PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

predlazem edu za vodu čađara boysa!!!

a mogao bi bit i voda hdz boysa…

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Kakav je bio prošli tjedan na burzi za PTKM ?
Cijena se je kretala u rasponu od 210 – 238.97kn, zaključna cijena 224,45kn.
210 + 239 = 449 : 2 = 224,5kn vidimo da je i srednja cijena ista zaključnoj.
Promet od čak 57.985 dionica sa 13.051.277kn. Prosječni dnevni promet 2.610.255, prije dva mjeseca ovo smo mogli samo sanjati. PTKM je i ovaj tjedan među 6 dionica kojima se trgovalo preko 10mil.
Kamo će PTKM idući tjedan ?
Za PTKM i ostale rastuće dionice veoma je važna PLVA koja se u ovom tjednu tržila cca. 95mil. U PLVA su ulazili oni koji očekuju eventualnu novu ponudu i manji prinos, oni željni viših prinosa prodavali su i ulazili u dionice za koje smatraju kako će imati viši rast, među koje svakako spada i PTKM.

Po mom mišljenju PTKM neće u korekciju dok god kupnja bude imala sape. Čim popusti ili se pojavi nešto interesantnije može se dogoditi silazak. Naravno tu su buduća očekivanja ali vrijeme prolazi.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

E moja rajo, sto ce bit placa kad dodje dan D. [smiley6]

Pa svaki dan je dan D.
PoneDjeljak, uDorak, srijeDa, četvrDak, peDak, suboDa, nedjelja……yaa see.[smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

E ovdje mislim u PTKM stvarno nisam doma inače sam optimista ali rast ovog gnojiva ne razumijem pa jel netko shvaća probleme procesnih industrija i kompleksnost mnoštva uvijeta koji utječu na ovu proizvodnju i stanje u tom društvu. Stoga molim kolege koji možda imaju inside rekla kazala da kažu koju dobru riječ za PTKM ili eventualno objasne optimizam.
HVALA

Kako će PTKM biti profitabilna firma:
– modernizacija postrojenja, gdje će se ukazati veliki višak radnika cca.1000.-
– 1000 ljudi puta 7000kn puta 12mj = 84.000.000kn eto več uspješni – pozitivni
– što s viškom ljudi, pa neki program sličan HT-u pitam Vas koliko Vas je koštao telefon prije privatizacije a koliko danas, te koliko ljudi danas manje radi u HT-u.
– pa jedam veliki Adris, kako je riješio problem ljudi…. ima ih dosta da ih ne nabrajam.
– nova uprava, nova metla uvijek bolje mete.
– plin, da je dosad bila redovita isporuka plina siguno bi i poslovanje bilo pozitivno.
– cijena plina (jeftina) i sigurna opskrba od države, zašto ? da bi seljak i dalje imao jeftino đubrivo.
– na koncu ovo je ulaganje u energiju i hranu što je in. Adris i cigarete sigurno nisu (sada će se dosta njih naljutiti, ali adris zato ulaže i u turizam što je OK).

cartmann:
” E moja rajo, sto ce bit placa kad dodje dan D. ”
Dan D je već iza cartmanna pa on najbolje zna kako se plače
[smiley1]

marcello

cartmann:
” E moja rajo, sto ce bit placa kad dodje dan D. ”
Dan D je već iza cartmanna pa on najbolje zna kako se plače
[smiley1]

Dan D su dozivljeli svi koji zaista investiraju na burzi.

ko

marcello: ” cartmann: ” E moja rajo, sto ce bit placa kad dodje dan D. ” Dan D je već iza cartmanna pa on najbolje zna kako se plače [smiley1] ” Dan D su dozivljeli svi koji zaista investiraju na burzi.

Ako pricamo o Danu D iz 90ih kod nas, onda treba manje iskusnima reci da mu je pocetak bio hrvatsko-bosnjacki sukob u BiH te nakon toga tihe sankcije protiv Hrvatske…. prakticki sve do prestanka sukoba u BiH (samo jedan primjer je dogorocni pad ERNT sa 600 na 80KN). Takav ili slican dogadjaj bi bio prikladan Danu D, no ja ga stvarno na HRv. trzistu ne vidim. Ako ga neki Nostradamus vidi, neka ga izlozi svima.

Ono sto vidim su pausalne procejne da je sve preskupo, da treba doci do pada itd. a sve to dolazi od ljudi koji su poprodavali dionice i prebacili se ili u cash ili na susjedna trzista.

I ja sam mišljenja da do toga ( dana D ) još neće doći ali opreza nikad dosta. Moja prognoza je da ako se PTKM održi u narednim tjednima iznad 200 kuna, a mišljenja sam da hoće jer puno unutra “ispucano”. Kad se i zvanično država izjasni o “oprostu” duga sljedeća razina je 300 ili više kuna. Vjerujem da će se to uskoro desiti.
Pozdrav!

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

I danas polako klizi dolje, očito je potrebna neka pozitivna vijest ili će se ovo nastaviti

I danas polako klizi dolje, očito je potrebna neka pozitivna vijest ili bi se ovo moglo nastaviti

New Report

Close