju da ono što imaju vrijedi i daju podatke koje potvrđuju buduća kretanja… Gdje to ima samo na ovoj temi

Za 3 mjeseca svi će ovi negativni nickovi nestati kao i ovaj tvoj……….. Eto to je jedna kratkoročna prognoza

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

K+S strong buy
Finanzen.net (Mi 11:55)

http://de.finance.yahoo.com/q?s=SDF.DE

mali pogled ko danas na MDAX-u ide prema gore….

ali htio bih jos dodati komentar da su kompanije u svijet vec dosegle odredjeni vrh koji u RH uopce nije vidjen….

no, pogledajte i ocekivanja analiticara o rastu zarada u iducoj godini (sa 6,31 EPS na 10,16 EPS za 2009!)
http://de.finance.yahoo.com/q/ae?s=SDF.DE

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Nevjerovatno, ja , koji samo citiram predsjednika uprave PTKM koji sasvim konkretno i eksplicitno kaže da če firma ove godine zabilježiti mnogo skromnije ali ipak pozitivno poslovanje i da nema potrebe da se firma privatizira, da je najbolje da ostane 51% vlasnik država, špekuliram, lažem i širim strah, a oni koji su tekom poslednjih 2 godina preko foruma plasirali na hiljade zaista špekulativnih, "ekonomsko-propagandnih", neprovjerenih informacija, sa evidentnim drukanjem na kupnju, su pošteni, konstantno brinu za dobro malih dioničara, ščite raju od špekulanata…I obscesija od duplih (ili još više) nickova postaje več tragikomična, očito su mnogi na kraju sa nervima.

Zbog enormnog porasta cijena nafte, energenata i naročito baznih surovina i ovoj godini cijela evropska/svijetska kemijska industrija težko je pogođena, bilježe se veliki gubitki u prvoj polovini ove godine, i za drugu polovinu so procjene vrlo pesimistične. Cijene konačnih proizvoda ne mogu pratiti porast ovih cijena. Vjerovatno je i to jedan od uzroka za drastično (očekivano) smanjenje dobiti vs. 2007 sa strane Mesarića. Baš danas je izašla informacija da če plin za velike potrošače poskupiti. Nisam siguran da poskupljenje prijeti i PTKM, da li postoji koji specifičan ugovor sa Inom, ako to valja još jedan negativan faktor za dionicu.

Nevjerovatno, ja , koji samo citiram predsjednika uprave PTKM koji sasvim konkretno i eksplicitno kaže da če firma ove godine zabilježiti mnogo skromnije ali ipak pozitivno poslovanje i da nema potrebe da se firma privatizira, da je najbolje da ostane 51% vlasnik država, špekuliram, lažem i širim strah, a oni koji su tekom poslednjih 2 godina preko foruma plasirali na hiljade zaista špekulativnih, "ekonomsko-propagandnih", neprovjerenih informacija, sa evidentnim drukanjem na kupnju, su pošteni, konstantno brinu za dobro malih dioničara, ščite raju od špekulanata…I obscesija od duplih (ili još više) nickova postaje več tragikomična, očito su mnogi na kraju sa nervima.

Zbog enormnog porasta cijena nafte, energenata i naročito baznih surovina i ovoj godini cijela evropska/svijetska kemijska industrija težko je pogođena, bilježe se veliki gubitki u prvoj polovini ove godine, i za drugu polovinu so procjene vrlo pesimistične. Cijene konačnih proizvoda ne mogu pratiti porast ovih cijena. Vjerovatno je i to jedan od uzroka za drastično (očekivano) smanjenje dobiti vs. 2007 sa strane Mesarića. Baš danas je izašla informacija da če plin za velike potrošače poskupiti. Nisam siguran da poskupljenje prijeti i PTKM, da li postoji koji specifičan ugovor sa Inom, ako to valja još jedan negativan faktor za dionicu.

E i što sad?

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

….. Nisam siguran da poskupljenje prijeti i PTKM, da li postoji koji specifičan ugovor sa Inom, ako to valja još jedan negativan faktor za dionicu.

da, nisi siguran, znaci da ne pratis vijesti i da nemas pojma kako je potpisan ugovor i prema tome ugovoru osigurana je kolicina plina po promjenjivoj cijeni. Takodjer, napravit ce se (ili se vec napravila) formula po kojoj se rast cijena sirovina kompenzira sa porastom cijena gnojiva….

Ako malo bolje razmislis janezu, onda ces shvatiti logiku da skakanje cijene plina na svjetskome trzistu zapravo odgovara Petrokemiji s obzirom da placa nizu cijenu plina a plasira veliki dio svojih proizvoda u inozemstvu gdje se po po trzisnom zakonu povecavaju cijene gnojiva ako raste plin.

kazes "evropska/svijetska kemijska industrija težko je pogođena, bilježe se veliki gubitki u prvoj polovini ove godine, i za drugu polovinu so procjene vrlo pesimistične"

a to je u suprotnosti sa misljenjima analticara za malo prije spomenutu kompaniju….znaci ides preko njih i gazih njih sve, jer ti si kao pametniji od njih i znas bolje od njih dvadesetcetvorice (Anzahl der Analysten) http://de.finance.yahoo.com/q/ae?s=SDF.DE

znaci ti si taj koji lazes i obmanjujes javnost.

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

Istine radi treba reći da je cijena od 27.06.2008. kad je bila 220
14.08.2008. došla na 256,
27.08.2008. se spustila na 233,42.
Količina dionica k/p = 938 / 6.095 na dan 27.08.2008.

Navedene cijene su prosječne dakle zaključne na taj dan.

Zašto bi Janez ili Pjerino bio u krivu kad prenosi istinite podatke?
Ne prenosi on neprovjerene informacije o tamo nekim Rusima ili Norvežanima koji nikako da se pojave već dvije godine i ne spama forum jednom te istom viješću po tri puta u dan ili dva kao neki.
A nikoga od Vas ni ne naziva lašcem i obmanjivačem iako bi mogao kad bi vas većinu koji ga napadate mjerio metrom kojim vi mjerite njega.

bogat čovjek nema briga, samo zadovoljstva

New Report

Close